reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Słodkie mamy :-)

Cześć dziewczyny.- ja już na nogach- cukry na czczo 93 po śniadaniu 73 - dziwne jakoś- nigdy po śniadaniu tyle nie miałam zawsze powyżej 100.:dry: a dzień dla mnie jakiś leniwy- pogoda wietrzna, i zimno.

reklama
Hej edyta, to dobrze, tylko sie cieszyc :) Ja na czczo 91, wlasnie koncze sniadanie jak mozna go tak nazwac: 1 kromka chleba chrupkiego z 1/2 plastra wędliny i herbata owocowa, bo inaczej cukry zwariuja. U nas w miare cieplo ale wieje strasznie. Ja dzis z gorszym humorem, nie wiem czy mnie cos nie bierze po wczorajszych zakupach, chyba nie bede wylazic z wyra. Maz bedzie musial isc sam do lidla. Miłego dnia!

hej dziewczyny

u mnie na czczo 87, po sniadaniu 102 :).....oby tak dalej

leniwa niedziela....w domu, bo na zewnatrz snieg proszy i wiatr okropnyyy

milego dzionka

Ja po śniadaniu 102 :) Coś mi się katar robi...:/ Obiad robię zaraz.
I po obiedzie, makaron pełne ziarno, piers z kurczaka gotowana, ogorek zielony, herbata owocowa (zurawinka:), pół jabłka. No i zobaczymy. Właśnie mi ciasto pachnie, bo kupiłam dla gości dzisiejszych. :angry: Od nich kupimy właśnie przewijak i dwa pokrowce na niego za 20zł, więc super oszczędność, a z maty edukacyjnej jednak rezygnuję.

Marja
kupiłam ten błonnik z Lidlu, zjadłam kilka na sucho- całkiem spoko, na podwieczorek sobie zjem z mlekiem. A powiedz, gotowałaś mleko? Podgrzewałaś? Czy z zimnym? Bo mi po większej ilości mleka cukier niestety skacze i tak się zastanawiam, może lepiej takie zimne zrobić?

No i jem te płatki, sypnęłam tak na oko, z zimnym mlekiem 3/4 szklanki, zmierzę z ciekawości cukier za godzinę. Marja a oprócz tego jesz może jakieś musli??????Albo inne dziewczyny?

Ostatnia edycja:
Heja Dziewczyny!!!

U mnie dzis wieje okropnie i mam jakis podly nastroj - mam dzis kryzys i brak slodyczy - tak bym zjadla cos slodkiego - najlepiej duzo bitej smietany i nutelle:-)))

Aisha ja to jadlam do jogurtu , platkow zbozowych i tych zmiksowanych owocow . Z mlekiem to ja sama nie wiem jak namnie dziala - ale to tez zalezy co - serek wiejski np jest ok - a mleka samego jakos nie pilam - tez mi brakuje, bo w tej ciazy mam jakies zapotrzebowanie na nabial .
Musli nie jem - ja jakos nie przepadam z tym - ale mysle,ze jakbys poszukala jakis bezcukrowych i bez suszonych kandyzowanych owocow to by bylo ok - np. jakies orzechowe .

Ja po kolacji 103, więc dziś super wszystkie wyniki praktycznie ok. Marja bidulo, dziś Ciebie dopadło...też miałam kryzys przez chwilę, bo kinder czekolada leżała i ciasto....i tak mi się chciało, ale jakoś dałam radę! Jeszcze troszkę, już marzec, jeszcze 2 miesiące...także głowa do góry! Ja mam jutro na 19.00 wizytę i USG, zobaczymy co z tą wagą, oby było ok, proszę o mocne kciuki!!!!! Oczywiście jutro w dzień jeszcze napisze. Miłej nocy, zaraz będę jeśc posiłek nocny i ide spac!

Dogodzilam sobie pomarancza na podwieczorek:-)

Aisha ja tez jutro mam wizyte - o 18ej:-)

Dobrejnocy:-)

helllooooo
dziewczyny-&&&&&&&&&&&&&& za wizytujace

Ja dzis na czczo 88, po sniadaniu 109....jest nadzieja ze cukry sie unormowaly, a wizyta u diabetolog dopiero za tydzien.

milego dnia i niskich cukrow :)

Hej Wam :) No to 3mam kciuki Marja!!!! Dawaj znać koniecznie, co i jak!
Elajar ja nie chodzę do diabetologa wiesz? Tylko mi mówiły, że jakby cukry wysokie się utrzymywały, to wtedy przyjechać. To również już dziś &&&&&&&&&&&& za wizytę.
Ja na czczo 95, po sniadaniu 101, teraz gotuję rosól i piekę pierś w piekarniku, zjem z makaronem pełne ziarno- jednak po nim nic mi nie jest:) Pewnie jeszcze jabłko do tego, ale zobacze i kawka zbożowa albo herbata owocowa.
Ja dziś od rańca gości: siostra, mama, kolezanka z mezem i 5 miesiecznym synkiem :) Poszli juz, a ja sprzatam, krzątam się, gotuję- usiadłam odpocząć trochę. Mam nadzieję, że Madzia ma się dobrze, trochę się stresuję tą wizytą dzisiaj. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Mąz w pracy do 16.00, potem jeszcze na mieście musi coś załatwić. siostra nakupiła kaftaników, czapeczek, kocyk, niedrapki, w ogóle kaftaniki są świetne bo od razu maja jakby doszyte niedrapki, ale mozna je wywinąć na zwykłe rękawki:-) Także już coraz mniej do kupienia, co mnie bardzo cieszy:) Jeszcze ze 2 pajacyki i bodziaki z dł rękawkiem i coś na wierzch na wyjście na spacer i ze szpitala i z ubrań wsio. A mama z kolei przyniosła wałówki dwie siaty- dbają o mnie kurcze, dbają :)) W prezencie za to mamie kupiłam e-papierosa, bo bardzo chce rzucic ale nie moze, wiec moze to pomoże choć trochę, a wiem, że chciałą go mieć, czekam na przesyłkę :))Wierzycie w ten zabobon, że jak się ma dużą zgagę to dzidzia ma dużo włosów jak się rodzi, a jak się nie ma to łyse??? Bo ja rzadko mam zgagę :p i urodziłam się łysa :p A mój mąż urodził się z całym tabunem włosów, ze musieli mu obcinać juz w szpitalu, bo nie dalo sie wymyc z krwi. Miłego dnia i niskich cukrów! Odezwę się jeszcze!

Ostatnia edycja:
reklama
hejka- czekamy na wieści po wizycie. ja dziś cukry super 80/83/87 teraz tylko po kolacji bede mierzyc. pogoda super to pospacerowalam. moze dlatego takie sa

Do góry