reklama

Słodkie mamy :-)

Aisha no mi naprawde mieso zadne cukru nie podnosi - ani wedlina ani mieso . Smazone, pieczone Jedynie to szynka konserwowa z biedronki taka pakowana - czy konserwa - to z konserwantami to podnosiolo. U mnie to sprawa sie ma co do chleba i ziemniakow , no i cukru samego w sobie , a reszta git.
Brzuch mnie nie boli w czasie niby okresu takze nic nie podpowiem .
Dostalam dzis sms od kumpeli ,ze urodzila synka - 4100 i 62cm dlugi- szybko jej poszlo - super takie wiadomosci!:-)

reklama
Marja ogolnie długi i sporo wazy ! Pogratuluj od nas :) Ja na czczo dzis po raz drugi wooooooow- 87!!!!! :D Jestem po sniadaniu, za 20 minut pomiar.
No rano mnie nie boli, pod wieczór się zaczyna, ale noc spokojna, nic mnie nie budziło niepokojącego, więc super. No i mała się rusza, więc też ok. Moja siostra najlepsza- mówi, że mam teraz nie rodzić, bo ona wyjechała, także wyjścia nie mam, ściskam nogi ;)
mysiak to wyglada na to ze juz ci na pewno tego cukru po wczorajszym grzeszku nie wywali- szczęściara!

Ostatnia edycja:
Marja -faktycznie synek kolezanki spory :-)zazdroszce tym co maja juz porod za soba ,mi czesto sni sie porod i moja malutka i ciagle o tym mysle jak to bedzie.
Dzis cukry 79/89 narazie super . Jakas dzis strasznie zmeczona jestem nic mi sie nie chce robic, a u was dziewczyny jak dzis nastawienie ?

Evi no ja to dzis w ogole jakas dziwna, kreci mi sie w glowie, jakos niedobrze mi kurcze, mierzylam cisnienie- ok, mierzylam cukier- ok..takze chyba pogoda. Zupka się gotuje, w miare udalo sie ja przygotowac na siedząco. Maz to juz ma dosc....od rana swieconka, zakupy w kilku sklepach, moje zrzedzenie;-), a teraz sprząta. A i kurak w piekarniku, no i kasza gryczana do tego..hm albo nie..bo to ciasto mam zjesc...to kawalek kuraka skubne, jakies rzodkiewki i ten kawalek ciasta- myslicie ze tak bedzie ok?

Aisha... eksperymentuje dalej... właśnie zjadłam poł szkl mleka 3,2% z chrupkami kukurydzianymi... za godzinke "się zmierzę", później zobaczę jak będzie po obiadku :) bo jak mi nigdzie cukru nie wywali to będę szczesliwa:)

Aisha jak nawet nie bedzie to swieta trwaja tylko 2 dni - jak podskoczy raz czy dwa to nic sie nie stanie . Ale po tym co piszesz to za bardzo nie powinno.
Ja swieconke juz mam poswiecona .
A moze te Twoje bole to skurcze przepowiadajace - ja tez mam takowe tylko u mnie to nie boli , a ok 3 razy w dzien twardnieje mi brzuch . A magnez lykasz?
Ta kolezanka co urodzila to najpierw w szpitalu lezala ok miesiaca temu , zeby nie urodzila za wczesnie , bo na ktg wyszly skurcze pojedyncze - jak ja wypisali pozniej to lezala z 2 tygodnie , a teraz urodzila 5 dni po terminie :-)

Marja no mam nadzieje ze tylko przepowiadające. Biore luteine, magnez i nospe, zeby sie szyjka nie skracała. Czekam do 11 kwietnia na tę wizytę- chciałam wcześniej ale nie ma gdzie się wcisnąć. No mi twardnieje więcej niż 3 razy dziennie, czasem nawet jak tylko siedzę.A z tą koleżanką nieźle ;)
mysiak niby nie powinno się mleka 3,2%, najlepiej zalecane to 1,5%-2%, 0% i 0,5% tez niedobre bo ma duzo laktozy i te po czasie moze cukier skoczyc, ale kto wie, moze u Cb bedzie ok :) A chrupki kukurydziane?- no powiem Ci ze tez nie probowalam, takze ciekawosc jeszcze wieksza. Ja jak jem mleko to wlasnie 1,5%-2% z płatkami z lidla "błonnik" się nazywają- Marja poleciła :) albo z płatkami żytnimi, owsianymi.

Ja Ci polecam Aspargin - to magnez z potasem - w pierwszej ciazy bralam zwykly i twardnial mi ciagle a teraz polecil mi lekarz ten stary sprawdzony, tani w dodatku lek -jalykam go az 4 tab.dziennie .
No mi mleko tez nie szkodzi - ale ja to 2% pije , bo to 0,5 to woda dla mnie :-)

No wlasnie ja bralam kiedys aspargin jak bylam na diecie. Zapytam moja dr, ja magnez biore 2 razy dziennie.

No i zgrzeszylam..ale wiecie co Wam powiem? Zjedzenie tego kawałka ciasta to była dla mnie większa przyjemność niż sex:-p Było nieziemskie! Za godzinę zobaczymy jak cukier, nie liczę, że będzie w normie. Na podwieczorek zjem grapefruita i trochę jogurtu naturalnego, może mi cukru nie wywali.

reklama
no dziewczyny ladne macie cukry. ja dziś 85/98 teraz zjadlam obiad. rolada z piersi+ sałatkę- warzywna- bez majonezu z jogurtem. Dziś rano slabo mi sie zrobilo w sklepie - wiec jak przyszlam to na 2 sniadanie zjadłam owsiankę i 2 kawalki sernika- trudno mam nadzieje ze teraz nie wyrzuci.
Poza tym teraz wstawiłam żurek i juz koniec roboty:). juz mam swieta:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry