reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Słodkie mamy :-)

Tego grysiku to ja wiecznosc nie jadlam i tak smaka nabralam , ze jutro musze kupic:-)
Edyta 113 to super wynik !! ja tez taki mialam po kolacji - ale ja to zjadlam jak szalona:-) az mi niedobrze bylo ale nie umialam sie zdecydowac :-) - i parowke i pol udka wedzonego, kiszonego, 2 kanapki z orkiszowego z poledwica .
W Rossmanie kupilam pyszna czekolade gorzka - tak do torebki jak glod chwyci - z kawalkami miety , taka cienka- dla mnie lepsza od lindta - dzis sie na spacerze z synkiem uraczylam:-)
Dobrejnocy:-)

reklama
Swego czasu, przy pierwszym dziecku wpadła mi w ręce ulotka o cukrzycy w ciąży.
Wkleiłam wam więc na serwer, pobierzcie sobie kobietki i poczytajcie:

kobieta_z_cukrzyca.pdf - Pobierz plik - Pliki - WP.PL
edyta - spokojnie kobieto, 145 to jeszcze nie tragedia :) Ja wczoraj na 316 wywaliłam :tak:. Ale jak kiedyś pisałam - raz na jakiś czas nie zaszkodzi. Jeśli byłyby codziennie wysokie przez tydzień, dwa, miesiąc - to wtedy jest problem.
Fajna

Fajna ulotka.....jutro sobie na spokojnie przeczytam, dzis to już chyba nie chce mi się za bardzo....a cukier faktycznie Ci skoczył:szok:, a na insulinie jesteś czy tylko dietka ?

Fajna

Fajna ulotka.....jutro sobie na spokojnie przeczytam, dzis to już chyba nie chce mi się za bardzo....a cukier faktycznie Ci skoczył:szok:, a na insulinie jesteś czy tylko dietka ?

Ja choruję od 16 lat, jestem na pompie insulinowej od 5 lat i jak tak czytam która miała 140, 150 itd. to śmiech mnie zbiera, rozumiem że się martwicie, ale dziewczyny... wyluzujcie trochę. Do maja Wam już nie daleko :-D

rysia fajna ta ulotka i widzę, że opracowana m.in. przez moja diabetolog dr Hebdę:-)
A po czym Ci tak ponad 300 wywaliło? Musiało być smakowite...:-D

rysia -faktycznie masz racje z tymi cukrami przeciez do 100 jest norma na czczo wiec po posilku jak dziewczyny maja po 100 to super nic tylko sie cieszyc .

Cześć dziewczyny. Podczytuje Was regularnie i podziwiam za wytrwałość. Doradźcie mi - ostatnio miałam badanie tolerancji glukozy - do wypicia 50 g i wynik po godzinie 136 (norma 140) Niby mieszczę się w normie ale jakoś się niepokoje. Wizyta u lekarza dopiero 27.

Witajcie....no ja też Rysiu choruję na cukrzycę wcześniej niż w ciazy, wykryto mi w XII. 2009 roku.....dziś miałam wreszcie normę po śniadaniu, ale od wczoraj biorę rano zamiast 8 to 10 jed Novo Rapid i zjadłam AŻ 1 kromke chleba żyt- raz z wędlinką i pomidor do tego.....dziś 118 mg %- wreszcie hurrrraaaaa:happy2::happy2: Na czczo było 92 mg %.....oby do końca czerwca....;-)
Viki ciężko z tymi normami, ja jestem pielęgniarką, a też mnie diabetolog zaskoczyła, ze normy dla cięzarnych sa inne....ale jak to się ma to testu to szczerze nie wiem.....mało tego nasza nie robi nigdy na 50 g tylko jak już obciażenie glukozą to 75 g, nawet położne tak mi mlówiły w Poradni, że już tak nie robią....:tak: Nie martw się, jeśli nawet to i tak nie masz wysoko....ja miała po obciążeniu 75 g po godzinie 140 a po 2- och 203.....wcale prawie nie spadło.....:baffled:

Viki masz wyniki w normie, wg mnie nie masz cukrzycy, mogą Ci ewentualnie tak jak mojej siostrze kazać ograniczyć słodkości :tak:
Ja na czczo 91, po śniadaniu dopiero bede mierzyc, bo pospalam dzis. Mialam dzis niesamowity sen: snil mi sie porod. Rodzilam moja małą, widziałam główkę, co dziwnego skurcze nie bolały, dopiero jak dr włozyła rękę, żeby jej tam pomóc no i mała była przez sekundę nieprzytomna, dostała tlen, ale za chwilę super. Taka czarnulka i wcale nie taka mała! Śliczniutka na prawdę! A moja dr najlepsza, wyjela mi dzidzie i mówi:" dobra ja swoja robote juz zrobilam" i sobie poszla, zostawila małą z pępowiną jeszcze, nagą i ona się jakoś przechywliła i spadła z takiego stołu i mój mąż ją złapał w ostatniej chwili i oczywiscie dal mi ja do piersi, ale jak zwykle cos tam bylo nie tak- ja to mam chyba bzika na pkt tego karmienia :p A no i jak ja dr wyjela to był po chwilce wielki ryk :D Cudne! Wiecie, z ta moja szyja to chybanie przelewki, jak wstaje to boli dol brzucha, wczoraj troche jak na okres, biore ten magnez, nospe i luteine, mam nadz ze nie bedzie sie dalej skracac. Dobrze, ze juz nie dlugo. Moj maz dzis z lista na zakupy idzie, bo ja nie moge- i tak bedzie dzwonil 100 razy :p
Ja na swoje cukry nie narzekam, praktycznie wszystkie ponizej 120, czasem tylko cos wybije. Mysle, ze jeszcze ze 2 tygodnie i tez juz nie bedą tak wariować, wiec jestem dobrej mysli. Dzis dalej leżakowanie, zaraz leki będę brać, potem cukier mierzyc i II sniadanko w ruch- są plusy takiego czestego jedzenia :p
Rysia dzięki za ulotkę :))
Marja co to za czekolada? Moze i ja bym kupila. A grysik to jadlam tylko w szpitalu, mówicie ze taki dobry? Ale to jest grysik, grysik? czy jakos sie go robi, czy jak? bo ja nie wiem:zawstydzona/y: Miłego dnia dla Was wszystkich!

Aisha to leż, nie ryzykuj......fajnie, że choć cukry dobre....ciszę sie bardzo......jak tak sobie czytałam co pisałaś to cieplutko mi się zrobiło i pomyślałam, ze może i u mnie za kilka tygodni będzie lepiej z tymi cukrami....mam taką nadzieję i tym żyję.....a te koszmary nocne odnośie porodu, pwikłan itp to normalne u ciężarnych.....pozdrawiam....;-)

reklama
Witajcie dziewczyny , powiem Wam, że ja przez ostatnie dni po kolacji niewielekiej ,przekraczałam te 120 tak do 140 maks i mój diabetolog wczoraj zastanawiał się nad przepisaniem mi insuliny, w końcu nie dał , ale powiedział , że jak za 2 tyg tak będzie to insulina, zaskoczył mnie niesamowicie, bo myślałam że te cukry to nie taka tragedia jeszcze, tym bardziej, że tylko po kolacji i to w ostatnim tyg, a tu proszę, i kazał drugi raz tą glukozę 3 miesieczną zbadac. W ogóle cukry mam lepsze po kawałku sernika, czy lodach , niz po kromce chleba

Do góry