• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Słodkie mamy :-)

Witajcie dziewczyny , powiem Wam, że ja przez ostatnie dni po kolacji niewielekiej ,przekraczałam te 120 tak do 140 maks i mój diabetolog wczoraj zastanawiał się nad przepisaniem mi insuliny, w końcu nie dał , ale powiedział , że jak za 2 tyg tak będzie to insulina, zaskoczył mnie niesamowicie, bo myślałam że te cukry to nie taka tragedia jeszcze, tym bardziej, że tylko po kolacji i to w ostatnim tyg, a tu proszę, i kazał drugi raz tą glukozę 3 miesieczną zbadac. W ogóle cukry mam lepsze po kawałku sernika, czy lodach , niz po kromce chleba
bałam się tej insuliny jak nie wiem, ale juz 3 tydzień dziś się zacząl, zleciało nie wiadomo kiedy......cukry wysokie to głównie rano z racji dużego wyrzutu hormonów ciążowych są ( jaka ja mądra.....też nie wiedziałam czemu tak się dzieje, ale już mnie uświadomiły panie dr ):-D ,a wieczorkiem sporadycznie...a rano masz w normie?

reklama
Cześć dziewczyny. niedawno wrociłam z badań. dziś do południA byłam na głodzie.
Oczywiście wyniki : morfologia, mocz, posiew, i wymazy będą dopiero w poniedziałek. Zrobili badanie ginek. szyjka od ostatniego razu troche się skrócila ale jest ok. Mały wazy 1600g. Więcej nie pamietam za szybko mowili te wymiary - jak dostane wypis ze szpitala to wtedy wszystko napiszę.
Cukier rano 84, po śniadaniu 93.
Acha i powiedzieli że według nowych "wytycznych" kobieta w ciąży powinna badać cukier po 90 min. :crazy:
Ja mierze po 60 - tak mi kazała diabet. więc nie kąbinuje:)

Wiolonczela no widzisz, co organizm to inaczej...
Edyta jak to po 90 minutach? niezle! Ale ja chyba zostane po 60min, i tak mierze dopiero od skonczenia posilku, wiec troszke wiecej jakby wychodzi pewnie. Ladnie wazy maluszek Twoj :) Coraz blizej do minimalnej wagi :)
Duszno mi dzis jakos, wlasnie obiad zjadlam, po sniadaniu cukier ponizej 100 wiec super. A w ogole sie nie ruszam, bo musze lezec. Na obiad jajka sadzone, kuskus, wedlina drobiowa, kawa zbozowa z mlekiem, plasterek zoltego sera, kapusta pekinska, ciekawe jak cukier...okaze sie za godzinke. A taki dziwny obiad bo zakupy niezrobione, dzis po pracy dopiero maz cos przyniesie.
Wkurzylam sie, bo myslalam ze ktg ktore musze robic od 34tyg zrobie sobie w przychodni do ktorej mam rzut beretem, a tu dupa- musze robic w szpitalu ktorego nie cierpie to po pierwsze, a po drugie nawet jak mi cos tam wykaze to ni cholery tam nie zostaje na porod! No i mam duzo dalej... :(

Hej Dziewczyny!!

Ja dzis cukier na czczo 94 , posniadaniu 105 - a zjdlam spora kielbase na goraco ,z musztarda i kromke chleba -bo na kanapki juz nie moge patrzec.
Aisha ta czekolada to taka chyba rosmmanowska produkcja - jest wiele ich smakow - taka cienka - poukladana jest k. batonikow , ciastek .
A mi sie tak tego grysiku chcialo a tu lipa - nie ma w sklepach -jutro do kauflandu sie przejde -moze tam bedzie.Dzis sie pociesze kasza jaglana na mleku. Manne bym zjadla ale pewnie nie przeszlaby na cukry?
Jadlyscie ten jogurt frutice?bo wiem , ze ktos o nim pisal - kupilam dzis ale nie wiem czy cukier nie zwariuje.
Aisha oszczedzaj sie - moze potrzebujesz naprawde poprostu lezec -wstawaj tylko do kibelka , i do kuchni jak sama jestes ,a jak nie to meza scigaj:-)

Hej ponownoe....z tymi 90 minutami to coś chyba nie tak....ja też miezrzę 60 minut od skończonego posiłku- dziś jak na razie ok. Zobaczymy po obiedzie....A jogurtu takiego to nie jadłam, ale czasem jak mam obre cukry to sobie pozwolę na Jogobelkę albo aki mus owocowy z Lidla ( nie pamiętam nazwy)- najczęściej przed spaniem jak cukier niziutki.....:tak:

Hej Dziewczyny!!

Ja dzis cukier na czczo 94 , posniadaniu 105 - a zjdlam spora kielbase na goraco ,z musztarda i kromke chleba -bo na kanapki juz nie moge patrzec.
Aisha ta czekolada to taka chyba rosmmanowska produkcja - jest wiele ich smakow - taka cienka - poukladana jest k. batonikow , ciastek .
A mi sie tak tego grysiku chcialo a tu lipa - nie ma w sklepach -jutro do kauflandu sie przejde -moze tam bedzie.Dzis sie pociesze kasza jaglana na mleku. Manne bym zjadla ale pewnie nie przeszlaby na cukry?
Jadlyscie ten jogurt frutice?bo wiem , ze ktos o nim pisal - kupilam dzis ale nie wiem czy cukier nie zwariuje.
Aisha oszczedzaj sie - moze potrzebujesz naprawde poprostu lezec -wstawaj tylko do kibelka , i do kuchni jak sama jestes ,a jak nie to meza scigaj:-)

Dziewczyny ja ten grysik to sobie taki w biedronce poporcjowany kupuję. On niby z cukrem ale mi po nim nic nie jest a jem go tylko na noc bo treściwy i później ketonów brak.
Ja pisałam o tej Frutice z Bakomy. Zjadałam cały kubeczek a jest dość spory i cukry po nim dobre były ale musicie każda indywidualnie popróbować bo może być różnie.
Marja przez tą Twoją czekoladę ja znowu zjadłam na podwieczorek czekoladkę tym razem pistacjową i jabłko i cukier 105:-)
Ja mierzyć cukry to raczej staram się po godzinie ale czasami mi się zapomina:crazy: jak przekroczy 1,5h to po prostu już nie mierzę bo i tak wynik niemiarodajny będzie. tak nam na szkoleniu dietetyczka mówiła:tak:

Natalia to ja takiego grysiku w biedronce nie widzialam albo nie wiem gdzie szukac ... musze poszperac.

To ja ta frutice dzis sprobuje zaraz zjesc , bo chce mi sie mlecznego czegos , ze szok.

reklama
ja też mierze 60 min po skończeniu posiłku- nie wiem dlaczego w szpitalu tak mówili.
ja po obiedzie 92. Zjadłam juz podwieczorek- płatki na mleku i sie najadłam i z ciekawości zmierze sobie ile bedzie cukru, bo nigdy nie mierze po podwieczorku.
Aisha- nie rozumiem " do minimalnej wagi". jaka ona jest?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry