• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Słomiane wdowy

reklama
sewcia troszke sie naczekasz ale pamietaj- bedziemy cie wspierac ! :blink:

ja sie przenosze do geteborga, inteligenckiego (czytaj duzo studentow) miasta na poludniu szwecji ;-) takie nie za duze, nie za male to miasto, 500 000 mieszkancow, rzeczka sobie plynie, kilka kanalow, do morza polnocnego 20 km (ode mnie 50), ja bede mieszkac ok 15 km od centrum na tzw zadupiu ale za to daleko od glosnych szos a blisko do jeziorka i lasu :tak: czeka na nas malusi domek, ktory jak tylko przybedziemy czeka na lekki remoncik, jakies malowanie, moze nowa wanna i takie duperelki... i mebli nie mamy, wszystkie siedziska, lozka i nawet stol do kuchni z krzeslami trzeba bedzie nabyc.... ja lubie urzadzanie wiec mysle ze bedzie przyjemnie tak wybierac :blink:

beata bigos to ja tez uwielbiam i uwazam ze ugotowac dobry to wielka sztuka i sprawdzian dla kazdej dobrej gospodyni, a z czym robisz:confused: ile kapuchy kiszonej a ile normalnej dajesz? co dom to inny przepisik, ja zawsze lubialam jak jest dziczyzna i inne miesko i np grzybki suszone jak wpadna i sliweczki i jak jest duszo kiszonej kapustki, tak pol na pol--- ale sama robilam tylko raz i wyszedl mi beznadziejny :zawstydzona/y::-( to jednak trzeba lata treningu, a kminek dajesz?

swieta juz niedlugo a mnie nie bedzie w domu rodzinnym :-( tesknie za polskimi obrzedami, tak sobie czlowiek te wszystkie smaki wbil w pamiec i tak dziwnie bez tych salatek, bialych kielbas i bigosu wlasnie :-(

wiecie, brak polski to czasem jak brak meza gdy na wyjezdzie ....

pozdrawiam czule w czolka caluje:cool2:

Cześć laseczki

:-D m_ktosia ja robię bigosik tylko z kapusty kiszonej i oto przepis;

-3 kg kapusty kiszonej albo 4
-żeberka tak pół kilo
-boczek wędzony 40 dkg, pokroić w kostke i smażyć aż się tłuszczyk wytopi, potem do gara
-pół kilo wołowiny
- 3 kiełbaski pokrojone
-przyprawa do bigosu
-garść grzybków suszonych
-daję dużo przecieru pomidorowego, bigos jest aż czerwony
-czasami wrzucę 4 skrzydełka od kurczaka

Pierwszego dnia gotuję na małym ogniu prawie cały dzień, drugiego 5 godzin, a trzeciego tak 3-4 godzinki i gotowe. Spróbuj, uda się.....:-D:tak::-D ja z kapustą świeża jeszcze nie gotowałam.

m_ktosia - no to bedziesz miala blizej do Polski :-) Szwecja jest super - bylam tam na wakacjach 2 lata temu :tak: Kurcze - jzu nie pamietam czy zahaczylismy o Geteborg czy tez nie... Co wakacje obiecuje sobei ze bede zapisywac gdzie bylismy i co widzielismy, no ale na obietnicach sie konczy... No i teraz nie pamietam :-(

Beatko cieszę się razem z Tobą :tak::tak::tak::tak: super :-)
ja tez sie z nia ciesze,,tzn z wami..

No kochana, to musicie działać :tak::tak: trzymam kciuki :tak:
działac dziaalc,,na pewno ebdzie super strzał prosto do celu,,,wierze w to,,powodzenia..
Ja w odmu,nie bylo mnie,ale wrocilam,,u mnei zimnica,bo okna otwarte,tzn rozczelnione byly wsyztskie 5,,szok..

A wogole to odkurzac i kaput,,mam nerw,musze zmaiatac,,:baffled:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry