reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Słowa, słówka, teksty, tekściki...

reklama
Ingunia wczoraj zaczeła mi stękać, więc ją posadziłam na nocnik (ostatnio nie wola:no:) a ta do mnie krzyczy:

weką poopę!!!

pytam się: robisz wielką kupę??

a ona: taaaaak

raptem wstaje szybko i się cieszy, pokazuje paluszkiem na nocnik i krzyczy:

ooooo, jeeeeś!!! weka popa, weka!!!!

no i faktycznie była wielka kupa:-D:-D:-D

Dzięki:-)
Mnie też czasami powala, jak coś powie:tak:

Vici - czekaj cierpliwie, jak Ci się synek rozgada w dwóch językach to nie nadążysz odpowiadać.
A co do nocnika, to chłopcy ze względu na swoją fizjologię trochę później niż dziewczynki zaczynają panować nad swoimi potrzebami. A biorąc pod uwagę, że przeciętnie dziecko dojrzewa do nocnika mając 2,5 roku, to nie masz się czym przejmować:tak:

Z tym pozniejszym wolaniem siku i kupy i dodatkowo niby poznym gadaniem bo to chlopcy to nie prawda, coraz czesciej lekarze sami zaprzeczaja takim wywodom.
U nas Maks chodzil, wolal za potrzeba i mowil szybciej niz Maja :tak:
Wiec to nie od tego zalezy ze to chlopczyk to on moze pozniej.:tak:

reklama
Ja kiedyś rozmawiałam na ten temat z psychologiem dziecięcym i wyjaśnił mi, że to jednak fizjologia chłopców i że normą jest, że do 4-go a nawet 5-go roku zycia mogą im się zdarzać wpadki. U dziewczynek raczej nie - jesli są wpadki to cześciej mają podłoże psychologiczne.
Ale być może poglądy się zmieniają, co w medycynie nie jest niczym niezwykłym:tak:

Do góry