reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Słowa, słówka, teksty, tekściki...

reklama
Jagoda w końcu zakumała, jak mam na imię i teraz uczy męża, że jestem Asia :)
A jak się pytam, jak ma na imię tata, to słyszę "tudne" = trudne :)

"Tudne" - niezłe:-D:-D:-D:-D

Mi ta "Asia" to już bokiem wychodzi:wściekła/y: Chociaż coraz częściej mówi "mamusia" albo "mamunia"

A śmieszne jest jeszcze, że jak chce powiedzieć "do babci" to mówi "ba babci" a jak "do mamusi" to "ma mamusi":-):-):-) widocznie nie lubi się wysilać na zbyt wiele głosek w jednej wypowiedzi;-)

I jeszcze scenka z wczorajszej kąpieli zainspirowana zapewne ostatnimi problemami z wieczornym mleczkiem:

Inguch bawi się kaczuszką gumową i mówi do niej:

"wypjuj, wypjuj"

i nachyliła kaczuszką głową w dół, wydając przy tym dźwięki, jakie człowiek wydaje wymiotując
po czym oznajmiła:

"juś, wypiuła"

Tylko czemu ona sprowokowała wymioty u kaczuszki to się nie dowiedziałam:-D:-D:-D

Julek mnie dziś zaskoczył.
Wpadł do pokoju jak się ubierałam i zastał mnie w samej bieliźnie. Od razu zawołał:
Julek: msia (ostatnio tak mu się mamusia skróciła:-)) pokaż cyce (babci lekcja:tak:), pokaż brzuszek!!!!
Ja: mamusia ma duuużyyy brzuszek
Julek: w brzuszku mamusi mieszka dzidzia
Ja: Tak, i pewnego dnia wyjdzie z brzuszka, będziemy z dzidzią chodzić na spacerki, dziadzia będzie jeździła w wózku...
Julek: Julek będzie piewał do dzidzi!!! (Julek będzie dla dzidzi śpiewał :-D)
Ale go natchnęło :-D

reklama
Do góry