reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Słowa, słówka, teksty, tekściki...

U nas sie ruszylo:yes::yes::yes:
Victorek mowi juz
halo-do telefonu
ala-lala
ajka albo aja-bajka
iaaaa iaaaa-nasladuje konia ale to juz dosc dlugo
cos tam jeszcze bylo ale zapomnialam :-(

Maarta a jak u was?Antos sie rozgaduje czy nie?Bo chyba tylko nasze 2 chlopaki zostali na koniec;-)

reklama
No fakt jakos szybko to idzie teraz,codziennie cos nowego.Zaczelo sie od soboty a teraz juz pare slow uzywa.
A jeszcze "oc" mowi hehe,chyba wszystkie wiecie,ze chodzi mu o chodz:-D:-D

A autocasco nie mówi ;-)
Nie wiem, czy Wam pisałam, ostatnie słowne Nataki śmiechotki:
Nataka: Orzieszki daj, orzieszki daj daj!!!!
Ja: Idź pogadaj z tatą czy Ci obierze.
Nataka idąc do Macka: Gadu gadu gadu!!! :-D
Normalnie padłam:-D

Pieknie hehe mam nadzieje,ze i ja sie doczekam takich tekstow

Nie :-D:Dmoze kiedys ale ostatnio za to Victor polubial slowo bum:yes:jak wracalismy z PL to w aucie bum i bum a my lepiej nie Victorku lepiej nie

Pięknie nam się dzieci rozgadały
Moja Dominika jedzie na skróty mówiąc coś.
a to tekst z ostatniej chwili do kota
Misia ma ma jec mama tam i pokazała kotu paluszkiem na miseczkę z chrupkami kocimi

Vici, a nim się obejrzysz Victor zacznie szprechać :-D

Mnie samą zadziwia, że Julek tak ładnie odróżnia przyszłość od przeszłości.
I na przykład mówi:
"mamusia pokazała wczojaj sieg(śnieg)" (wczoraj ma u niego różne znaczenia, może oznaczać dowolny czas w przeszłości, "dziś rano", "tydzień temu")
lub mówi:
"jutjo tatuś zjobi pianę" (czyli, że dziś wieczorem tata zrobi pianę w kąpieli)

Vici jak dobrze ze nie jestem sama z problemem mowy u Antka;-) szczerze podnosi mnie to na duchu;-)oczywiscie mam nadzieje ze i nasze chlopaki w końcu sie rozgadaja. Dzisiaj przy okazji wizyty u lekarza bylam znowu u logopedy i co usłyszałam: wszystko jest w normie, dziecko ma prawo jeszcze nie mowic wyraznie, najważniejsze jest czy rozumie cosie do niego mowi, czy wykonuje proste polecenia i jak mówi po swojemu, czy nie ogranicza sie to tylko do yyy;-) Antek gada po swojemu ale cały alfabet:-) więc spokojnie trzeba czekac:-)
a jak narazie zostało nam Vici czytac jak rówiesnicy ładnie mówia:tak:

reklama
Do góry