ja od poczatku daje Nan i jak bedziemy przechodzic na 2 to tez na pewno Nan. Kaszki i kleiki tez bede kupowala z Nestle a sloiczki z Gerbera bo trzeba wspierac lokalna produkcje :-)
to ja chyba też powinnam, bo mąż w grupie nestle pracuje
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja od poczatku daje Nan i jak bedziemy przechodzic na 2 to tez na pewno Nan. Kaszki i kleiki tez bede kupowala z Nestle a sloiczki z Gerbera bo trzeba wspierac lokalna produkcje :-)
U nas też padła sugestia, żeby po 5mcu, ale nawet na mleczku jest napisane, że jest do 6mca... i pozostanę na 1 aż do przepisowych 6mcyTylko zobaczymy, czy nadal będzie Pepti czy zwykły Bebilon.
Ja do tej pory liczyłam tylko dla wody, ale wszyscy mi mówią, że powinnam liczyć mieszankę. Jeśli mieszankę, to Gabryś zjada niewiele mniej, niż dla jego miesięcy, a jeśli wodę, to sporo mniej... więc jak dla mnie jest różnica, co liczyćzwłaszcza, że on nie przybywa jakoś mocno :/
...
A na mleczko 2 to może jeszcze ciut za wcześnie... nawet jak się przechodzi z 1 na 2 to nie od razu tylko stopniowo - najpierw daje się np. 2 miarki 1 i 1 miarkę 2, jak jest ok, to dalsza zmiana proporcji, aż przejdzie się na 2 całkowicie. Może to też wina, że mleko było innej marki, bo zalecane jest, żeby jeśli dziecku pasuje jakieś mleczko 1, to przechodzić na 2 tej samej firmy.
ja nie napisałam że przeszlam na 2 - tylko nie mialam wyboru- dziecko rozryczało się z głodu a pod reka była 2 własnie - hmmm- i nie napisałam że to inny producent był- chyba ,że nie do mnie ta odpowiedź
))
osobiscie tez mam zamiar 2 zacząć podawac po 6 m-cu - bo niby po co wcześniej- a podajamy NANA - choć mój mąż ani ja w nestle nie pracujemy
))
wiem wiem, ale to były tylko sugestie i przypuszczenia![]()
jeszcze kilka lat temu mleka następne 2 były zalecane dla dzieci powyżej 4. miesiąca teraz jednak jest powyżej 6. choć skład mieszanek pozostał bez zmian - a chodzi o to, że dzieci za szybko przybierały na wadze i to taka profilaktyka przeciwko otyłości
więc my oczywiście na 2 przechodzimy po 6. miesiącu - powiem szczerze że nie słyszałam aby mieszać mleko 1 i 2 do jednego "napoju" ewentualnie podawać zamiennie przechodząc na 2