reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Smaczki inne niż mleczko

reklama
ZA to Kuba lubi dynię z ziemniaczkiem, które sama ugotowałam. Im bardziej się przyglądam składom słoiczków tym bardziej wiem, że będę sama gotowała, a to dlatego, że albo marchewka jest albo mleko (w szpinaku) a na inne to za młodzi jesteśmy.

rachell, jabłuszko surowe było, jadłam i mała się wpatrywała jak sroka w gnat, więc jej obrałam drugie i skrobałam łyżeczką, zjadła niewiele, bo bałam się tak eksperymentować z jabłkami ze sklepu, ale widać było ze jej to smakuje, natomiast ze słoiczka nie chce jeść, obojętnie jaka by to firma nie była

Margoz a jak u was alergia? próbowałaś dać inne mleko niż nutramigen?

na razie małej nie wysypuje, bóli brzuszka też nie ma, nawet myślałam o zmianie mleka, ale chyba jeszcze się wstrzymam, bo mała niechętna do nowości, a do smaku tego się przyzwyczaiła że trochę się obawiam zmian, żeby w ogóle mi nic już nie jadła, poczekam, aż zacznie jakoś chętniej jeść stałe pokarmy i wtedy zaryzykuję z mlekiem sklepowym

Ja też dziś dałam trochę skrobanego jabłuszka bo był problem z kupą. i po pewnym czasie kupa wyszła:)

Ja daję pół słoiczka zupki, tak samo pół deserku. Ale wcześniej daję 100 ml mleka mm.

a my zaczynamy testować i próbować nowych smaczków dopiero od jutra.
Mała do tej pory była tylko na piersi. Kupiłam na razie na początek samą marchewkę, beż żadnych dodatków i zobaczymy jak zareaguje. Na razie po max 2-3 łyżeczki. Planuję też dać samego brokuła, ale to jak z marchewką będzie ok, no i jak jej zasmakuje ;) Jestem ciekawa czy w ogóle będzie chciała zjeść..
No a później już dwu, i wieloskładnikowe dania. Z biegiem czasu sama zamierzam gotować jej zupki.
Na razie postanowiłam nie wprowadzać glutenu. Poczekam jeszcze z 2 tygodnie. Na początku sierpnia idziemy na szczepienie więc zapytam mojej pediatry jeszcze co i jak.
Zanim wrócę do pracy chciałabym zastąpić trzy karmienia piersią czymś innym. Tak myślałam, że może rano kaszka (albo samo mm), później jakiś deserek i obiad.. no a jak ja wrócę z pracy to cycek do woli ;) Nie wiem tylko czy lepiej kaszkę, czy samo mm. A może lepiej odciągnąć swoje mleko... Tylko z tym odciąganiem u mnie ciężka sprawa, żeby odciągnąć całą porcję muszę parę razy w ciągu dnia katować te swoje cycki :/

a my dziś spróbowaliśmy pierwszy raz jabłuszka, nawet lepiej smakowało niż marchewka, choć entuzjazmu nie było, ale jak będzie dalej to zobaczymy, a z glutenem zaczniemy od 6 miesiąca.

reklama
ja z glutenem czekam do 10 miesiąca, jakoś nie przekonują mnie te nowe zalecenia, tak dawałam synowi i jest w porządku i z małą też tak zrobię

Do góry