Gniesia Kubie też się ulewa jak leży na brzuszku i beka, to chyba normalne akurat. No ale jak jest w pionie to chyba nie powinno być. U nas to znowu czasem bywa tak, że Kuba po zjedzeniu mleka jak czekamy na odbicie to wymiotuje i to wszystko co zje, najpierw beknie a potem wszystko zwróci, miałam tak z kilka razy, ale nie jest to nagminne. Fakt, że moje dziecko brzuszek ma wrażliwy. My na polankach jeszcze na szczęście nie byliśmy.
Z tego co wiem to isomil jest jeszcze z mniejszą zawartością laktozy. A nietolerancja na laktozę przechodzi a przynajmniej przejść powinna więc pewnie z czasem będziesz musiała podać mleko z laktozą. Nas czeka podanie mleka normalnego dla sprawdzenia czy jest jeszcze skaza białkowa, ale to zrobię jak mały przejdzie juz typowo na mleko następne. A pepti jest na skazę białkową a nie na problem z laktozą. A lekarze przepisywali też na nietolerancję laktozy i cofnęli refundacje na 3 pierwsze miesiące stosowania.
Nasz jadłospis wyglada tak mniej wiecej:
6-7 pepti 180 ml
9-10 kaszka ryżowa z nestle sinlac plus owoce (chwilowo jest mleko, bo młody płacze przy jedzeniu)
12-13 obiadek - gotuję sama, dynię z ziemniakiem i indykiem, czasem cukinia, szpinak. Niedługo wprowadzę brokuła jeszcze i też pewnie dojdzie jakiś barszczyk. Na marchewkę mamy uczulenie na razie, selera boję sie dodać do zupki, na razie odczekam.
15-16 mleko (pepti) 180 ml
17-17.30 deserek w postaci owoców
19-19.30 mleko 200 ml
Generalnie Kuba ma alergie pokarmowe różne a przynajmniej na większość nowości reaguje wysypką, które z czasem potrafia minąć, więc ma brdzo wrażliwy układ pokarmowy.
Agniesia bebilon pepti ma więcej żelaza wiec stąd te zielone kupy.