reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Smaczki inne niż mleczko

tak się właśnie dziewczyny zastanawiam.. kiedy jest czas na wprowadzenie dwóch dań? Obiadek lub zupkę podaję Małemu ok 14tej ,ale zastanawiam się, czy taki tylko 1den posiłek jest wystarczający <oprócz owocków> Myślałam by np dawać zupkę ok 13tej a ok 15-16 obiadek a potem owocki, ale nie wiem czy tak można i czy nie będzie wtedy za dużo? Filip zjada mi na raz cały słoiczek ten mały zupki/obiadku a pół słoiczka owocków.

Wg schematu obiad z dwóch dań jest od 10 miesiąca, teraz możesz jeszcze np. kaszkę dawać.

reklama
mimo że Ola ma już prawie 7 m-cy nadal daję jej 1 i będę jeszcze dawać bo oboje z pediatrą stwierdziliśmy że skoro ona jest taka drobna i mało przybiera na wadze lepiej zostać dłużej na 1 bo jest ono tłustsze od 2 a daję jej Bebilon Pepti ( w sumie praktycznie tylko w kaszce ale zawsze to coś)

moja Lena nie lubi kaszek pod każdą postacią, nie wiem co jej mogę podawać innego oprócz jednego karmienia obiadkiem i jednego owocami, żeby to nie była tylko butla z mlekiem

Margoz, u nas odwrotnie - od kiedy Olek spróbował kaszek, to mleko z butli nie jest już takie dobre i zjada go dużo mniej, a jak je kaszkę to mam wrażenie, ze ma żołądeczek bez dna ;D
A może spróbujcie kaszkę innej firmy?

reklama
Do góry