reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Smaczki inne niż mleczko

to mój to głodomor bo je tak

7 godz--- 210-240ml
10---- 210ml
13 ---zupka 150-200gr
ok 16 -----mleko 210ml
16-17 -----deserek
19 ----210 mleka z kaszką

no iw nocy nie je w ogóle , w ciągu dnia jakiś chlebek lub chrupki kukur.

polis może przez te ząbki Lenka mniej je, więc może to przejściowe.

reklama
moja ma taki jadłospis
rano koło 6-7 - 120 ml mleka
koło 9 - deserek
koło 11 - 120 ml kaszki łyżeczką
koło 14-14.30 - obiadek, zazwyczaj nie daje rady całemu dużemu słoiczkowi
po południu 17 - mleko 150 ml, choć czasem rezygnuje z niego
wieczorem 19.30 - mleko z 2 łyżeczkami kleiku i jedną kaszki manny

w nocy nie jada, a chrupki maksymalnie 3-4 dziennie

u nas mniej więcej tak; rano ok 6-7 cyc, 10 kaszka, 12 cyc, 15 obiadek , 17 deserek ,18 cyc 21cyc 24 cyc i w nocy jeszcze czasami cyc, i tez kilka chrupek w ciagu dnia.

oj Karolina, współczuję pobudek co 2 godziny, u nas to są minimum co 3 godz..
mam pytanko do mam, które podają biszkopty maluchom - jakie te biszkopty dajecie? Też chciałabym dać Filipowi ale co widzę w sklepie jakieś biszkopty to z takim składem, że na pewno małemu nie podam ;-/

Karolina, mam wrażenie że Twój szkrab bardzo mało je w dzień za to dużo w nocy. Spróbuj więcej/częściej karmić w dzień to może noc będzie spokojniejsza. Wydaje mi się, że w takie duże maluchy już nie powinny tak często jeść w nocy... Może deserek podaj razem z chrupkami a zamiast niego dawaj o 14 mleko. Moja mała też na początku nie piła za dużo na raz ale z czasem coraz więcej i teraz potrafi już 200 ml wypić. I starcza jej to na 3 godzinki.

Karolina, mam wrażenie że Twój szkrab bardzo mało je w dzień za to dużo w nocy. Spróbuj więcej/częściej karmić w dzień to może noc będzie spokojniejsza. Wydaje mi się, że w takie duże maluchy już nie powinny tak często jeść w nocy... Może deserek podaj razem z chrupkami a zamiast niego dawaj o 14 mleko. Moja mała też na początku nie piła za dużo na raz ale z czasem coraz więcej i teraz potrafi już 200 ml wypić. I starcza jej to na 3 godzinki.

Chciałabym jej dać więcej ale ona nie chce. Tzn zupki i innych rzeczy zjada sporo, ale mleka nie chce za bardzo w dzień.
Ale nie jest aż tak źle. Jak wróciłam do pracy po urodzeniu synka to on potrafił się budzić nawet 7 razy w nocy. Nie wiem jak ja wtedy funkcjonowałam zwłaszcza, że on był na piersi więc tylko ja go karmiłam. Ala jest na butli więc się z mężem wymieniamy.
Ech... synek dopiero w tym roku we wrześniu zaczął przesypiać całą noc więc po ponad 2 latach. Ciekawe jak będzie z Alą...

reklama
Do góry