reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Smaczki inne niż mleczko

macie jakieś pomysły na obiadki dla naszych dzieciaczków? mój najchętniej by jadł ziemniaczki,mięsko i jakieś warzywko. Już nie miksuje.Z ryżem mu ciężko idzie, zupki chętnie je, ale już sama niewiem co mu ciekawego na obiadek zrobić.

reklama
ja kupuje w warzywniaku ( mam taki dobrze zaopatrzony koło domu, drogo ale zawsze świeże) kilka rodzai warzyw ( buraki, ziemniaki, szpinak, seler, pietruszka, marchew, groszek, kalarepe, cukinie i to tyle) i dziele na porcje i wrzucam do zamrazarki w różnych porcjach, tak samo robie z miesem ( cielecina, wołowina, królik, kaczka, kurczak) i każdego dnia gotuje co innego, czasami dosypuje ryz (ale wtedy blenduje bo mały cos nie może podłapac jak sie go je :confused:), kasze manne, kasze gryczana lub co tam akurat mam pod ręką, poza posiłkami z ryzem je całe kawałki i nie marudzi wiec sie ciesze :-)lubi ziemniaki baaaardzo i makaron ale makaron staram sie nie dawac czesto bo i tak jest pyza :-D

Mam pytanie do Wszystkich mam: jakie potrawy szykujecie maluchom na wigilię? Szukałam troszę i znalazłam kilka przepisów na rybkę, a nawet bigosik dla takiego maluszka, ale nie jestem przekonana. Może Wy macie jakieś ciekawe przepisy?

A tak już na marginesie to mam piec ciasto na wigilię macie jakieś sprawdzone przepisy-dawno nic nie piekałam poza pierniczkami.

sylvanas ja nic specjalnego dla Ali nie szykuję. Dostanie swoją zupkę z zamrażalnika i chlebek z czymś. Oczywiście dostanie do spróbowania potrawy ze stołu ale minimalne ilości. Tak tylko, żeby poczuła smak.

Ja właśnie boję się troszke dawać próbować czegokolwiek, bo wiem że to są w większości ciężkostrawne rzeczy, a i tak wigilia sprawi małemu mnóstwo emocjii więc pewnie będzie odreagowywał w nocy - wolałabym aby brzuszek go do tego nie bolał.

U nas Lenka tez pewnie cos skubnie od nas z talerza bo ona swoj obiadek je wczesniej niz nasza wigilia

Co do pieczenia to sama szukalam dzis przepisow na jakies ciasto. Sprawe utrudnia fakt ze nie dorobilam sie jeszcze miksera i wiekszosc ciast u mnie odpada.Nad ciastem jeszcze mysle a jesli uda mi sie jutro kupic skladniki to bede robila piernikowe ciasteczka :-)

Ostatnia edycja:
reklama
To może po prostu KAjtusiowi zrobie zupke z buraczkami, coś ala barszczyk tylko po prostu ugotuje marchewkę, buraczka, kawałek selerka i kawałek króliczka. I będzie miał coś jakby barszczyk.

Kajto też je obiad wcześniej ale zapewne jak wszyscy będą coś jeść przy stole to on też będzie stał i wołał "am, am".

Do góry