• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

ja bym robiła pojedynczą warstwe owoców.
Jak chcesz robić taki wysoki to chyba musisz zrobic 1,5 przepisu agi. Ja niestety kremy robie z torebki :zawstydzona/y: więc nie pomogę

reklama
Jedna śmietana na pewno nie wystarczy .Na taki duży tort to z litr smietany bym kupiła. Proporcja śmietan-fixu na opakowaniu jest. Warto kupic go wiecej i posypac blaty żeby smietana się nie wchłoneła w niego;-) a cukru pudru według gustu

My kupujemy 3 śmietany 200 i to wystarcza na 1 warstwę przekładaną owocami, ja robię jedną warstwę mniej słodkich owoców... a drugą słodką - mamy tak biszkopt, warstwa śmietany owocki, warstwa śmietany , biszkopt, jakiś krem i owoce, biszkopt, śmietana i ozdoby...;-)..

Ja czasami do brzoskwiń dodawałam jeszcze porzeczki;-), by właśnie przełamać smak. :-D:-D:-D A krem jaki stosowałam do różne kremy delecty;-) bo ja lubię wszystko co słodkie:-D:-D

JAAACCCCKKKKUUUU JAAAA CHCĘ DO WAS NA PIZZĘ!!!!!!:-D Pychotka, az mi ślinka leci!

A swoją drogą ciekawe dlaczego tak długo się piekła? Chcociaż powiem ci, że np. serniki zawsze piekę min. 30 minut dłużej niż w przepisie.

reklama
No właśnie nie wiadomo w instrukcji jest napisane że do pizzy termoobieg+dolne grzanie - 10 i że przy termoobiegu nie trzeba nagrzewać piekarnika. A nam wyszło że trzeba co najmniej 5 min nagrzewać piekarnik a potem 20 min pieczenia.
Fajnie że rukola była świeża bo ostatnio w pizzerni (włoskiej) był zwiędła:baffled:.
Jak chcesz to musisz nas uprzedzić o której będziesz:-D.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry