reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

ja bym robiła pojedynczą warstwe owoców.
Jak chcesz robić taki wysoki to chyba musisz zrobic 1,5 przepisu agi. Ja niestety kremy robie z torebki :zawstydzona/y: więc nie pomogę
 
reklama
DZiunka ja też bym robiła pojedynczą warstwę owoców;-)

co do kremu- ubijasz smietane 36 % ze śmietan-fixem, cukrem pudrem i gotowe
 
Jedna śmietana na pewno nie wystarczy .Na taki duży tort to z litr smietany bym kupiła. Proporcja śmietan-fixu na opakowaniu jest. Warto kupic go wiecej i posypac blaty żeby smietana się nie wchłoneła w niego;-) a cukru pudru według gustu
 
My kupujemy 3 śmietany 200 i to wystarcza na 1 warstwę przekładaną owocami, ja robię jedną warstwę mniej słodkich owoców... a drugą słodką - mamy tak biszkopt, warstwa śmietany owocki, warstwa śmietany , biszkopt, jakiś krem i owoce, biszkopt, śmietana i ozdoby...;-)..
 
Ja czasami do brzoskwiń dodawałam jeszcze porzeczki;-), by właśnie przełamać smak. :-D:-D:-D A krem jaki stosowałam do różne kremy delecty;-) bo ja lubię wszystko co słodkie:-D:-D
 
JAAACCCCKKKKUUUU JAAAA CHCĘ DO WAS NA PIZZĘ!!!!!!:-D Pychotka, az mi ślinka leci!

A swoją drogą ciekawe dlaczego tak długo się piekła? Chcociaż powiem ci, że np. serniki zawsze piekę min. 30 minut dłużej niż w przepisie.
 
reklama
No właśnie nie wiadomo w instrukcji jest napisane że do pizzy termoobieg+dolne grzanie - 10 i że przy termoobiegu nie trzeba nagrzewać piekarnika. A nam wyszło że trzeba co najmniej 5 min nagrzewać piekarnik a potem 20 min pieczenia.
Fajnie że rukola była świeża bo ostatnio w pizzerni (włoskiej) był zwiędła:baffled:.
Jak chcesz to musisz nas uprzedzić o której będziesz:-D.
 
Do góry