• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Spanie na brzuchu

mama.Antosia

Fanka BB :)
Potrzebuje porady , otóż nasz synek niedługo kończy 3 miesiące do tej pory w nocy sypia w łóżku z nami , planujemy go przenosić do łóżeczka ale zaczął się w nocy z boku przekręcać na brzuch . Jak jest przy nas to widzę ma głowę na boku a w łóżeczku jak to zrobić żeby się nie martwić ? Nie zawsze w nocy odbija po jedzeniu dlatego zwykle kładziemy go na bok. Proszę o wasze rady i może jakieś sprawdzone sposoby mamusie ?☺️

reklama
Rozwiązanie
A jak położy się noskiem do materaca? Różnie bywa..
A jak pół roczniak, roczniak, dwulatek, 7latek się tak położy? dziecko, które umie się już przekręcać, umie sprawnie odwracać głowę, jeśli nic poza tym mu nie przeszkadza, jest bezpieczne, przesunie sobie buzię wg potrzeby.

Ale tak w sumie jeszcze mi się nawinęło, a może jednak na plecach kładź? Jeśli samo odwróci się na brzuch to ok (z boku łatwiej). Moich dzieci też w nocy nie odbijałam, zawsze spali na plecach (do czasu gdy same sobie ustalały pozycję)
A jak położy się noskiem do materaca? Różnie bywa..
A jak pół roczniak, roczniak, dwulatek, 7latek się tak położy? dziecko, które umie się już przekręcać, umie sprawnie odwracać głowę, jeśli nic poza tym mu nie przeszkadza, jest bezpieczne, przesunie sobie buzię wg potrzeby.

Ale tak w sumie jeszcze mi się nawinęło, a może jednak na plecach kładź? Jeśli samo odwróci się na brzuch to ok (z boku łatwiej). Moich dzieci też w nocy nie odbijałam, zawsze spali na plecach (do czasu gdy same sobie ustalały pozycję)

Rozwiązanie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry