reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

śpij kochanie , regulowanie trybu dnia naszych maluszków

u nas jest tez rutyna:tak:
co 2 godziny karmienie, w tzw miedzyczasie zabawy i raz dziennie spacer- czas na obserwacje swiata z wozka czasami usnie
wieczory zawsze bardzo marudne
po kapieli okolo 20ej zasypia Adas i spi do rana
drzemki max 2 po 40 minut

reklama
Oj Rubi pamiętam jeszcze jak ja biegałam z małą na rekach i sypianie z nią ma klatce piersiowej, a teraz mam raj na ziemi :))). Życzę ci by i Monia przestała się bujać.

u nas też usypianie na rączkach, w bujaczku lub wózku :-(. Przez kolki tak panienke rozpuściliśmy :tak:

a Julcia tryb ma dwugodzinny - jedzonko, zabawa i spanie. Czasem nie spi między karmieniami ale przerwaznie chce choć na chwilke (na 5-15 min) zamknąć oczka. Raz lub dwa razy dziennie pospi dłużej (np po spacerku) około godzinki.
Wieczorem jest kąpiel około 20 i Julia idzie spać około 21-22
w nocy budzi się 2 lub 3 razy, najczęściej o 2 i 6 :tak:

Poraz kolejny widze, ze mam aniołka.
Mała je co 3 godziny. Po każdym karmieniu jest czas na zabawe. Jak się już znudzi biore ją na rączki. Gadamy, bawimy się, czytamy bajki, potem sen - zazwyczaj około godzinki czasu.
Najwięcej mała śpi na spacerze. Dzisiaj np 3 godzinki :-)
Sama zasypia w łóżeczku, a położona spać o 21'ej budzi się około 5 nad ranem.

Raj na ziemi!!

Jeden minus... Terorystka pod względem jedzenia. Jak jest głodna płaczem przekrzyczy wszystko i wszystkich. I nie ma, że poczeka 5 minut. Jedzenie ma być natychmiast!!

A ja pociesze mamy moja też była taka jak wasze, a teraz jest Aniołkiem słodkim. Jeszcze troszkę i u was tak będzie.

Z tego co czytam to widze ze Wasze dzieci juz malo spia w dzien! U nas jeszcze Alex duuuzo spi:eek:
Wstaje o 8-9 na jedzonko, 2 godziny akywnosci, jedzonko i spanko do 13!! Znow jedzonko, aktywnosc do 15 i spanko do 18:eek: I znow jedzonko, aktywnosc do 20-21, kapiel i spanko do 12 w nocy. o polnocy zje i dalej spi do 8-9...

Moja Gabrysia od początku przesypiała całe noce. Dopiero teraz zaczyna się budzić o różnych godzinach. A w ciągu dnia to z dwie porządne drzemki muszą być takie po 2 godziny. Reszta to takie godzinne chwilowe przymknięcie oka.

reklama
Do góry