reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

śpij kochanie , regulowanie trybu dnia naszych maluszków

reklama
To mój Hubercik też aniołek :). Rano wstaje 6:30-7:30. Je co 3 godziny, W międzyczasie bawimy się i między każdym jedzonkiem jest krótka drzemka 30-60 minut. Jak jest pogoda (ostatnio ciężko z nią u nas:-() to obowiązkowy spacerek. Wystawiam wózek na klatkę i mały już śpi:-) Nawet jeśli przebudzi się na spacerku to nie ma żadnej awantury. Uwielbia przebywać na świeżym powietrzu. Około 19 kąpanko (codziennie), jedzonko i kładę go do łóżka (śpi ze mną). Zasypia sam a ja w tym czasie sprzątam po jego kąpieli. W nocy budzi się różnie - czasami raz, czasami dwa razy. Zje, zmienię mu pieluszkę i śpi dalej. W dzień jak zasypia, to najczęściej kładę się obok niego. Przytula swoje czółko do mojego, rączką chwyta mój polik i zasypia. Czasami muszę go usypiać w wózku, ale to sporadycznie.

Moja Mania w dzień śpi raz między 14-17, zwykle właśnie 3h.
Zdarzy jej się zasnąć wcześniej lub później,ale nie na dłużej niż 40minut.
Ze spaniem w nocy jest tak:
zwykle między 3-5 rano się budzi na jedzenie (jak zaśnie po kąpieli gdzieś po 21),
potem 3h snu i znowu jedzenie i czasem prześpi po jedzonku do 9-10 rano, ale naprawdę rzadko.
Jak na spacer ma wyjść to jest nie lada lament, za to w drodze śpi ładnie. dopiero w sklepach się budzi i krzyczy.
A tak to ona od początku taka aktywna była. Zdarzało się,że całe dnie bawiła się i nie spała:)

u nas niestety jakoś tak się rozregulowało że mały wieczorem do 22-23 jest aktywny - muszę coś z tym zrobić ale to już jak z grypy wyjdziemy bo on teraz więcej w dzień śpi ale prawdopodobnie tez sobie z wirusami walczy więc nie będę go wybudzać...a spacerek jest codziennie- odkąd skończył tydzień to może ze 3-4 razy nie był na spacerze

A czy wasze maleństwa śpią na poduszkach? (mam na myśli taką płaską, cienką poduszeczkę). Podobno jest to dla dziecka niebezpieczne, ale o wiele milej jest przecież zasypiać na podusi niż na "twardym" materacu. Myslicie że dziecku, które jeszcze nie potrafi przewrócic sie samo na brzuszek cos może się stać na takiej poduszeczce?

O wiele milej jest zasypiac doroslej osobie na podusi niz twardym materacu...;-)
Mysle,ze Nasze dzieciaczki nie przywiazuja do tego zbyt duzej uwagi:-D

Moja spi na plaskim...pieluche tetrowa tylko podkladam.
Nie wiem kiedy poloze ja na podusi...jak skonczy 6 miesiecy ?:confused2:

Ja swoja klade wlasnie na takiej cienkiej podusi.....Gosie tez tak kladlam i nic jej nie jest,ma prosty kregoslup ,no i nie zadusila sie,.....bo jak tak na plasko calkiem malutka lezy,to mam wrazenie ze pupe ma wyzej(chyba przez pampersa :laugh2:) niz glowe :sorry:

reklama
ja Mika ukladam bez podusi, ale zauwazylam, że jak kocyk mu sie podwinie pod glowka to jest mu lepiej; jednak podusi na razie nie bede podkladala

malinka suuper, trzymaj kciuki, żeby moj Miko tez tak sypial

Do góry