reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

O FIS może się ubiegać TYLKO osoba pracująca :tak:

a co do listów z CHB nawet w nim jest napisane aby na kopercie napisać FREE POST i nie potrzebny będzie znaczek ja zawsze tak robie i mi dochodzą :tak: i ja zawsze do skrzynki wrzucam więc mi nikt kitu na poczcie nie wciska że trzeba znaczek :confused2::sorry::sorry::sorry:

reklama
Goyap - dziekuje za informacje, sprawdzilam swoje skladki i wszystkie sa klasy A w zaleznosci ile zarobilam sa albo A1 albo A0. Konkretnie wyslali mi pismo ze nie mam ani jednej skladki za 2010....dziwne bo pracowalam i mam 51 skladek, teraz przyszlo mi pismo ze mam sciagnac dokumenty z Polski ale ja nie mam lat pracy w Polsce. Wiem ze oni cos kreca, po co mam sciagac dok z Polski skoro mam wystarczajaca ilosc skladek stad!!! dziewczyny ciekawe czy macierzynski dostane......wiecie jakie trzeba wymogi spelnic?

Pauletta dzieki - niby spelniam ale na illness tez spelniam a jednak cos ciagle wymyslaja, nie wyobrazam sobie zycia z jednej wyplaty chlopaka i bliznietami.....

MAMA BLIZNIAKOW to ze nie masz widocznej zadnej skladki za 2010 rok wynika z tego ze oni widza je dopiero po zakonczanym roku podatkowym (gdzies pod koniec lutego) gdy wszyscy pracodawcy przesla P-60 ( nie tylko do Ciebie ale przedewszystkim do Reveniu)

Nie wiem skad jestes, ale ja gdy mialam taka sama sytuacje(odmowa zarowno illness benefit a nastepnie odmowa maternity benefit ) udalam sie do pracownika socjalnego, mialam przy sobie wszystkie payslipy.

Babka wykonala kilka telefonow oraz napisala odwolanie w moim imieniu. Rezultat jest taki ze zakwalifikowalam sie pomimo wczesniejszej odmowy na maternity.

Szkoda jedynie moich nerwow ktore stracilam w trakcie czekania na decyzje

Goyap dziekuje Ci slicznie za tak cenne wskazowki. Ja im wyslalam P60 z 2010 roku wiec mogliby spojrzec w ten dokument.....kurcze nie da sie jakos 'pogonic' pracodawcy zeby wyslal te P60? I jeszcze jedno - jesli pracodawca w koncu wysle P60 to mam nadzieje ze panstwo Irl wyplaci mi chorobowe od poczatku stycznia.....?

Pauletta dzieki - niby spelniam ale na illness tez spelniam a jednak cos ciagle wymyslaja, nie wyobrazam sobie zycia z jednej wyplaty chlopaka i bliznietami.....
My żyjemy z jednej wypłaty mam dwójkę dzieci z czego jedno cierpi na spektrum autystyczne i ma swoje potrzeby:sorry2: mamy dodatkowo ChB i skromny FIS i jakoś dajemy radę lekko nie jest czasem bywa wręcz ciężko ale jakoś ciągniemy raz lepiej raz gorzej zależy jak rachunki się ułożą ;-);-)

reklama
Do góry