reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

Hejka
Dzis dostalismy pisemko z FISu ze dostali nasze dokumenty i o podjetej decyzji nas poinformuja moze wiecie ile teraz bedziemy czekac na rozpatrzenie naszych dokumentow w Biurze babka nam powiedzila ze do mies z to roznie z nimi bywa.Fajnie by bylo jak by kaska wplynela wsam raz na Swieta :).

I jak tam z kasą? Nam wpłacili na konto po 3 miesiącach od otrzymania listu potwierdzającego wpłynięcie aplikacji:)

reklama
Hej no narazie jeszcze nie ma miesiaca od daty zlozenia jeszcze dwa dni a tydzien do miesiaca otrzymania dokumentu od nich
hmm poczekamy zobaczymy chodz tak juz sie cieszylam ze cos wpadnie a tu ani chilld benefit ani FIS sie nie spiesza:( do wypalcenia nam .Poczekamy

Dziewczyny,mam pytanie: zamierzam zwolnic sie z pracy i wrocic do kraju,maz zostaje jeszcze na kilka miesiecy.w maju zeszlego roku urodzilam dziecko w ire.i tu pytanie czy jak wroce do polski to nadal przysluguja mi benefity na nie?tzn moge np podac nr konta meza i beda tam placic,czy trace ta kase?na polskie warynki taki child benefit to fajna sprawa...chocby na pampersy...co mi przysluguje? a co nie?

Witam. To czyli jakto jest?? Ja w szpitalu wystarczy ze wypenie dokumenty jakies tam i bede juz miala zalatwiony child benefit??Czy musze jeszcze za tym gdzies chodzic??

slyszalam ze wystarczy wypelnic dokumenty w szpitalu i ze to wystarczy. przynajmniej tak miala moja kolezanka w NMH w Dublinie

Witam. To czyli jakto jest?? Ja w szpitalu wystarczy ze wypenie dokumenty jakies tam i bede juz miala zalatwiony child benefit??Czy musze jeszcze za tym gdzies chodzic??
Hmmm w Galway trzeba bylo isc do Registration office w szpitalu i tam sie rejestrowalo dziecko a oni automatycznie wysylali dokumenty do ChB.
Nato prawdopodobnie zostanie CHb u ciebie,tylko maz musi zglosic tam Twoj wyjazd.

reklama
Do góry