reklama

Środki lokomocji maluchów

• Starter tematu Starter tematu nataliak
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
JustMe tylko własnie o to mi chodzi, że u mnie z tyłu w aucie nie ma 3 puntkowych pasów, bo to stare auto. jak będę sama jechała to mogę dizecko z przodu dać, ale jak już ktoś ze mną to lipa, bo nie wiem co z fotelikiem przy takich pasach jakie ja mam, dlatego tak pomyślałam o tej bazie

to dziecko zawsze z przodu a pasazera do tylu, w koncu bezpieczenstwo malucha wazniejsze.

Wiecie, tak naprawdę droga jest właśnie sama ta baza isofix, na której montuje się fotelik- niektóre auta nowej generacji są juz przystosowane do automatycznego wpięcia isofixu- ale nie dam sobie głowy uciąć czy da się to wszędzie zamontować. Dowiedziałam się, że koszt takiej bazy to ok 600- 700 pln dla maxi cosi właśnie i że mało kto decyduje się na ten zakup w ogóle.
:tak:tak, bo różnica w cenie jest spora. Mój mężuś w samochodzie ma mocowanie do isofix-u i dlatego chcemy taki fotelik kupić. Słyszeliśmy też od znajomych, że fotelik tak przymocowany jest bardziej stabilny, niż przypięty pasami.

reklama
z tymi fotelikami to nie wiadomo do konca czym sie kierować, jak wymienialismy Zuzi fotelik na 9kg.-25kg. to były trzy identyczne profilem i funkcjami , różniły się firmą (coneco, maxi cosi, uno baby) rodzajem materiału i cena (ok.400, ok. 750 ok 250) i jak zapytałam panią który najlepszy i o atesty tych fotelików, na to pani mówi do mnie, że atesty mają wszystkie foteliki które trafiają do sprzedaży, a z tych trzech podstawy i stelaże są identyczne, nawet wagowo i rozmiarowo są takie same różnią sie producentem i ceną, i że nie zawsze cena i firma idą w parze z jakoscią i komu tu ufać???

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry