JustMe5
Fanka BB :)
znalazłam mega nudny artykuł o tym systemie, ale może ktoś zechce zerknąć:
fotelik.info :: ISOFIX nowoczesny system mocowania fotelików -
fotelik.info :: ISOFIX nowoczesny system mocowania fotelików -
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
JustMe tylko własnie o to mi chodzi, że u mnie z tyłu w aucie nie ma 3 puntkowych pasów, bo to stare auto. jak będę sama jechała to mogę dizecko z przodu dać, ale jak już ktoś ze mną to lipa, bo nie wiem co z fotelikiem przy takich pasach jakie ja mam, dlatego tak pomyślałam o tej bazie
też już o tym myślałamto dziecko zawsze z przodu a pasazera do tylu, w koncu bezpieczenstwo malucha wazniejsze.
wtedy mam zaoszczędzone pieniądzeWiecie, tak naprawdę droga jest właśnie sama ta baza isofix, na której montuje się fotelik- niektóre auta nowej generacji są juz przystosowane do automatycznego wpięcia isofixu- ale nie dam sobie głowy uciąć czy da się to wszędzie zamontować. Dowiedziałam się, że koszt takiej bazy to ok 600- 700 pln dla maxi cosi właśnie i że mało kto decyduje się na ten zakup w ogóle.
tak, bo różnica w cenie jest spora. Mój mężuś w samochodzie ma mocowanie do isofix-u i dlatego chcemy taki fotelik kupić. Słyszeliśmy też od znajomych, że fotelik tak przymocowany jest bardziej stabilny, niż przypięty pasami.ale jaki? bo są różne? te co mają bazę, którą i tak podpinasz pasami to są tańsze, właśnie z fotelikiem coś koło 800 zł.Zgroza
fotelik maxi cosi z adaptorem kosztuje £100.Nowy ze sklepu.czyli niecale 500zl.
masakra jakie zdzierstwo![]()
ciekawe czy mój mezuś ma takie mocowanie, ale watpię, bo on jeżdzi sportowym autem.. Mój mężuś w samochodzie ma mocowanie do isofix-u i dlatego chcemy taki fotelik kupić. Słyszeliśmy też od znajomych, że fotelik tak przymocowany jest bardziej stabilny, niż przypięty pasami.