reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Witam
Melduje sie że jestem ma bierząco i czytam.
Dostałam wyniki trombofilii nic nie znaleziono wszystko w porządku ale chcą teraz sprawdzić poziom kwasu foliowego i witaminy b12 i mam do was pytanie. Jak prawidłowo wykonać badanie skoro biorę cały czas kwas foliowy i vitamine b12 to nie wykaże żadnych niedoborów nawet jeśli u mnie występują bez suplementacji. Może najpierw odstawić suplementy na jakiś czas? Jak to wyglada u was?

Witam
Dostałam wyniki trombofilii nic nie znaleziono wszystko w porządku ale chcą teraz sprawdzić poziom kwasu foliowego i witaminy b12 i mam do was pytanie. Jak prawidłowo wykonać badanie skoro biorę cały czas kwas foliowy i vitamine b12 to nie wykaże żadnych niedoborów nawet jeśli u mnie występują bez suplementacji. Może najpierw odstawić suplementy na jakiś czas? Jak to wyglada u was?
Czytałam ostatnio artykuł że może występować jakąś mutacja w genie i wtedy nawet przy suplementacji poziom kwasu foliowego jest bardzo niski. Myślę że nie musisz nic odstawić, jeśli będzie ok to dobrze a jeśli ma być coś nie tak to i suplementy nie pomogą. Swoją drogą tez muszę to sprawdzić. 4 rok lykam kwas foliowy może bez sensu. A i ponoć aż 50% osób ma problem z tym genem. Orientujesz się może jaka cena tych badań?

1usavcqgt1dml95x.png

Czytałam ostatnio artykuł że może występować jakąś mutacja w genie i wtedy nawet przy suplementacji poziom kwasu foliowego jest bardzo niski. Myślę że nie musisz nic odstawić, jeśli będzie ok to dobrze a jeśli ma być coś nie tak to i suplementy nie pomogą. Swoją drogą tez muszę to sprawdzić. 4 rok lykam kwas foliowy może bez sensu. A i ponoć aż 50% osób ma problem z tym genem. Orientujesz się może jaka cena tych badań?

1usavcqgt1dml95x.png

Dlatego zamiast zwykłego kwasu foliowego należy lykac jego zmetylowana odmianę - FOLIAN. Jest to wyższa forma kwasu foliowego, bardzo dobrze przyswajalna. nawet jeśli wystepuje mutacja genowa on się będzie wchlanial a zwykły kwas foliowy nie. Ja lykam tylko folian.

Witam
Sa kobiety ktore mimo brania kwasu foliowego maja niedobor tej witaminy. Oznacza to ze sa jakies mutacje. Wtedy taka kobieta powinna brac zmetylowany kwas foliowy. Jest on drogi i chyba nie idzie go kupic w aptece. Ja bym sobie go chciala kupic:) wiec jak najbardziej zbadaj sobie poziom bo ci wykaze. Albo bedziesz miala niedobor i bedziesz wiedziec ze ci sie nie wchlania albo bedziesz miala dobry poziom i bedzie ok:)

Dlatego zamiast zwykłego kwasu foliowego należy lykac jego zmetylowana odmianę - FOLIAN. Jest to wyższa forma kwasu foliowego, bardzo dobrze przyswajalna. nawet jeśli wystepuje mutacja genowa on się będzie wchlanial a zwykły kwas foliowy nie. Ja lykam tylko folian.
Tak tylko gdzie go kupic bo ja slysAlam ze tylko w zielarskim.

Sa kobiety ktore mimo brania kwasu foliowego maja niedobor tej witaminy. Oznacza to ze sa jakies mutacje. Wtedy taka kobieta powinna brac zmetylowany kwas foliowy. Jest on drogi i chyba nie idzie go kupic w aptece. Ja bym sobie go chciala kupic:) wiec jak najbardziej zbadaj sobie poziom bo ci wykaze. Albo bedziesz miala niedobor i bedziesz wiedziec ze ci sie nie wchlania albo bedziesz miala dobry poziom i bedzie ok:)

Nie jest drogi.;) jest również dostępny. Ja zamawiam przez Internet ;) koleżance polecilam i jest bardzo zadowolona. Polecam firmę Doctor's Best. koszt ok. 50 kilku złotych. Ale jest dużo kapsułek :)

Mnie od poniedziałku tak bolało, a wczoraj apogeum i lewy i prawy jajnik. Dzisiaj lekko cmi. praktycznie nic. To mogło być wczoraj. W razie czego się przytulilismy :) a Ty dzisiaj też czy jutro? :)
Mnie dopiero dzisiaj boli, ale wczesniej wczulam podbrzusze. U mnie wczoraj nie bylo i chyba dzisiaj tez nie bedzie, bo juz mnnie wkurzyl.. Swoim idiotycznym nerwowym zachowaniem, który nie jest miarodajny z sytuacją..
O tym folianie slyszalam ostatnio wlasnie i chyba sobie zmienie jak skonczy mi sie to opakowanie kwasu zwyklego.

reklama
Mój leży na stole i zerka figlarnie [emoji23] takie długie masz cykle? Ja owu miałam coś koło 15-16, ale pewności nie mam. Bo śluzu mało i mialam wrażenie ze plodny pojawił się niestety później [emoji19] oby nie, bo choroba nas dopadła i nie było przutulanek [emoji17]

Co za typ, jak ja nienawidzę takich ludzi!!!!! Ja bym nie wytrzymała, zbyt impulsywna jestem... Chyba chłop nie zdaje sobie sprawy, ze zadarł z kobietą w ciąży. Która targaja hormony [emoji16] Lux, ty go weź staranuj następnym razem, do tego siata w łeb! Tak zrób! [emoji1]

m7a4xuun7rn9jc7g.png
No właśnie moje cykle żyją swoim życiem. U nas przytulanki były w 9, 11, 13, 14,16, 18,19, 22 i 25 dc. Może trafiliśmy koło owu... Wg aplikacji w tel dziś mam owu ale to raczej nie możliwe. Śluz płodny był koło 15-17dc. Teraz mnie brzuch boli jak na @ i mam mokro. Idę do łazienki sprawdzić czy to @ a tu tylko śluz...

Do góry