reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

@marta_usssek piszę o obecnej ciąży :-) w zeszlt czwartek test robilam i wyszedl pozytyw a w piatek pierwsza beta. No a pierwsza wizyta za tydzien w piatek to moze juz serducho bedzie bo to bedzue ostatni dzien pelnego 6 tygodnia tzn 6t0d czyli bede wkraczac powoli w siódmy. A udalo nam sie w 9 cs.

To w takim razie mozna po cichutku gratulować ! Odpuscilas troche w głowie czy po prostu zaskoczyło ? Ja wyrzuciłam wszystkie testy owulacyjne taka byłam wściekła w ubiegłym mcu . Przytulałas sie na żywioł ? Czy raczej pilnowalas dni itd ?

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

reklama
No tak ... w sumie dopiero 8 Dzien od pierwszych przytulanek owulacyjnych .
Dziewczyny a jak sobie radzicie z sexem ? Tzn chodzi mi o to jak z tym ciśnieniem na ciąże sobie poradzić i nie traktować seksu tylko jako zaplanowana produkcje :(
U nas jest intensywnie w okresie okoloowulacyjnym . Potem troche stopujemy . Czesto wydaje mi sie , ze i tak mało sie kochamy . Zastanawia mnie jak to u innych wyglada .
No u mnie jak będzie już ta ovulka to mam zamiar trochę częściej ;) ;) ;)

25, urodzilam jak mialam zaledwie 18. Ale nie zaluje :)
A teraz ciesze sie, ze planuje ciaze swiadomie.

A co do pytanie o bete to pora dnia nie ma znaczenia. Wydaje mi sie jedbak, ze 21 dc to za wczesnie troche. Podobni do zagniezdzenia dochodzi dopiero ok 6 dni po stosunku..

No wlasnie dla mnie na ten moment najpiękniejsze jest to , ze planuje świadomie :) mam 32 lata . Chciałabym juz za chwile znow nosić skarba pod sercem .

Haha z moim zajsciem to byl numwr bo jak mi się plodne zaczynaly to grypkę nagle dostalam i spisalam ten cykl wlasnie z powodu grypy na straty, a tu taki numer! :-D no i przez to odpuścilam myslenie o ciazy bo sadzilam ze sie przez grypke nie uda. A kochalismy się 4 i 2 dni przed planowaną owu i potem od owu 5 dni codziennie.ale mtslenie calkowicie w tym cyklu odpuscilam,planowalam notowac jedynie objawy przeokresowe zeby miec do porownania w nastepnym cyklu. Ale swoją drogą dobrze że się wyrobilismy z terminem na lipiec bo w sierpniu mam swój wlasny ślub i termin porodu na sierpien by mi wypadal 4 dni po slubie tak ze troche ryzykowne by to bylo :-D z wlasnego slubu np na porodówkę hehe

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Haha z moim zajsciem to byl numwr bo jak mi się plodne zaczynaly to grypkę nagle dostalam i spisalam ten cykl wlasnie z powodu grypy na straty, a tu taki numer! :-D no i przez to odpuścilam myslenie o ciazy bo sadzilam ze sie przez grypke nie uda. A kochalismy się 4 i 2 dni przed planowaną owu i potem od owu 5 dni codziennie.ale mtslenie calkowicie w tym cyklu odpuscilam,planowalam notowac jedynie objawy przeokresowe zeby miec do porownania w nastepnym cyklu. Ale swoją drogą dobrze że się wyrobilismy z terminem na lipiec bo w sierpniu mam swój wlasny ślub i termin porodu na sierpien by mi wypadal 4 dni po slubie tak ze troche ryzykowne by to bylo :-D z wlasnego slubu np na porodówkę hehe

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png
No to wstrzeliliscie sie pięknie ! Chciałabym tez zając głowę czym innym ale jak na złość wszędzie kobitki z brzuszkami , reklamy dla brzuszatek , wśród znajomych baby boom a sąsiadka wlasnie urodziła 6 dziecko z wpadki rzecz jasna . Ajjj gdyby to wszystko było prostsze .

reklama
No to wstrzeliliscie sie pięknie ! Chciałabym tez zając głowę czym innym ale jak na złość wszędzie kobitki z brzuszkami , reklamy dla brzuszatek , wśród znajomych baby boom a sąsiadka wlasnie urodziła 6 dziecko z wpadki rzecz jasna . Ajjj gdyby to wszystko było prostsze .
Oj znam to uczucie. Też od czasu jak zaczęliśmy starania z niemala zazdrością patrzyłam na każdy brzuch czy wózek. A tym bardziej wkita chodziłam jak się dowiadywalam o jakiejś wpadce znajomej osoby. Np kumpela z pracy na początku wrzesnia brala ślub i po ślubie 3 tygodnie urlopu miala miec. I już nie wrócila bo w ciąży :-)

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Do góry