reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 30+

reklama
I jeszcze - ogromne gratulacje dla Iwony - po tylu latach się udało!!! Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. Chętnie bym Cię uściskała - jak przeczytałam, że jednak na + i serduszko bije to mi się aż łezka zakręciła... a zbyt wylewna nie jestem.

Magoo mi rowniez cykl sie skrocil z 29 az do 25. Dziwne to jest. Nie dosc ze jest @ czesciej to jeszcze trwa dluzej. Mam nadzieje ze to nie bedzie mialo wplywu na poczecie.

Po "douczaniu" tu na forum dochodzę do wniosku, że to może być związane z niskim progesteronem. Nigdy wcześniej nie miałam tak krótkich cykli. Tylko u mnie również sama @ się skróciła - z 8 dni do 4. Ale nie znam się aż tak - więc odwiedzę moją gin, choć mam nadzieję, że może jednak nie będzie to potrzebne, bo ten cykl w ogóle jest jakiś inny i może tym razem się po prostu uda...

Cześć dziewczyny,
Wracam na forum po 4 latach. Poprzednio 2 lata starań i szczęśliwe zakończenie. Ala w grudniu bedzie miała 4 lata. Teraz juz rok starań. Ta sama historia - PCO. W sierpniu przyjmowałam clostilbegyt i lamette i o dziwo piękne 2 pecherzyki i potwierdzona podwójna owulacja. No i teraz wariuje, poprostu chyba oszaleje bo betę mam zrobic dopiero w środę! Nie mam sie komu wygadać, bije sie sama z myślami. Nie chce zamęczać męża bo on i tak uważa ze za bardzo sie nastawiam. Pomóżcie...

Cześć becia84. Nie szalej! Będę trzymać kciuki i zawierz naturze i swojemu szczęściu. Raz się udało to uda się i drugi. Na pewno - czy teraz, czy następnym razem...

Becia84 Wiem jak sie dluzy czekanie, ale życzę żeby pojawiła się upragnioną ciążą. Też brałam clo i lamette-niby na lepsze pęcherzyki, po clo było gorzej,po lamettcie również dwa pecherzyki;) teraz próbuje bez leków

Magoo Kochana bede Ci kibicować żebyś jeszcze mogła tulic małego skarba:) a badalas kiedyś lh, Fsh ,estrogen, testosteton, prolaktyne w 3dc? Chodzi o to czy nie masz obniżonej już rezerwy jajnikowej,wtedy potrzebne by było właśnie leczenie. 7 dni po owulacji bada się progesteron. A druga fazę jak długa masz?

Witam i ja
Widze że sporo nas już jest.
U was cykle sie skróciły a moj cykl w tym miesiacu to chyba jakies jaja.Zawsze 30 dni jak w zegarku.a tu dzis 34 dzien a ledwo od wczoraj mam jakies plamienia. nie moze sie rozkrecic. Wkurza mnie to. Zawsze po owu cycki bolaly a tu nic totalnie.
Za rada airfix zakupiłam testy owu zeby sprawdzic kiedy teraz owu bedzie. M przyjezdza na caly pazdziernik wiec chcielibysmy znow sprobowac zrobic podejscie.
do tego cale czolo wysypało mi w krostach jak u nastolatki.,:confused2:

Ostatnia edycja:
reklama
Airfix - nic nie miałam badane... Za pierwszym razem (20 lat temu) zaszłam od razu po poronieniu. Z drugim synkiem staraliśmy się 8 miesięcy ale w tym czasie miałam bardzo stresującą pracę, częste wyjazdy, więc w ogóle mnie to nie dziwiło. a z córeczką zaszłam od razu - wyliczyłam ovu, ile przed i bach... Więc do tej pory się nie martwiłam. Teraz staramy się 6 cykl - mieliśmy 3 cykle przerwy. Ale cykl mi się zmienił po urodzeniu córki i nie wiem czy jest to związane z hormonami czy raczej z wiekiem... Na dodatek jakoś chęć na staranki mi przeszła ostatnio. Może za dużo było rozczarowań. Tak jakoś ciężko mi momentami i choć nie jestem za bardzo wylewna to zaczęłam szukać kogoś, kto mnie choć trochę zrozumie. I tak tu trafiłam. Bo praktycznie nikt inny nie wie, że się staramy... I chyba lepiej, żeby tak zostało.

Do góry