reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Staraczki forever!

Kotku! Gratulacje!

Wiola, Paulina dzieki. Przespalam siei juz jestem bardziej soba... Nie podam jej juz tego leku skoro po nim eymiotuje. Zadzwonie do pediatry jak zjemy i sie ogarniemy. Na razie tylko jej tym palcem buzie od srodka bede smarowac.
w czasie karmienia to ja ja odbijam kilkukrotnie... Zobaczymy. Czy kolki to nie wiem. 1,5h to jest suma placzu zosi przez cala dobe, a moze nawet mniej placze... Mam nadzieje, ze nie kolki jednak am sie zaczynaja. Moze nadmiar wrazen wczoraj tak odreagowala pod wieczor, bo ladnie spala w ciagu dnia i potem tez grzecznie cala noc. A moje rozchwianie - modlevsie, zeby to hormony byly, boto oznacza, ze przejdzie i znow bede soba...

Wiolu bardzo wspolczuje nocy. Moze zeby ida? Koniecznie sie zdrzemnij w ciagu dnia. Sciskam!

reklama
Witam się i ja!

Poczku Twój post świadczy o tym, że jesteś w pełni normalną MAMĄ! Zdziwiłabym się gdybyś była zbyt pewna siebie na tym etapie macierzyństwa...Twoim zadaniem jest dużo spać teraz i korzystać z pomocy mamy! To pomoże Ci ukoić skołotane nerwy - ja pamiętam siebie jak Maciuś miał 3 tygodnie....po południu siedziałam w piżamie na podłodze w ciemnej łazience i wyłam jak bóbr....czułam, że więcej nie dam rady......ale to naprawdę mija! Przeczekaj - za 2 miesiące będziesz innych pocieszać!

A co do karmienia są pozycje, które pomagają połykać mniej powietrza - wydaje mi się, że jak Ty leżysz na plecach a dziecko u Ciebie na brzuszku.

Kolka u maluszka - eMaluszki.pl

Może spróbuj?

Co do lekarstwa to rozumiem. Jednak myśl tylko o tym, że musisz podać to lekarstwo i koniec. A najlepiej to niech na razie podaje je Twoja mama albo emek! Nie funduj sobie teraz dodatkowych stresów....

Wioluś życzę udanej drzemki!!!!!!!!!! Dobrze, że u Ciebie takie dni sporadycznie tylko się trafiają!!!!!!

Paulinko witaj - uwielbiam takie naleśniczki!!!!!!!!

Kocurku należało Ci się takie wyspanie!

Ja wczoraj skręciłam dwa EXPEDITY do pokojów dziecięcych i jestem zakochana...mam te zielone pojemniczki....Jak dam radę to wstawię zdjęcia...

Lil mialam wlasnie pisac do ciebie sms ze tesknie ale jak napisalas o tych expeditach to sama nie wiem:-p:-p:-p:-p

poczku bedzie dobrze, Franio tez mial to swinstwo w buzce i tak samo musielismu smarowac w buzce i podawac takie cos do picia.bedzie dobrze , jeszcze troche .
jezeli mala w sumie placze 1,5 h na 24 to jest bardzo ale to bardzo grzecznym maluszkiem. naprawde

hej :)

ja sie do Wioli przylacze czyli czekam na drzemke i wyrko hehe

maly zjadl calego banana i teraz winogron tone .. pozeracz winogron jest normalnie :))

Zosia po raz drugi zwymiotowala lekarstwo na plesniawki, naryczala sie jak glupia, musialam jej jeszcze dac gorzka witamine d3, pepek w stanie strasznym po gmeraniu przez polozna... Do tego polyka tony powietrza w czasie jedzenia i ryczenia, potem nie moze odbeknac, jak odbeknie - placze, bo sie chyba przestrasza... Ja wiem, ze i tak jest super grzeczna, bo przez cala dobe placz zajmuje max 1,5 godziny ale oprocz tego jest niespokojna (kto by nie byl z grzybem w buzi?!) a ja emocjonalnie jestem rozjechana... Bogu dzieki za moja przytomna mame! Chociaz moze gdyby jej nie bylo, to musialabym wziac sie w garsc... A tak placz. Panika, ze sobie rady nie daje. I mozecie sie ze mnie smiac ale od pierwszego podania lekarstwa i wymiotowania Zosia jest na mnie obrazona, nie patrzy w moja strone nawet... Ja sie jej nie dziwie, tez nie czulabym sie dobrze w poblizu kogos tak niepewnego siebie jak ja teraz.
Ja sie emocjonalnie nie nadaje do tego....

z tym lekarstwem to ja rozumiem , bo Nat tez wymiotowal po :/ pamietam stres i ten placz :( na szczescie u nas to byl syrop typu Panadol wiec poprosilam pediatre o czopki , moze zapytaj i jest odpowiednik tego syropku w czopkach ?
i nie mysl , ze nie dasz rady !! dasz jak kazda z nas :) bedzie dobrze powoli sie wdrozysz i wszystko zacznie przychodzic naturalnie :)
mnie na szczescie ominely burze hormonalne , albo nie czulam nic :) jedyne co to po powrocie ze szpitala rozwylam sie jak zobaczylam nielad w domu , a S mial na nasze wyjscie zrobic super porzadek ... no i pozniejsze kolki daly mi w kosc , do tej pory pamietam te 3 dni najgorsze , ze wylam z Natem :( ale to mija !!! pozniej sie smiac z tego bedziesz :)

dzien dobry
jestem padnieta, ryczec mi sie chce ze zmeczenia, nie wiem czy dzis cos spalam, Franio postanowil pokazac co potrafi i cal noc plakal i marudzil, spal na moim brzuchu. robie sobie nadzieje ze moze jak Iwa bedzie w przedszkolu to zasnie na troche i da mi tez pospac

dolaczam do klubu niespiacych :/

Oj......:-(

To ja wpadnę później, chciałam się pochwalić, że Ola, choć poszła spać o 22, to bardzo ładnie spała do 6.30, obudziłam się przez nią może ze dwa razy... buziaki :)

super oby tak dalej :)))

slicznie :) bardzo fajnie to zrobilas :)

:szok::-):-):-):-):-):-)

EXPEDITY KOCHAM!!!!!!!!!!!!!! - do tej pory zachodzę w głowę jak u koleżanki mary się one powyginały, bo tam po prostu nie ma co się wygiąć i wypaczyć, mam u mamy ogromny 5na5 klatek EXPEDIT już kilkanaście lat i jest w świetnym stanie :D, wypełniony książkami po brzegi :D:D:D

Przepraszam, ze tylko o meblach....:sorry:

Jestem z Wami myślami, Ola mi tu marudzi..........

Kocie mowisz ze mebelki z tej serii sa wytrzymale? pytam bo tak sobie mysle zeby Iwe do pokoju kupic mebelki z tej serii. ja mogla bys jeszcze jakas serie poleci ktora by pasowala do pokoju dzieciecego?

MONI Hej...!!! CZYM się!!! ;-)

WIOLU mi do szczęścia właściwie tylko serie LACK i EXPEDIT zawsze były potrzebne...:sorry: Innych nie testowałam, więc nie wiem... no szafę PAX mam obecnie, ale to nie do dziecięcego raczej, to ma Kamil :) Aaa.. testowałam regał BILLY - ten jest słaby, nie wytrzymał książek :dry:

Aaa mam komodę MALM na ubranka Oli - jest estetyczna, ale otwieranie nie dla nerwowych, bo nie ma za co mocno i wygodnie uchwycić :-):-p

reklama
Do góry