reklama

Staraczki grudniowe 2012

reklama
Witajcie!

Ja po pracy i czas kontynuować ręczne robótki!

Butterfly - a nie możesz do lekarza zadzwonić poprostu a nie smsy??

Gosheek - poczekaj, nie stawiaj wyroku już! Mnie siostra pocieszyła mnie - na początku ciąży ( jak już sie o niej dowiedziała) miała jedną krechę po prostu za wczesnie sobie testowała, mimo że w dzień spodziewanej @, potem dopiero druga krecha się pojawiła i przyszła na świat Zuzia :) więc cylk jeszcze nie jest przekreślony! Głowa w górę! staraczki musza byc pozytywnie nastawione, z tego fasolki szybciej wychodza :)

Emalia - gratulacje ;)

Marcia - ja też nie zrobiłam z samego rana i nie z pierwszego moczu że tak powiem! powtórka w niedzielę!

Chrobek - no to zafasolkowana jesteś na bank :)

Góralka - nie mam pojęcia skąd takie uczucie u ciebie!

A oto, jakie znalazłam objawy zafasolkowania:

Do wczesnych subiektywnych objawów ciąży zaliczamy:
- Spóźniająca się miesiączka
- Bolące i tkwiące piersi -
- Nudności i wymioty
- Nadwrażliwość czuciowa
- Zmiany nastroju
- Częste oddawanie moczu
- Problemy trawienne
- Brak łaknienia lub jego wzrost
- Zgaga, ślinotok
- Zmęczenie i senność
- Przebarwienia skórne

Do obiektywnych objawów ciąży można zaliczyć:

Brak miesiączki - jest to jeden z wczesnych objawów ciąży, ale zatrzymanie się miesiączki nie daje jeszcze 100 % pewności, że kobieta jest w ciąży. Zatrzymanie miesiączki może być wynikiem stresu, przebytej choroby, zaburzeń hormonalnych itp. Bywa również, że u niektórych kobiet po zapłodnieniu pojawia się plamienie, które mylnie może sugerować miesiączkę.

Podwyższenie podstawowej temperatury ciała - utrzymująca się od momentu jajeczkowania temperatura ciała około 37 stopni Celsjusza jest jednym z objawów wczesnej ciąży i jest wynikiem zmian hormonalnych zachodzących w organizmie wywołanych ciążą.

Zmiany w gruczołach sutkowych: powiększenie, i obrzmienie gruczołów, poszerzenie siatki żylnych naczyń podskórnych, przebarwienia brodawek i obwódek, pojawienie się wtórnych obwódek.

zmiany charakteru śluzy szyjkowego, który staje się on gęsty i lepki.

dodatni wynik testu ciążowego - testy ciążowe mają dużą skuteczność, ale nic nie jest nie zawodne. Kiedy wynik wyjdzie pozytywny konieczne jest jego potwierdzenie go przez wykonanie badania lekarskiego.

Goralka metaliczmy posmak(bo o to ci chodzi?) jest objawem ciazy:-)
kasiaczek mam nadzieje ze za wczesnie testowalysmy ale ja osobiscie nie nastawiam sie, mam dzisiaj mega dola:-(

Tak chodzi mi o metaliczny posmak. Myślę że to chyba za wcześnie, dziś mam 12 dzień cyklu i najprawdopodobniej zaczynają się dopiero moje płodne dni.:tak: Coś nie coś było 7 i 10 dnia. Możliwe by to było?:confused:

marcia - może za wcześnie, trzeba myśleć pozytywnie. ;-)

Witam, mogę dołączyć?:) Jestem Paula, mam 23 lata jak w widać w suwaczkach już mam jedno dziecko, prawie 3letniego synka Aleksa. Tydzień temu podjęliśmy z mężem decyzję o staraniu się o rodzeństwo dla synka;-)Różnica wieku nie byłaby zbyt duża:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry