reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki II połowa 2021

Ja ci tu nie chcę nadziei robić ale ja tak miałam ... Tzn każda zna swój ogranizm. I każda ma inaczej.
I u mnie gdyby była tylko ta podwyższona nieco temperatura i dreszcze to bym patrzyła u siebie na przeziębienie. ALE były właśnie takie napady gorąca ( a tego u mnie nie ma bo ja zmarzluch jestem a jak mnie na przeziębienie bierze to jeszcze zimniej mi się robi, no nie ma bata żeby mnie gorąc brał- więc ja np już tu wiedziałam że coś mi tu nie pasuje... ).

Jestem ciekawa jak to u ciebie się teraz rozwinie 😉
Narazie w połowie drogi do domu tak mnie rozbolał brzuch (głównie żołądek) i mam takie mdłości, ze zaczęłam obstawiać jakąś grypę żołądkowa 🤢
A co do uderzeń ciepła to ja zawsze tez byłam zmarźluchem (jeszcze na początku cyklu było mi cały czas zimno). Teraz czuje ze twarz i ciało płonie, ale dłonie i stopy jak lody. No i uderzenia gorąca i nawet lekkie kołatanie serca dzisiaj były wyraźne.
Jestem bardzo ciekawa co się z tego rozwinie 🤔

reklama
Cos się rozregulowało.
No i żeby było jeszcze zabawniej to u mnie przez 3 miesiace potrafia być cykle 27-29 dniowe. Ja okres miałam jak w zegarku jak brałam duphaston z estrofemem. W czwartek ide do gina mam nadzieję ze coś mi poradzi więcej niż tylko stwierdzenie, że taka moja uroda....
A jak Brałaś estrofem z duphastonem to miałaś owulacje potwierdzona przez monitoring ? Pytam bo biorę to wlansie teraz, i dodatkowo bromergon na prolaktyne (chociaż mam minimalnie podwyższona bo norma do 24 a ja mam 25). Starania będą dopiero od przyszłego cyklu 🍼

Któraś z Was tu pisała, że bierze kapsułki Prenacaps multi 1. Czytam opinie i ktoś pisze, że te kapsułki śmierdzą. Czy to prawda? Może bym sobie zamówiła.
A ja właśnie je sobie zamówiłam w zeszłym tygodniu i powiem ci że ten zapach to pierwsze na co zwróciłam uwagę, więc wg mnie owszem śmierdzą 😅 ale czy na tyle żeby był problem z ich łykaniem to jeszcze nie wiem bo kończę opakowanie moich poprzednich...

K
A ja właśnie je sobie zamówiłam w zeszłym tygodniu i powiem ci że ten zapach to pierwsze na co zwróciłam uwagę, więc wg mnie owszem śmierdzą 😅 ale czy na tyle żeby był problem z ich łykaniem to jeszcze nie wiem bo kończę opakowanie moich poprzednich...
ja dałam je do powąchania moim teściom i mężowi i nikt nie uważa, że śmierdzą🤔 normalny zapach tabletek

A jak Brałaś estrofem z duphastonem to miałaś owulacje potwierdzona przez monitoring ? Pytam bo biorę to wlansie teraz, i dodatkowo bromergon na prolaktyne (chociaż mam minimalnie podwyższona bo norma do 24 a ja mam 25). Starania będą dopiero od przyszłego cyklu 🍼
To było kilka lat temu jakis 2013/14 wtedy nie staraliśmy się jeszcze. Na monitoring nie miałam potrzeby chodzić akurat na tamten czas.
Miałam mega zaburzenia, brak okresu nawet 3 miesiące. I to miałam przepisane żeby wróciło wszystko do normy.
W takim razie twoja prolaktyna nieznacznie jest zawyżona. Ja pokazałam swojej jednej gin mój wynik to powiedziała że są osoby które mają dziesięć razy więcej...sama zapytałam czy jakieś tabletki może I dala receptę. Ale wynik nie wzbudził jej podejrzeń...nie wiem co myśleć dlatego idę to jeszcze skonsultować gdzie indziej.

reklama
Do góry