reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Akuku - dziuba :D:D:D:D:D:D:D
a jednak dolaczylas :) super

Lorelain - ale na tym tescie bylo napisane - nie czytac po 15 minutach :P
ja wiem, ja wszystko wiem
i rozsadek mowi jedno
dlatego ten test wyrzucilam
a ciekawosc robi swoje..

dobra, ja siedze w pracy
musialam na godzine pojechac
i tak wlasnie o to pracuje :P

zaczyna mnie bolec
ale nie podbrzusze
tylko jajniki
i teraz nie wiem czy tak mialam przed ostatnimi @ czy nie..
no coz, tak jak mowicie, najpozniej do poniedzialku powinnam wiedziec

ile dni po owulacji nastepuje okres?
pytam sie druga faze
bo pierwsza to wiadomo roznie i podluznie
np. u mnie ponad 30 dni :D

ale ta druga, po owulacji od 14 do 16 dni??

reklama
14 dni, ale może być jeden dzień rozbieżności. Natomiast owu przed @ nie jest zjawiskiem poprawnym. Bo w drugiej fazie rośnie progesteron a on jest niezbędny do zajścia w ciąże.

Dziewczyny a ktoraś z was miała problemy z prrolaktyną? bo ja miałam podwyższoną ,brałam najpierw bromergon ale po nim sie czułam okropnie i potem brałam cyclodynon i 2 miesiace temu wynik byl prawidlowy,wynik powtorzylam w poprzednim cycklu i wynik byl rowniez w normie i nie biorę go od ok.1,5 miesiąca... Czy myślicie ze powinnam go brac do momentu zajscia w ciąze?

ja kiedys mialam problem z prolaktyna, mialam bardzo wysoka, ale nic z nia nie robilam tzn nie leczylam, ale nie myslalam jeszcze o dziecku, bylam na studiach, wiec sprawe olalam, jak poziom stresu mi spadl, tzn jak pobralam odpowiednie leki na glowke poziom prolaktyny spadl, czyli ja do zwalam na glowe i moje stany.

smerfiku w ogole to prolaktyna tsh nawet progesteron u mnie uwarunkowany jest stanem tzw relaksu, tzn jak mam dlugo stany lekoe wariuje mi organizm i wyniki wychodza ohydne, endokrynolog wyslal mnie kiedys do psychiatry i sie wszystko unormowalo, nie wiem dlaczego tak sie ze mna dzieje, od dziecka bylam nadpobudliwa z tymi bezsensownymi stanami lekowymi, teraz musze jakos przetrwac, a kto wie, czy one (pomimo, ze je jakos zwalczam) nie utrudniaja mi cholercia zajscia, ale lekarz nic mi nie przepisze, bo leki z tej grupy absolutnie nie moga byc podawane przed i w czasie ciazy, wiec co tu robic, sa dni, ze sie czuje rewelacyjnie, a sa dni i przede wszystkim noce, ze wstaje z biegunka stresowa i wydaje mi sie ,ze zaraz umre-przekichane, balam sie jak bylam w ciazy, zeby moja corcia tego po mnie w spadku nie odziedziczyla, ale na szczescie jest normalnym zdrowym dzieckiem, ufff...

skonsultuj się z lekarzem, wazny jest wynik prolaktyny i progesteronu, jeśli ten drugi jest z aniski to lekarz powinien zalecić Ci brać duphaston albo luteine tak od 5 dni po owu aż do zrobienia testu. Jak pozytywny to dalej brać a jak engatywny to odstawić.

reklama
wyobrazacie sobie dziewczynki, ze jam mam trudny pod wzgledem lekowym miesiac to potrafi moja waga wahac sie nawet o 8 kg:szok:. Jak bralam leki przez rok czulam sie wysmienicie i wtedy dobilam do 60 kg, teraz moja waga waha sie miedzy 55 a 48 kg, tak moj organizm dziczeje jak mam rzut "choroby", masakra, ale coz zrobic trzeba z tym zyc, trzeba planowac, wscieklam sie ostatnio i powiedzialam sobie o nie te pieprzone stany nie beda rzadzic moim zyciem, wiec dalej sie staram o dzidzie a z jakim rezulatem czas pokaze.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry