reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
no dlatego ja mam zrobiona ksiazeczke sanepid, troche to kosztowalo, ale wtedy zaklad pracy mi wracal ta kase
No mojej mamie robili za free badania, bo z gminy dostała propozycję pracy jako opiekunka do starszych osób. No i dostała 1/2etatu na 2 lata. Pytała się czy ja mogę też sie starać o tą pracę ale nie chcą takich młodych osób.

U nas też bezrobocie wielkie, zakładów pracy praktycznie brak, tylko supermarkety i sklepy... Tragedia ;)
A co do marketów to te małe są gorsze od tych wielkich molochow. Przynajmniej u nas widzę, że kto pracuje w dużym supermarkecie to i nadgodziny płacą i w ciągu dnia pracuje po 7-8 godzin, w weekend jak pracują to mają w tygodniu wolne. A w tych małych sklepikach to robią od świtu do nocy, świątek, piątek czy niedziela za gowniane pieniądze. Oczywiście to nie jest regułą ale...

reklama
Hime ale zainwestujesz 300 zl a zwroci ci sie przy pierwszej wyplacie. Fajnie bylo by zajsc w ciaze pracujac i miec placone chorobowe i maciezynskie. Skoro glownie nie mozesz znalasc pracy przez brak książeczki to wzielabym z pieniędzy na wesele ale to tylko moje zdanie
No masz rację. Tak czy inaczej miałam zaplanowane zrobić tą książeczkę w marcu. Może mi się uda szybciej.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry