reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Ja też ostatnimi czasy czytam was na bieżąco ale nie mam za bardzo czasu odpisywać :) święta mnie pochłonęły, tu odwiedzinki u rodzinki, tu do pracy i tak zakręcona jestem, ze nie wiem za co mam się zabrać ;) a jutro już znowu do pracy... @ chyba się powoli kończy, chociaż jest strasznie dziwna... sama krew z śluzem, zero skrzepów czy czegoś... no i praktycznie bezbolesna. Ale to chyba wina torbieli, bo testy wychodzą negatywne. W środę idę do gin i dowiem się co i jak się w tym moim brzuchu dzieje ;) jak wszystko będzie ok, to w styczniu staranek ciąg dalszy, może będę miała prezent na urodziny :p bo @ mam dostać 21 stycznia a 19 stycznia mam urodziny :) a jeśli wszystko będzie ok (patrz jako torbiel się straci) to będzie to cykl z zastrzykiem na pęknięcie pęcherzyka, więc są spore szanse na dzidzię :) zobaczymy jak to będzie :) na razie tylko czekam az ten rok się skończy, bo to chyba najgorszy rok mojego życia... no, w sumie to końcówka nie jest taka zła ;) i rehabilituje wszystko ale mimo wszystko, niech się już skończy :) i oby przyszły rok był zdecydowanie lepszy od tego :) życzę tego wam wszystkim i sobie również :)

reklama
Strawbelka - niepęknięty pecherzyk owulacyjny... już drugi miesiąc z rzędu. Poprzednia torbiel się wchłonęła albo pękła w trakcie @ ale teraz ta @ jest jakaś dziwna, więc nie wiem co będzie ;) ciąć się nie dam, już miałam przeboje z laparoskopiami jakieś 3 lata temu i nigdy więcej... zresztą moja gin powiedziała, ze jestem za młoda, żeby mnie tak co chwilę ciąć, dlatego poradziła, żeby starać się o dzidzię jak najszybciej :) normalnie to pewnie odłożylibyśmy starania jeszcze, bo jesteśmy dość krótko ze sobą z G ;) ale mimo krótkiego stażu wiemy, ze to jest to :) zanim go poznałam miałam mnóstwo przebojów w życiu, dlatego dopiero teraz marzenie o dziecku ma szanse się spełnić ;)

PatiMyszka, z tego co slyszalam to te torbiele z niepeknietych pecherzykow sie wchlaniaja. A nie chcesz wziasc czegos na pekniecie pecherzyka, bo dziewczyny cos tam biora. No bo jak nie peka to cykl stracony bo ciazy z tego cyklu nie bedzie.

Strawbelka - no właśnie w tym cyklu mam chodzić do gin na monitoring cyklu i musimy wycelować na pecherzyk mający 24 - 25mm i dostanę zastrzyk na pęknięcie :) bo gin powiedziała, ze nie mamy na co czekać, tylko od razu działać ;) i cieszę się, ze wykryła mi to od razu w pierwszym cyklu starań, bo wiem jak z tym teraz walczyć :)

Strawbelka - niepęknięty pecherzyk owulacyjny... już drugi miesiąc z rzędu. Poprzednia torbiel się wchłonęła albo pękła w trakcie @ ale teraz ta @ jest jakaś dziwna, więc nie wiem co będzie ;) ciąć się nie dam, już miałam przeboje z laparoskopiami jakieś 3 lata temu i nigdy więcej... zresztą moja gin powiedziała, ze jestem za młoda, żeby mnie tak co chwilę ciąć, dlatego poradziła, żeby starać się o dzidzię jak najszybciej :) normalnie to pewnie odłożylibyśmy starania jeszcze, bo jesteśmy dość krótko ze sobą z G ;) ale mimo krótkiego stażu wiemy, ze to jest to :) zanim go poznałam miałam mnóstwo przebojów w życiu, dlatego dopiero teraz marzenie o dziecku ma szanse się spełnić ;)
A czy to sa tzw. Torbiele czekoladowe? Czyli pęcherzyk nie pęka i wypełnia sie krwią? Bo taka torbiel mam..

Dzisiaj miałam pozytywny test owu (wczoraj 1 dzień testami pominęłam bo mi sie skończyły) , takze przytulanki kolejne były. Pewnie ostatnie w tą owu, bo mój mąż zmęczony jest przytulaniem wg kalendarzyka... Owu przesunęła sie o jakies 4 dni, dlatego go męczyłam kilka dni więcej :)
Moze przesunęła sie z nastawiania się i stresu, moze z innego jajnika szło, a mój gin tłumaczył mi ze cykl często ma sie różny bo w zależności z jakiego jajnika idzie pęcherzyk, tyle trwa.
Wróciłam ze świąt do domku, takze jutro z rana ide do mojego gina i wszystko bede wiedziała.

termin @ to około 11.01. A test pierwszy zrobię sobie pewnie ok 6.01.

Ostatnia edycja:
reklama
Bertha - nie mam pojęcia, wiem tylko, ze niepęknięty pecherzyk zmienia się w torbiel ale nie mam pojęcia, co w nim jest, bo nawet nie dopytywałam... zobaczymy co mi gin powie w środę :) a na razie się nawet nie zastanawiam nad tym :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry