reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Styczen 2015

reklama
A no fajnie. Tylko póki ludzie go nie dostaną to ja się jeszcze nim nie ciesze :) trochę też skandal żeby bardziej się opłacało być bezrobotnym niż pracującym w tym kraju. Ale ten zasiłek powinien być. Wiele ludzi na studiach jest już po ślubie i chcieliby mieć dziecko ale nie da rady bo za coś trzeba je utrzymać ale muszą odkładać conajmniej parę lat żeby znalesc prace na umowę później popracować żeby się macierzyński należał i może dopiero wtedy jakiekolwiek zabezpieczenie jest... Paranoja... U Was też jest taki problem ze smieciowkami ? Bo Lublinie więcej tych studenciakow niż mieszkańców a pracodawcy zacierają rączki bo mnie i kilka osób nie urządza smieciowka z 6stowami i praca co 2-3dzien,ale już takiego studenta tak bo rodzice i tak mu zapewniają studia i życie a on ma 6 stów na imprezy... A żeby wziasc nawet jakieś dwie prace to ustalenie grafika w obu nie mając swojego konta jest również niemożliwe bo myślą że za parę stowek jest się dostępnym 24godziny na dobę przez 8 dni w tygodniu ;)

u nas to jest mega bezrobocie albo umowy zlecenie, ja pracuje jako niania i nie mam nic zusu z tego czy cos, ale trzymam sie tej pracy, bo mam kase z tego, ciesze sie, ze choc taka prace mam w tych czasach

Ja tez miałam zlecenie ale niestety 3 razy mieliśmy po roku podpisana umowę i później juz mając pracownika którego znają 3 lata wola wziasc nowych na kolejne zlecenia.

ja pracowalam w wielu miejscach i malo gdzie mialam umowe o prace, w jednym zakladzie mialam tylko, to jest skandal, ze nie daje sie kobietom sznasy na zajscie w ciaze, bo sie boi taka kobieta, co potem, skoro nie bedzie miec macierzynskiego :szok:

No właśnie dlatego nie dostajemy normalnej umowy. Dla większości kobieta to problem bo ciąża zwolnienia później urlopy a pracować jak nie było tak nie ma komu...

reklama
Do góry