• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki wiosna 2015 -!kolejne starcie

reklama
hej laski.
Alisza zmolestowany facet ?czemu na niego gamoń piszesz?zawsze się z tego smieje.
mój jak przewidywałam przyniósł 600zl do domu :wściekła/y:szef powiedzial ze 19 da resztę zobaczymy jak nie to muszę jakoś go namówić na zmiane pracy,co z tego że lubi robić to co robi ale to nie wszystko.
jak tam Lux plywasz???
Limonka o nas chyba zapomniała całkiem??
Jugoslawia??hop hop korzenie zapusciłas na wczasach??
Miłego dnia

Dzien doberek:-)

Lux boli i to bardzo, ale czasu nie cofne i wierze, ze moje malenstwo do mnie wroci i wynagrodzi wszystko:tak:

Fruzka mnie tez bola kluja jajniki jak nandchodzi owu:tak:

Aschlee wszystkiego co najlepsze dla corci:-)

Julcia dla Twojej corci tez wszystkiego co najlepsze:-)

Malusiolka jak dziewczyny mowia nie masz za co przepraszac, bo tutaj mowimy o wszystkim i dla wielu z nas jest to najlepszy sposob wyzalenia sie i wyrzucenia z siebie wszystkich emocji:tak:

Lux hmm kochana a moze to ciaza? Wiesz wpadki chodza po ludziach, a najczesciej udaje sie wtedy kiedy tego nie planujesz;-)

Fruzka Kamcia nieciekawie z tym placeniem na raty, ale niestety szefowie nie mysla o swoich pracownikach, oni maja na nich zarabiac, a potem jeden z drugim nei martwi sie o to, pracownik nie ma za co zyc, ale boi sie stracic prace, wiec pracuje, aby sie utrzymac na stanowisku

Ania UK to trzymam kciuki, aby to bylo to:tak:

Na temat rzadu i ustaw sie nie wypowiadam, bo mam inne nastawienie i poglady niz wiekszosc spoleczenstwa w tym kraju na chwile obecna i ja akurat popieram obecny rzad, zwazywszy na czasy jakie nastaly to chlodna kalkulacja (do polityki i wszystkich spraw tego dotyczacych mam podejscie realistyczne) i mieszkanie pare zagranica w kraju, ktory moze i jest potega, ale zostal dotkniety kryzysem i wynioslam stamtad pewne wartosci i ocenianie sytuacji adekwatne do zmieniajacych sie sytuacji. Az boje sie co bedzie jak nastanie opzycja w postaci pewnej partii, ktora mam w glebokim ....;-) No i tylko tak wypowiadam sie na temat polityki;-)

Aliszia dla naszych panow taka praca to sama przyjemnosc po ciezkim dniu i chociazby nie wiem jak byli sterani to okazji nie przepuszcza:-D:rofl2:

U nas dzis pieknie slonecznie, zapowiada sie piekny sloneczny dzionek. Ostatnio mam wrazenie ze jeszcze bardziej gonie swoj wlasny ogon, ze pracy jest tyle ze nie wyrabiam na zakretach;-), ale przyznam, ze tez mysle o jej zmianie jak nie dostane we wrzesniu podwyzki, szukam sobie czegos, zeby pozniej moc zaszantazowac, wiem, ze zarzadowi na mnie zalezy, ale zostane tylko jak bedzie podwyzka, a jak nie to zloze wypowiedzenie za porozumieniem stron, aby miec krotszu okres wypowiedzenia, bo za takie pieniadze majac 30 lat nie mam zamiaru dluzej pracowac, chociaz bardzo lubie ta prace, ale trzeba sie cenic..a nie chce martwic sie non stop o kase, chce stworzyc moim dzieciom jak najlpesze warunki...

Mielgo dzionka:-)

Witajcie dziewczyny,

jestem, wróciłam...ogarniać się próbuję, ale różnie to wychodzi :)
Witam nowe koleżanki. Próbuję was doczytać i nadrobić te dwa tygodnie, ale wychodzi jak wychodzi. Muszę to rozłożyć w czasie :)

madziolina: gratuluję :D:D:D

julia: kochana trzymam bardzo mocno za ciebie i maleństwo kciuki, bardzo mocno!

Urlop udany, wszystko było tak jak zaplanowaliśmy, miło i sympatycznie. Tak więc - super. U mnie rozpoczęty nowy cykl, tak więc od nowa wszystko...no nic trzeba się podnieść i zebrać siły.

Udanego dnia! :)

Hej dziewczyny.
Siedzę na zwolnieniu. Nawet nieźle jest, myślałam że gorzej to zniose. W dlugi weekend przypalilam ramionka. Cudem skora nie zeszla. Obecnie szyje mi pokrecilo, siedze z termoforem na karku. Cala noc co pol godziny sie budzilam z bolu. We wtorek wracam do pracy, chociaż lekarz zasugerował jeszcze zwolnienie, ale dobrze się czuje i chce sobie tej umowy przypilnowac. Jak mi przedłuża to nie będę się juz tak przejmować.
Mam pytanie do tych z was które juz były w ciąży. Moja przyjaciółka jest w 11 tyg. I chciała iść na zwolnienie a lekarz jej powiedział taki banal: ze ciąża to nie choroba. Nawet nie spytał gdzie pracuje ani co robi. Tez mialyscie taki problem? Jutro idzie do innego lekarza - prywatnie.

Witam. Jestem zła, a zarazem nie wyspana. Spałam dzisiaj tylko godzinę. Moja Oliwka jakiegoś chyba wirusa złapała, bo od wczoraj ma biegunkę i czasami nawet nie zdąża do łazienki i popuści. Nie jestem zła na moje dziecko, bo to nie jej wina. Ale jestem zła na szwagierkę, bo w sobotę byli na urodzinach, a z piątku na sobotę jej starszy syn wymiotował, a w niedziele już obaj u niej. Młodszy u niej ma do tej pory biegunkę. Jej dzieci chodzą do przedszkola i mogli stamtąd przynieść. Takim wirusem nawet do tygodnia można się zarazić. I weź się nie denerwuj jak co chwilę do łazienki trzeba z dzieckiem biegać.

Dziękuję dziewczyny :) Dawno już nie byłam na Staraczkach i się trochę zapomniałam z pisaniem.

Lux, nie wiem czy dobrze przeczytałam czy to Ty przypadkiem nie pisałaś o tym 1000zł macierzyńskiego? Ostatnio trochę o tym czytałam i niby ma być od 2016 dla osób bezrobotnych studentów, dla zatrudnionych na zlecenie i dzieło, oraz dla kobiet ubezpieczonych przy mężu bez składek w ZUSie. I tu tego trochę nie rozumiem. Mój mąż pracuje w dwóch firmach. Jedna to umowa o pracę na czas nieokreślony, a druga to działalność. Na działalności płaci tylko składkę zdrowotną. Już sama nie wiem czy ma prawo do takiego macierzyńskiego, czy nie? A i czy w ogóle to będzie z tym macierzyńskim? Fajne by było jakbym mogła też mieć takie macierzyńskie. Szczerze nie pracuje, a z mężem pragniemy trzecie dziecko. Niby obawy są, ale pragnienie bierze górę.

Pozdrawiam.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry