reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starające się 2008

Na pewno wszytsko bedzie ok! :tak: Gdzie planujesz sie przepisać potem? Ja sie zastanawiam czy isc do tego Grzybowskiego bo jestem zapisana do niego na 16 pazdziernika... moge ewnetulanie uderzać jeszcze do tego co wczoraj... chociaż każda wizyta daje ostro po kieszeni...do tego jeszcze badania, hmmm sama nie wiem... mama powiedziała żeby moze na razie chodzic do tego profesora dopóki na 100% nie bedzie wiadomo ze jest ok (a ja powiedzialam ze na 100% to bedzie wiadomo za 9 mies ;-))...
tez mysle zeby ten duphaston brac, moze meza wysle po recepte bo sczczerze mowiac nie chce sobie psuć krwi znowu wydumanymi teoriami tej babki....:no:
w ogole to zadziwiajace jak ona mogla mi na 1 wizycie po niecałych 3 tyg od owulacji powiedziec ze podejrzewa ciaze pozamaciczna??? Ten profesor powiedział że ma chyba jakąś wybujałą wyobraźnie... sam stwierdził że ciaża jest na 100 śródmaciczna (mam nadzieje ze sie nie myli:sorry2:)...

PS Dziewczyny, ja przed soba mam kolejny stres-w czw ide do dentysty bo od kilku dni umieram z bólu zebów - ósemki i i jeszcze jakiegoś innego... strasznie sie boje ze trzeba bedzie leczyc kanałowo... a zdjecia rtg lekarz zabronił robić.:shocked2:

Zgłaszasz że jesteś w ciąży i dostajesz specjalne znieczulenie. No i teraz dentysta decyduje co robic, albo bez prześwietlenia kanałowe, albo coś innego kombinuje. Koniecznie idź i rób bolace zęby, bo moga zaszkodzic dziecku.

reklama
Dziewczyny przypomnijcie bardzo proszę czym w czasie ciąży najlepiej zbić gorączkę, ja już mam 37,6 i na bank mi na wieczor wzrośnie... a że nadal mam nadzieję na fasolkę to wolę wziąść coś bezpiecznego....

Zgłaszasz że jesteś w ciąży i dostajesz specjalne znieczulenie. No i teraz dentysta decyduje co robic, albo bez prześwietlenia kanałowe, albo coś innego kombinuje. Koniecznie idź i rób bolace zęby, bo moga zaszkodzic dziecku.
Tak zrobie, lekarz powiedział że znieczulenie jest ok ale żeby zdjęcia sie wystrzegac na wszelki wypadek, zwlaszcza tak wczesnie.
No niestety przez te zeby nie wysypiam sie a co gorsze parwie nic nie jem bo nie moge gryzc :zawstydzona/y:
Ja sie panicznie boje dentysty :szok: ale musze sie przemóc :zawstydzona/y:

Calla nie dziękuję coby nie zapeszyć;-), bo faktycznie owu tuż tuż, a co do leków to nie będę doradzać, bo nie wiem a w błąd nie chcę wprowadzać...

Dziewczyny przypomnijcie bardzo proszę czym w czasie ciąży najlepiej zbić gorączkę, ja już mam 37,6 i na bank mi na wieczor wzrośnie... a że nadal mam nadzieję na fasolkę to wolę wziąść coś bezpiecznego....
Calla jak ja bylam teraz przeziebiona to gin mi powiedziala ze jak bedzie ponad 38 to trzeba koniecznie zbijac paracetamolem czyli apap moze brać.
Trzymam kciuki kochana abys szybko wydobrzała!

elisabeth - tak w pierwszej ciąży pierwszy test zrobiłam 7 dni po terminie @ i wyszła jedna kreska, później zrobiłam znów po kilku dniach i również była tylko jedna kreska. Dopiero po 17 dniach od planowanej @ wyszły mi dwie kreski z czego jedna bardzo słaba.

Zjadłam obiadek i zrobiło mi się potwornie niedobrze. Do tego mogłabym spać na siedząco - dopiero troszkę mi kawa pomogła piję Ricore z mlekiem. I taka się czuję rozpalona.
A @ jak nie było tak nie ma. Brzuszek nadal pobolewa. I troszkę jakby piersi?

elisabeth - tak w pierwszej ciąży pierwszy test zrobiłam 7 dni po terminie @ i wyszła jedna kreska, później zrobiłam znów po kilku dniach i również była tylko jedna kreska. Dopiero po 17 dniach od planowanej @ wyszły mi dwie kreski z czego jedna bardzo słaba.

Zjadłam obiadek i zrobiło mi się potwornie niedobrze. Do tego mogłabym spać na siedząco - dopiero troszkę mi kawa pomogła piję Ricore z mlekiem. I taka się czuję rozpalona.
A @ jak nie było tak nie ma. Brzuszek nadal pobolewa. I troszkę jakby piersi?

No Kochana, chyba historia sie powtarza :tak: Trzymam kciuki!

Katarzynak dziękuję za informację, co prawda zapytalam dzisiaj internistki co brać ona tez powiedziala ze apap (bo wspomniałam jej ze sie staram) ale wolałam potwierdzic bo sami wiecie jak to z lekarzami bywa..... w sensie bardzo róznie:sorry2:
No ale jak z każdej strony słysze apap to wezme apap jakby co :tak:
Wy naprawde jesteście nie_do_zastąpienia ;-);-)

reklama
Eh dziewczynki :sad: ja to chyba zwariuję, jak będzie tak dalej :sad:
Okropnie się czuję. Słowo źle, jest zdecydowanie za słabe... Śpię w sumie non-stop... Nie ma nawet chwili, bym lepiej się czuła, a tak jest od wczoraj... :sad: Mdłości są okropne, odbierają ochotę na wszystko, z jedzeniem na czele :sad: Ból głowy też nie daje o sobie zapomnieć i zgada też :baffled::sad:
Do tego takie dziwne uczucie w macicy (chyba, bardziej tak na środku, na wzgórku łonowym), jakby zakłuwanie itp. :sad:
Martwię się aż, ze to może być coś nie tak z Maluszkiem, skoro nagle moje samopoczucie aż tak się pogorszyło :sad:
Pewnie powiecie, ze wszystko w porządku, ale ja się jednak martwię... Tyle tutaj wyczytałam o pustych pęcherzykach, jakiś krwiakach itp. A ja się tak bardzo boję :sad: Tym bardziej, ze jest ogromne ryzyko bliźniaków u mnie :sad:
Hormony wariują... Popłakałam się przed chwilką w łazience :sad:
Czy wszystko w porządku, skoro tak tragicznie się czuję? :sad:

Do góry