reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starające się 2008

Klaudiu, prześliczny tekst... I mnie spociły sie oczka... I pomyśleć, że jeszcze parę latek temu nie czułam tego wszystkiego... Wiedziałam, że macierzyństwo pewnie jest czymś wspaniałym, ale tak dogłębnie i prawdziwie czuję to dopiero teraz... Mama i Teściowa opowiadały mi, że miłość do dziecka jest najsilniejsza ze wszystkich uczuć na świecie... Wtedy myślałam, że najbardziej na świecie kocham mojego Męża...Jak pojawiła się Pati, zrozumiałam, o czym mówiły... O najbardziej bezinteresownym, oddanym, ofiarnym i największym z uczuć... O tym, że pokrajane po porodzie dupsko, które boli przy każdym ruchu wcale nie jest takie ważne, gdy maleńka Kruszynka domaga się wzięcia na ręce i ukołysania... O tym, że mimo nieprzespanej nocki z powodu kolki Maluszka, wstajemy bladym świtem i radujemy się bezzębnym uśmiechem... O tym, że najzwyklejszy katar u naszego Skarba jest dla nas poważnym, spędzającym sen z powiek problemem...
Bardzo podobał mi się ten fragment o dotykaniu przez dziecko po raz pierwszy sierści psa... Moja Patulka jest bardzo ciekawym swiata, radosnym Ludkiem... Zawsze, na widok psa, kotka, czy też ptaszka, podskakuje z uciechy w wózku... Dzis na spacerku widziałyśmy jak gołebie jadły pokruszoną bułkę. Zatrzymałyśmy się, Patunia z błyszczącym z podniecenia oczkami, z zaróżowionymi policzkami patrzyła na nie i wciąż radośnie wykrzykiwała: "golomby" i "leby" ( tzn. że gołąbki jedzą chleby:)). A ja patrzyłam na Nią. I byłam najszczęśliwsza na swiecie, że Ją mam, że mogę pokazywać Jej świat, że mogę się cieszyc Jej radoscia.

reklama
mama pati Pięknie to ujełaś...Jak czytałam relacje z waszego spacerku. To widziałam Ciebie i Patunie...Jej uśmiech...blask oczu... I Ciebie...i przez chwilę tez wyobraziłam sobie siebie...i...
Przypomiałam sobie jak ja byłam taka mała...mama nigdy mnie samej nie zostawiała...zawsze tuliła...pokazywała...tłumaczyła...jest moją przyjaciółką.

Elektra a gdzie przebywasz jak mozna wiedziec?

Hej:) niedaleko Ciebie - w Grecji

o matko jedynaca;-)to tylko ja stara doopa jestem:szok:
dziewczyny nie zalamujcie mnie plisssss.....ja w marcu koncze 31 ....:zawstydzona/y:
prawko zrobilam 5 lat temu,zdalam od razu...i daty egzaminu nigdy nie zapomne bo to w Sylwestra bylo :-Dwiec mialam co oblewac:).....

To ja tez stara dupa ;-):tak: 31 w maju :-):-)

Ja tu do Was nie pasuję bububuuuuuuuuu.

Co za glupotki Ci chodza po glowie????;-):baffled: jakie nie pasuje????:-):-) Dziewczyny - prosze wypisac Lorete iiiiiiiiiihihihihihihihihi:rofl2:

loretka co ty wypisujesz?? stara dupcia to je jestem, w grudniu skończę 32latka, a czuję się jak dwudziestka:-D to co ja mam dopiero powiedziec?? chyba ja tutaj nie pasuję, hehe

I nastepna stara dupcia....:rofl2:

No dobra, a co ja mam w takim razie powiedzieć. :-) W grudniu skończyłam 35 lat. Kto da więcej???

:rofl2::rofl2::rofl2:

Która następna ??
Która chce być mama jesienną cioo?? bo jak jak zwykle bardzo chętnie ;-):tak:

Ja tez!!!!ja tez!!!!!! :tak::tak::tak:

Dziewczyny ten tekścik jest specjalnie dla wszystkich starających się. Z głębi serca. Trochę przydługi, ale baaaardzo prawdziwy. Ilekroć go czytam, to ryczę jak bóbr.

Przepieknie napisane. Dzieki Klaudia. :happy:

Loreta a myślałam,że jestem tu sama:tak: Niedługo zmykam spać. Może uda mi się zasnać przed powrotem M. Bo on sobie pazurki dziś na mnie ostrzy:eek:...a ja dziś padam...choć cały dzień sie leniłam...

Agbar moge zapytac skad wziela sie nazwa Twojego nicka Agbar?

mozesz spytac;-)AGnieszka to ja i BARtlomiej -kolega maz:-)

Witaj Gusiu, ja jestem. Dopiero wieczorami mogę tu zaglądnąć bo w pracy nie mam szans.
Dziewczyny piszecie, że stare dupcie jesteście bo macie 25,26,27 lat. A co ja mam powiedzieć. W październiku będę miała 30 lat, zupełnie to do mnie nie dociera, bo wydaje mi się, że zatrzymałam sie na 17 latkach i tak tkwię. Czasami tylko wracam do rzeczywistości, jak spojrzę w lustro. Hi,hi.
czytając wasze posty czuję się bardzo stara. O prawku wam nie napiszę, bo robiłam je 11 lat temu. A wtedy to jeszcze się zdawało na "maluchach". Zdałam za drugim razem.
O studiowaniu Wam nie napiszę, bo studia skończyłam w 2003 roku (broniłam się juz z brzuszkiem), więc też dawno to było.
Nawet z Monik o budowaniu domku sobie nie pogadam, bo też juz zbudowałam 2 lata temu, a teraz inna technologia to juz jest

przebijam:-Dmam prawie 31;-)

loretka co ty wypisujesz?? stara dupcia to je jestem, w grudniu skończę 32latka, a czuję się jak dwudziestka:-D to co ja mam dopiero powiedziec?? chyba ja tutaj nie pasuję, hehe

noooo ciebie nie przebije ale czuje sie lepiej wiedzac ze nie tylko ja jestem stary doopalon:-Dale tylko w metryce....bo jak patrze w lustro to nie widze tej trzydziechy a i w duszy wiecznie mloda;-)

aaaaaa Klaudia teraz przeczytalam ze ty nas calkiem przebilas hihihi...jestesmy z toba ;)

reklama
Do góry