reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starające się 2008

Mam jakas dysfunkcji podwzgórzowo-przysadkowa i hiperinsulinemie czeka mnie od nowa najpropodobniej leczenie hormonalne i nie wiem co mam myslec bo lekarz stwierdził ze mam wybrac czy sie lecze u nich w katowicach na ligocie czy u swojego gin a ja juz biore drugi cykl clostylbegyt i za niedługo czeka mnie serja zastrzykow z pregnylu nie wiem czy to mam przerwac czy jak bo z tym endokrynologiem nastepna wizyte mam na 28/02/br juz całkiem zgłupialam :baffled: a ja tak chce dzidziusia:tak:

reklama
Gusiu wiesz bardzo ważna jest wiara w to że się wszystko poukłada pozytywnie podam Ci przykład mojej siostry choć to zupełnie inna sytuacja ale chodzi o sam fakt.Była chora na anoreksję lekarze mówili że nigdy nie będzie miała dzieci.....
Ma teraz wspaniałą córeczke 3 letnią i synka 2 latka.Zobaczysz przyjdzie napewno na Ciebie pora tylko musisz spokojnie podejśc do tego wszystkiego i przede wszystkim wierzyć.

Gusia 80 wiem że wszelkie tego typu decyzje ciężko przychodzą. Musisz spokojnie przeanalizować wszystkie za i przeciw.
Czy widać jakąś poprawę w wynikach przy dotychczasowym leczeniu?
Najlepiej to przespać się z tymi wszystkimi wiadomościami. Ale najważniejsze jest wierzyć że to leczenie wkrótce przyniesie oczekiwane korzyści, czyli fasolkę :tak::-)

Gusia, wybierz lekarza ,ktory jest lepszy. Powinien przede wszystkim patrzec na Twoje dobro, a nie unosic sie ambicjami i stawiac Cie miedzy mlotkiem a kowadlem. Powinien obejrzec cala historie leczenia, znac wszystkie Twoje wyniki i leki jakie do tej pory przyjmowalas. Mysle,ze terapii , ktora zaczelas nie nalezy przerywac, no bo wtedy nie ma ona sensu- tak,jakbys jej nie robila wcale. Czy Twoj gin jest takze endokrynologiem? I nie martw sie, kazdy nastepny dzien bedzie lepszy!

Witam wszytkich!!!
Gusiu nie martw sie, na wszsytko potrzeba czasu.W koncu kiedys sie uda.Napewno !!!Lekarze wiedza co robia i wybiora to co dla Ciebie najlepsze wiec glowa do gory!!!

Gusia 80wydaje mi się, że najlepiej byłoby gdybyś mogła połączyć endokrynologa z ginekolegiem. Może zapytaj swojego ginekologa czy może polecić ci jakiegoś endokrynologa z którym by współpracował? W twoim przypadku nie widzę sensu rozdzielanie leczenia, na zasadzie najpierw to, potem to, lepiej by lekarze dostosowali się, czyli wspólnie zdecydowali: robimy przerwę w tym leczeniu, wdrażamy inne, ale cały czas obserwujemy by jak najszybciej wejść z 2. Ale nie możesz zaniedbać leczenia endokrynologicznego - bo od niego może zależeć czy zajdziesz w ciążę i czy donosisz zdrową dzidzię. Może po ni,m nie będzie trzeba wiele by na teściku były 2 kreseczki :-).

A mi się widzi, że zaraz po @ nawiedzam moje ginekolog i endokrynolog i robie wszystkie badania od nowa...

Mój gin nie jest endokrynologiem ale sam mnie wysłał do doktor ziemby bo ponoc najlepsza w tej branzy a teraz ma mie przejac ordynator oddziału endokrynologicznego jakis prodesor czy jak mu tam ma 50 tytółw przed imieniem i nazwiskiem. leczenia juz postanowiłam nie przerwe zobacze co zdecyduja 28/02 jak pojade a jak narazie do tego czasu nic nie bede zmieniac, juz postanowiłam bede twarda nie poddam sie :tak:

Dobra ide robic obiadek w koncu maz przyjdzie a ty obiadu nie bedzie, jak macie jakies pytanka do mnie to na gg prosze pisac bo teraz przez godzinke bede kwitła w kuchni i tylko gg bedzie załaczone

reklama
Do góry