reklama

Starania 2018

Dziewczyny mam pytanie dotyczące tsh. Jaki wynik powinien być przy planowaniu ciąży ? Mam bardzo rozbieżne info ... do 2.5 ok , a jeden twierdzi ze PONIŻEJ 1 ... pomóżcie ;-)
A ja Ci powiem, że samo tsh to tak trudno stwierdzić. Ogólnie normy są normami, teoretycznymi. Każda kobieta jest inna, jeśli mówimy o tsh, powinnaś mieć zrobione reszte badań w kierunku tarczycy w tym również USG tarczycy. :)

reklama
A ja Ci powiem, że samo tsh to tak trudno stwierdzić. Ogólnie normy są normami, teoretycznymi. Każda kobieta jest inna, jeśli mówimy o tsh, powinnaś mieć zrobione reszte badań w kierunku tarczycy w tym również USG tarczycy. :)
Miałam oznaczane hormony dodatkowe i usg :-) wyniki były luks. Tylko to tsh poniżej 1 mnie przeraziło jak usłyszałam.

Ja to jeszcze ani razu jelitówki nie mialam. I oby tak zostało.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d

Witam wieczorem :)
Trzymam kciuki za jutro, bo kilka z Was testuje. Jedna z Was mi się śniła tydzień temu, że miała pozytyw, ale nie powiem na razie kto :D
Co do tarczycy, to u zdrowej kobiety tsh powinno oscylować w przedziale 0,5-2,5. Jak ktoś walczy z niedoczynnością, to lepiek, żeby było w okolicach 1, a ft4 i ft3 w górnych granicach normy :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry