reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania 2018

reklama
Ja, @KatiNails, i o ile tabelka nie klamie to w podobnych termiach jest @AniaS35 i @zuzik85 Testujecie dziewczyny?
Ktos jeszcze ? Bo @Dagaa11 jestes troche później?
Ja.@@ mam.miec 23.11 zatestuje moze 20 .11 jak wszystko bedzie po staremu i cykl mi sie nie wydłuży lub nie.skróci to moze juz.bedzie.wszystko jasne ...
Ehhhh nadrabiam.dzis wczorajsze popoludnie.i taka ochote.narobilyscie mi na.chleb ze smalcem ze chyba bede.musiala podjechac po ten smalec i zrobic sobie syta kolacje :D:puwielbiam chleb ze smalcem i ogórkiem kiszonym mmmmniammm
@KatiNails ja na.obiad tez dzis serwuje spagetti i tez z wlasnego przecieru u mnie.spagetti to numer 1'w.domu. w sumie wszyscy lubimy więc nie.ma wybrzydzania:D
@leeleeth no to maluszek juz.spory jest co "lulać" w ramionach ale to dobrze ze.przybiera.na.wadze.i ma sie dobrze niech maluszek rośnie zdrowo :);)
@tola_tola przykro mi z powodu testu ale.poki nie ma wrednej.malupy to jakas szansa i nadzieja.pozostaje.mimo ze test negatywny
Trzymam.oczywiscie kochane &&&'za wszystkie.testujace na.dniach niech "szczęście"bedzie.z.Wami kochane .
U mnie.20dc.do @@@ jeszcze 8dni ehhh ten czas oczekiwania jest strasznie czasowo wydłużony ...

Wykres dwufazowy to potwierdzona owulacja+śluz i/lub szynka. Zazwyczaj jest korelacja. Wykres jednorazowy zakończony krwawieniem to cykl bezowulacyjny.

Dziewczyny smaki eksuzywne zalapały tu smalczyk tu ogoreczki, zupki :-)

Duże te dzieci macie. Moje to drobiny od urodzenia. Najmłodsze ma 4 lata a waży niespełna 14 kg za to w pracy udzwigam sie co niemiara nawet.ponad 100 kg. Taki zawód.

Powodzenia przy testowaniu bo chyba zbliza się ten czas powoli.
mamunia86, teraz znalazłam u Rotzera: "Dojrzały pęcherzyk może bez pęknięcia i bez uwolnienia komórki jajowej przekształcić się w ciałko żółte; karty obserwacji wykazują przebieg cyklu dwufazowy, ale najczęściej ze skróconą fazą ciałka żółtego.(...) Powyższy fakt świadczy o tym, że nawet pojawienie się zwiększonej ilości śluzu szyjkowego nie jest dowodem odbytej owulacji. Dowodem odbytej owulacji jest albo poczęcie dziecka, albo zauważenie w trakcie operacji komórki jajowej."(pewnie chodzi o monitoring cyklu;). Czyli organizm szykował się do owulacji, ale ona nie nastąpiła. Z tego co zrozumiałam, to wtedy jest krótsza faza lutealna, może u Ciebie @wisienka94 tak było.

@Migdalove dobry jest też sok z żurawiny, można zapobiegawczo w ciąży pić. Mi się raz zdarzyło w ciąży zapalenie, lekarz powiedział że można w ostateczności furagin, ale tylko w 2 trymestrze.

mamunia86, teraz znalazłam u Rotzera: "Dojrzały pęcherzyk może bez pęknięcia i bez uwolnienia komórki jajowej przekształcić się w ciałko żółte; karty obserwacji wykazują przebieg cyklu dwufazowy, ale najczęściej ze skróconą fazą ciałka żółtego.(...) Powyższy fakt świadczy o tym, że nawet pojawienie się zwiększonej ilości śluzu szyjkowego nie jest dowodem odbytej owulacji. Dowodem odbytej owulacji jest albo poczęcie dziecka, albo zauważenie w trakcie operacji komórki jajowej."(pewnie chodzi o monitoring cyklu;). Czyli organizm szykował się do owulacji, ale ona nie nastąpiła. Z tego co zrozumiałam, to wtedy jest krótsza faza lutealna, może u Ciebie @wisienka94 tak było.

@Migdalove dobry jest też sok z żurawiny, można zapobiegawczo w ciąży pić. Mi się raz zdarzyło w ciąży zapalenie, lekarz powiedział że można w ostateczności furagin, ale tylko w 2 trymestrze.
Bardzo możliwe że tak u mnie jest. Mam nadzieję że teraz już będzie wszystko dobrze. W piątek się dowiem czy clo na mnie działa :)

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny :)
We mnie dzisiaj wystąpiły nowe nadzieje, obudziłam się chyba prawą noga :)
Na obiad dzis serwuje barszcz czerwony z ziemniakami, dla M. dodatkowo krokiety na drugie. A smalcu samego nie lubię, ale jak do topienia doda się cebulki i troszke mieska wszelakiego, to wtedy jest pycha :)

Takie pytanie mam- mieszka któraś z was w prywatnej kamienicy? Warto sie w to pchać w ogóle? Ceny mieszkań sa smieszne w takich kamienicach..

Nie wiem jak u Rotzera ale w metodzie angielskiej nic takiego nie znalazłam albo pczeoczylam a trochę już lat stosuje. Pytanie czy taki skok wskazuje tylko na to czy jest dwufazowy czy spełnia warunek 0.2 stopnia.
Zobaczę w notatkach czy jest jakaś wzmianka w angielskiej. Te metody się trochę różnią.

reklama
Kochane ponieważ wielkimi krokami zbliżają sie po malu święta powiedzcie.mi proszę jak u Was.jest z.choinka.ja.mam.sztuczna ale od tamtego roku marzy mi sie taka.prawdziwa i pachnaca.jodełka zastanawiam sie tylko jak.dlugo taka.choinka.jest w.stanie.wytrzymac.jak.wyglada jej pielegnacja.by służyła mi jak najdłużej w te dni moze.któraś z.Was.właśnie preferuje takie prawdziwe.choinki i opowie mi o swoich doswiadczeniach w tym temacie .

Do góry