reklama

Starania 2019!

Hejo dziewczyny, dawno się nie odzywałam. Tamten cykl był tak zwariowany, że musiałam sobie chwilkę odpocząć. Dziś 16 dc, zobaczymy co ten cykl nam przyniesie... nadrobiłam wszystko i mam pytanko do was. Ponieważ przewina się wątek tsh i hasi. Czy któraś z was może się więcej w tej kwestii wypowiedzieć. Bo ja wyniki robiłam w tamtym roku i tylko wyszło mi antyTPO ponad normę. Teraz się tak zastanawiam czy nie iść zrobić Tsh bo coś wspominalyscie ze nawet jak jest w normie to dla kobiety w ciąży może być za wysokie , dobrze to zrozumiałam ?
Tak dobrze zrozumiałaś. Ja mam tarczyca niedoczy kość hashimoto od 2011r.

reklama
U mnie z kolei od 14-15 dc testy owu wychodziły negatywne. Od 17 dc przestałam je robić i straciłam nadzieję. Więc dziwi mnie ten nagły wzrost temperatury i to taki wysoki.
Możliwe że miałaś owu później? Jakie masz cykle? Pamiętaj że owu z różnych przyczyn może się przesunąć nawet o kilka dni. Ja według testów miałam owu 24dc ale moje cykle mają między 29-40 dni.

@bleucoco: to jest mój pierwszy wykres temp z obecnego cyklu który jeszcze trwa.
Screenshot_20190702-184914_OvuView.jpeg
Screenshot_20190702-184919_OvuView.jpeg

Kurczę to muszę iść sobie zrobić badania, mi lekarze nic nie mówili bo te anty wyszło 135 jakoś tak i jedni mówił ze to jeszcze nie jest dużo i nie miała żadnych leków . A teraz zaczynam się stresować, że to jednak może być nie okej :/
Warto zbadać wszystkie hormony nie tylko TSH. Ja mam ANTY TPO 585 a ANTY TG ponad 3100 TSH na dzień 14 marzec 2.1 biorę dawkę 150 euthyrox i pod koniec września początkiem października mam skontrolować TSH inne hormony mam ok. Jedynie czego w życiu nie badalam to progesteronu.

Możliwe że miałaś owu później? Jakie masz cykle? Pamiętaj że owu z różnych przyczyn może się przesunąć nawet o kilka dni. Ja według testów miałam owu 24dc ale moje cykle mają między 29-40 dni.
[/QUOTE
Rety to Ty kochana też masz jazdę bez trzymanki. Jak ja... Nie wiem ile dni ma cykl nie wiem kiedy dostanę @, a co za tym idzie nie mam bladego pojęcia kiedy owu i nie mam bladego pojęcia kiedy zaczynać robić testy.

Kurczę tak ciężko trafić na dobrego ginekologa teraz,żeby tak dobrze pokierowal:-// pozlecal badania,uspokoił.
Ja ostatni cykl teraz próbuje i potem idę na jakieś badania:-) tylko właśnie mam problem bo nie chce iść już do tej babki co chodziłam i nie wiem kogo wybrac:-//

A swoją drogą czy któraś z Was ma taka jakby nie czerwona tylko różowa krew podczas @? Ja mam jak jest jej dużo to normalnie ciemno czerwona,ale jak jest jej mniej na podpasce albo jak się wycieram to jest taka jasnoczerwona,jakby w roz:-) nigdy jakoś na to nie zwracałam uwagi ale oczywiście wyczytałam że to może być problem z estrogenem:-///

W takim przypadku testy robić najlepiej od ostatniego dnia @ aż do ujrzenia pozytywnego testu i kochać się co 2-3 dni A jak już będzie bliżej owu to kochać się co dziennie.

Jeśli ten cykl będzie u mnie nie udany to mimo że idę do kliniki w następnym cyklu będę robiła testy od 5-6 dc aż do ujrzenia pozytywu na teście i nadal będę mierzyć temperaturę ale zmienię miejsce.

Kurczę tak ciężko trafić na dobrego ginekologa teraz,żeby tak dobrze pokierowal:-// pozlecal badania,uspokoił.
Ja ostatni cykl teraz próbuje i potem idę na jakieś badania:-) tylko właśnie mam problem bo nie chce iść już do tej babki co chodziłam i nie wiem kogo wybrac:-//

A swoją drogą czy któraś z Was ma taka jakby nie czerwona tylko różowa krew podczas @? Ja mam jak jest jej dużo to normalnie ciemno czerwona,ale jak jest jej mniej na podpasce albo jak się wycieram to jest taka jasnoczerwona,jakby w roz:-) nigdy jakoś na to nie zwracałam uwagi ale oczywiście wyczytałam że to może być problem z estrogenem:-///
Kochana ja mam miesiączke dozej ze skala trwa 3-4 dni czasami się zdarza że trwa 5 dni. 2-3 podpaski dziennie tylko ida. Moja @ nigdy nie jest w kolorze żywo czerwonej krwi zawsze jest w kolorze tak jakby pomarańczowym czasami naprawdę ciemna czerwień podchodzący pod brązową krew i nigdy nie mam skrzepow. A estrogen ten hormon mam w porządku.

reklama
W takim przypadku testy robić najlepiej od ostatniego dnia @ aż do ujrzenia pozytywnego testu i kochać się co 2-3 dni A jak już będzie bliżej owu to kochać się co dziennie.

Jeśli ten cykl będzie u mnie nie udany to mimo że idę do kliniki w następnym cyklu będę robiła testy od 5-6 dc aż do ujrzenia pozytywu na teście i nadal będę mierzyć temperaturę ale zmienię miejsce.
No właśnie tak robię :) od ostatniego dnia okresu zaczęłam ale już tracę cierpliwość bo 15 dzień cyklu a paski dalej negatywne. Ale działamy co dwa dni, może paski się mylą.... Od wczoraj robię nawet dwa dziennie i nic.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry