reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Starania od jesieni 2013

Październik:
nadzieja!- termin @ 17-23.10.2013
Pati.Patuszka - termin @ 23-26.10.2013
anastazi - termin @ 24-26.10.2013
Amaliee - termin @ 26.10.2013
Kobietka22 - termin @ 27.10.2013
Kazimiera- termin @ 27.10.2013
Anulka198424 - termin @ 27.10.2013
blueberrry - termin @ 28.10.2013
Ritta - termin @ 28.10.2013
Fuma_Foch - termin @ 30.10.2013
ma_gda_86 - termin @ 30.10.2013

Listopad:

inis- termin @ 03.11.2013
Mexi - termin @ 03-04.11.2013
78LENA- termin @ 04.11.2013

Fimka- termin @ 06.11.2013
Domka12 - termin @ 08.11.2013
Macadamia- termin @ 07.11.2013
Ewka29 - termin @ 09.11-13.11 2013
ookatkaoo1993 - termin @ 10.11.2013
BubblesGirl - termin @ 16.11.2013
beata31 - 24-25.11.2013

mariaa - ???
Mizzah - ???

Lista zafasolkowanych :

Mar-chew II
karolq8 II
paulinka88 II

reklama
Mexi- witaj w naszym gronie ;) pewnie ,że Ciebie przyjmiemy ;) mi się właśnie kończy pierwszy cykl starankowy , temperatura wskazuje na to ,że lada dzień będzie @.
Rozumiem ,że 3-4 listopad to termin @ i tak też mam wpisać na liście naszej ? kurka wiecie co zrobił mój mąż , miałam otwartą kartę z listą żeby mi nie przepadła,a on mi ją zamknął :baffled: ,ale spokojnie zaraz odgrzebię ją;)

Tak- ok. 3 listopada powinna być @. Lecz mam tak różnie pomiędzy 28-31 z reguły, więc to tak orientacyjnie.
Co do temperatury to ja mierzyłam dość długo przed pierwszą ciążą i dokładnie wszystko wiedziałam. Teraz nie robię tego- czasu mało itd. itp. Ale to dość dobra metoda, zwłaszcza dla osób starających się.

Amaliee- kurczę , skąd to się bierze nie wiadomo, mój ginekolog mówił ,że toksoplazmoza to z kału kotów ,a tą cytomegalię to można złapać od kogoś nawet , przenosi się z człowieka na człowieka z tego co się orientuję ,a najgroźniejsze jest dla dziecka właśnie, wiesz najważniejsze ,że przeżyło i jest z Wami:tak:

Mexi - ja mierzę dopiero drugi cykl , ale poprzedni to tak w sumie z doskoku jak mi się przypomniało ,a teraz już mi chyba weszło w nawyk.

Dzień dobry, dzien dobry, dzień dobry!!! Witajcie staraczki, wielkie kobietki!
Nie śpię, nie mogę spać.. Sikanie wygrało i tym stwierdzam, że spać mi sie odechciało. Jutro testowanie.. Zobaczymy co wyjdzie.. :) &&&!
Wczoraj goście na szczęście poszli przed 23, ale byłam tak zmęczona, że odrazu poszłam spać, odziwo mój mąż posprzątał, (dobry chłop z niego :D)

A tak ogólnie to nie zapomnijcie kobietki,
Dziś zmieniamy czas z letniego na zimowy - cofamy zegary o 1 godzinę. Zmiana czasu z letniego na zimowy nastąpi w niedziele w nocy, zegary cofamy z godziny 3.00 na godzinę 2.00. Więc w nocy z soboty na niedzielę będziemy zatem spali o godzinę dłużej! ;)

Aby każda z Was wstała prawą nogą!
Aby dzień zaczął się z uśmiechem na twarzy i z nim zakończył!
Aby Wasze pociechy (staraczki które juz mają swoje serduszka) były zdrowe, miały dobre humorki, i żeby troszkę broiły!
Aby 90%(najlepiej 100%) rzeczy które robicie szły jak po maśle! :)

Dziś robię krokiety! Właśnie mnie naszło! :)
Ściskam Was mocno! ;) :*

_________
Amaliee - dziś kiedy przeczytałam, Twoje posty o cytomegalii, postanowiłam się przebadać. Jeżeli jestem zafasolkowana przebadam się jak najwcześniej. Dziękuje Ci, bo uświadomiłaś mi, że taki wirus wogle istnieje. Chciałam dodać, że Cię podziwiam za tą siłę i wiarę. Najważniejsze, że Twoje dziecko jest z Tobą i mimo problemów i ciężkich chwil dałaś radę i cały czas dajesz. :)
A uśmiech Twojego dziecka napewno wynagradza Ci złe chwile i momenty. :)

Mexi - Witaj! Owocnych starań i trzymam kciuki za zafasolkowanie! :)
Fajnie że dołączyłaś do naszego grona! :)

Ostatnia edycja:
beata - zmień endokrynologa lepiej :no: , wiesz ja od początku bytności na forum pisałam na wątku ciąża po poronieniu ,bo po poronieniu tu trafiłam i nie chcesz wiedzieć ile kobietek straciło ciążę przez niedoczynność , mój poprzedni endokrynolog mi mówił ,że przy tsh 3 mam się starać , a jak ten endo -ginek to usłyszał to powiedział ,że tsh może być góra 2,5 dlatego myślę ,że jeśli nadal Twoje tsh będzie za wysokie to powinnaś zmienić lekarza.
Czesc Kobietka:-)Jade w poniedziałek na wizyte do endo.....a poszperałam w necie iz nalazłam wiele ciekawych informacji.np toNiedoczynność tarczycy wiąże się ze zwiększonym ryzykiem występowania powikłań w ciąży. Dotyczy to jednak jedynie sytuacji, gdy choroba nie jest rozpoznana i leczona. Prawidłowa suplementacja hormonów tarczycy zapobiega wystepowaniu powikłań. W ciąży rośnie zapotrzebowanie na hormony tarczycy i przyjmowaną przed ciążą dawkę należy zwiększyć o 30-50%. Oczywiście zmiany dawki dokonuje sie pod kontrolą lekarza i w zależności od stężenia hormonów tarczycy. Zwykle w ciąży zaleca się kontrolę hormonów co 4-6 tygodni. W pierwszym trymestrze TSH nie powinno przekraczać stężenia 2,5mIU/ml, stężenie FT4 przyjmować wartości w górnych granicach normy. W drugim i trzecim trymestrze ciąży wartość TSH powinna być niższa niż 3mIU/ml. Po porodzie powraca się do dawek stosowanych przed ciążą.

Amaliee - zabij komara! Żartuje, to znaczy nie żartuje, ale aby zabić komara to trzeba się nieźle nagimnastykować :D

Kurczę! Jednak nie.. Ale wiesz @ jeszcze nie ma i tak naprawdę póki jej nie będzie nie jest jeszcze nic przesądzone, bynajmniej ja tak uważam. Może hcg jeszcze nie wskoczyło na wysokie obroty i dlatego nie ma kreseczki? Ale jeżeli naprawdę sie nie udało, to trzymam mocno kciuki za następny cykl!

Witam dzielne wstaraczki...:D Ja po nocy pełnej wrażeń:):-D własnie moj m pojchał po reszte wypłaty ( płaci im zaliczkowo nieraz;/)

Witam nową staraczkę:D

Widzę poruszacie temat cytomegali, ja też chciała bym robic badania w tym kierunku jak cos, na wątku styczen 2011 mielismy tez styczniówke 2011 która przez cytomegalie straciła córkę:( urodziła 17 pazdziernika, Zuzolek(Zuzia) odszedł z tego siata na równe pół roczku, taka mała kruszynka, tyle przeszła, a taka kochająca mama tak dzielnie walczyła...:(

A więc tak co u mnie ?:-)
mam i dobre i złe wieści, a mianowicie wczoraj ok 16 odebrałam telefon ze szpitala od pani ordynator, przyszły wyniki badan Nadusi, a więc Mykoplazma ujemna ale w posiewie kału wyszła Bakteria E.Coli.:-(

we wtorek mam pojechac powtórzyc badania na posiew kału, bo jak mowiła pani doktor ta bakteria moze sie wyeliminowac sama a moze nie, z tym ze tego badania nie refunduje NFZ Jest płatne ale cóż. I jak te wyniki beda takie same to do leczenia..

Moja pani doktor co chodze z Nadusia do niej, powiedziała ze te wyniki wszyskie które robili jej w szpitalu (dałam jej jeden wypis) świadczą bardziej o MONONUKLEOZIE takim wirusie czy cos takiego , tych badan w szpitalu w kierunku mononukleozy jej nie robili , ale pani doktor mowiła ze narazie zebym czekała na tel ze szpitala jak wyszłą mykoplazma( u pani doktor byłysmy o 11) wiec nie wyszła to trzeba bedzie robic w kierunku tej mononukleozy( tez płatne)

Dostała zwolnienie znow na 2 tygodnie, teraz jestem pewna ze wypowiedza mi ten staz, bo niby do roku przysługuje 60 dni na dziecko a ja z tymi 2 tyg mam juz 40, ale mam w dupie wazne ze sama nie zrezygnuje bo mogą mi jakas kare nałozyc...
a tak to sami mi wypowiedza, wiadomo kazdy grosz dobry ale zdrowie mojego dziecka wazniejsze...

wstałam dzis rano , zalałam kawke i poszłam wymiotowac;-)

Dziewczyny teraz moje pytanie: Wczoraj jak kochalismy sie z męzem zwrócił uwage ze mam taki biały sluz>>?? czemu??

Witam dzielne wstaraczki...:D Ja po nocy pełnej wrażeń:):-D własnie moj m pojchał po reszte wypłaty ( płaci im zaliczkowo nieraz;/)

Witam nową staraczkę:D

Widzę poruszacie temat cytomegali, ja też chciała bym robic badania w tym kierunku jak cos, na wątku styczen 2011 mielismy tez styczniówke 2011 która przez cytomegalie straciła córkę:( urodziła 17 pazdziernika, Zuzolek(Zuzia) odszedł z tego siata na równe pół roczku, taka mała kruszynka, tyle przeszła, a taka kochająca mama tak dzielnie walczyła...:(

A więc tak co u mnie ?:-)
mam i dobre i złe wieści, a mianowicie wczoraj ok 16 odebrałam telefon ze szpitala od pani ordynator, przyszły wyniki badan Nadusi, a więc Mykoplazma ujemna ale w posiewie kału wyszła Bakteria E.Coli.:-(

we wtorek mam pojechac powtórzyc badania na posiew kału, bo jak mowiła pani doktor ta bakteria moze sie wyeliminowac sama a moze nie, z tym ze tego badania nie refunduje NFZ Jest płatne ale cóż. I jak te wyniki beda takie same to do leczenia..

Moja pani doktor co chodze z Nadusia do niej, powiedziała ze te wyniki wszyskie które robili jej w szpitalu (dałam jej jeden wypis) świadczą bardziej o MONONUKLEOZIE takim wirusie czy cos takiego , tych badan w szpitalu w kierunku mononukleozy jej nie robili , ale pani doktor mowiła ze narazie zebym czekała na tel ze szpitala jak wyszłą mykoplazma( u pani doktor byłysmy o 11) wiec nie wyszła to trzeba bedzie robic w kierunku tej mononukleozy( tez płatne)

Dostała zwolnienie znow na 2 tygodnie, teraz jestem pewna ze wypowiedza mi ten staz, bo niby do roku przysługuje 60 dni na dziecko a ja z tymi 2 tyg mam juz 40, ale mam w dupie wazne ze sama nie zrezygnuje bo mogą mi jakas kare nałozyc...
a tak to sami mi wypowiedza, wiadomo kazdy grosz dobry ale zdrowie mojego dziecka wazniejsze...

wstałam dzis rano , zalałam kawke i poszłam wymiotowac;-)

Dziewczyny teraz moje pytanie: Wczoraj jak kochalismy sie z męzem zwrócił uwage ze mam taki biały sluz>>?? czemu??

Może to płodny śluz?
A tak w ogule to cześć;-) Kurcze a u mnie też miała być noc pełna wrażeń i zanim się położyłam to mój już chrapał....:crazy: Strasznie jestem zła/ Przykro mi z powody twojej córeczki:zawstydzona/y:

Domka powiem ci te tak sie zastanawiamy z męzem skąd ta e.coli, mnie tesciowa nauczyła myc wszystko, owoce, warzywa myje zanim podam dziecku;/ nie wiem moze w przedszkolu?

tak czy siak narazie siedzimy w domu zeby dzieci w przedszkolu nie zaraziłą;/
ale mam was:D Nudzic sie nie będę:D

reklama
Może być z byle kąd, takie dziecko jeszcze wszystko chce polizać... Moja ma 5 lat i ostatnio w supermarkecie zauważyłam jak pomaga mi ten wózek sklepowy prowadzić to go podlizuje( bo na wysokości twarzy jest) Przeraziłam się bo przecież nie wiadomo jakie ręce to dotykały. Może z piachu z przedszkola

Do góry