reklama

Starania od jesieni 2013

• Starter tematu Starter tematu kobietka22
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Jenny - dzięki zapisałam sobie w moim zeszycie :)
też mam taki z przepisami i masę przepisów z gazet mój mąż mówi ,że przez całe życie nie zdążę wszystkiego tego ugotować hihi , no mój lubi naleśniki z serem ,ale może to też mu zasmakuje jak będę smażyła naleśniki to wypróbuję, ja też robię zakupy w biedronce bo jest taniej :)

reklama
kobietka22 - też myślałam, że z krwi są bardziej wiarygodne, ale ostatnio jak byłam u gina to powiedział, żeby koniecznie zrobić wymaz. I jak poszłam na wymaz do mikrobiolog, to potwierdziła, że z krwi owszem wychodzą, ale jak jest ich dużo, jak jest już rozkręcona inwazja, a jak niewiele, to wyjdą tylko z wymazu i co ważne, trzeba umieć ten wymaz zrobić. opowiadała mi, jak miała pacjentki, którym robili wymazy na leżankach i tak płytko i nic nie wychodziło i powiedziała, że trzeba znać miejsca, gdzie na chlamydia bytuje. Tak samo jest z rzęsistkiem. Kobieta ma wiele lat doświadczenia, wiec wi, co mówi. Poza tym lubię do niej chodzić, bo zawsze gada jeszcze z pół godziny, wyjaśnia, rysuje. Wychodzę od niej doskonale doedukowana. Widać, że jest od lat wykładowcą i to takim z prawdziwego zdarzenia, no i przejmuje się pacjentami. ponad to sama hoduje te bakterie, nie zleca nikomu. Bo jak twierdzi tu też trzeba wiedzieć, co i jak hodować i nie zawsze idąc w standardy się wszystko udaje.
Jak będziecie chciały, to dam na kobitkę namiary.
Za pełne posiewy, czyli wszystko, wszystko co możliwe do wyhodowania z szyjki i ze śluzu + wizyta zapłaciłam 250 zł.

To jak dla mnie sporo kaski nie wiem czy wydołam , mam trochę wydatków w tym miesiącu ... szkoda ,że tak drogo no ,ale opłaca się chyba jak ktoś ma kasę bo zdrowie dziecka najważniejsze , jakbym miała nagły przypływ gotówki to skontaktuję się z Tobą na priw ,a to kobitka z Łodzi ?To znaczy w Łodzi robi te wymazy bo u mnie to nie robią chyba musiałabym popytać .Ale mówimy o toksoplazmozie tak? bo pisałaś teraz coś o chlamydii.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witajcie w ten pochmurny i chłodny dzionek :)
mamy weekend więc pewnie będą tu pustki ,ale chcę się przywitać i życzyć wszystkim miłego dnia :) u mnie 3 tygodnie i 6 dni do staranek
:-)

WItajcie:*
U mnie dzisiaj jakoś tempka skoczyłai muszę zrobić test owu, żeby sprawdzić czy nas nie wykiwała...
Ja zakupy robię w lidlu- tam jest najtaniej i produkty są ok) Do biedronki chodzę dość rzadko:) Chociaż też mam kilka swoich biedronkowych ulubionych produktów:)
Kobietko już niecałe 4 tyg:) Szybko minie:)

WItajcie:*
U mnie dzisiaj jakoś tempka skoczyłai muszę zrobić test owu, żeby sprawdzić czy nas nie wykiwała...
Ja zakupy robię w lidlu- tam jest najtaniej i produkty są ok) Do biedronki chodzę dość rzadko:) Chociaż też mam kilka swoich biedronkowych ulubionych produktów:)
Kobietko już niecałe 4 tyg:) Szybko minie:)

no już bardzo blisko :) ja sobie mierzę od dziś wiem ,że to nie będzie miarodajne ,ale to taki wykres treningowy już kiedyś mierzyłam ,ale nie miałam cierpliwości ,a teraz zobaczę jak będzie mi szło :) na razie jeszcze się nie staramy więc mogę sobie poeksperymentować .No ja mam biedronkę pod nosem ,a lidl na drugim pońcu miasta i jeśli już to autkiem tam jedziemy kiedyś kupiłam sporo udek w dobrej cenie może powinnam częściej tam zaglądać ...

Hej dziewczyny. U mnie cala noc lało i chyba to samo zapowiada się na dzień, ale dobrze- troche ochlody. Chociaz w poniedzialek mial nam facet zaczynac niwelacje terenu na dzialce i jak wszystko zaleje to nie wiem co z tego wyjdzie...
Z pozytywnych wiadomosci- dzis pierwszy raz w zyciu (z tego co pamietam;)) snilo mi sie, ze jestem w ciazy i to blizniaczej, takze biore to za super znak przed nadchodzacymi staraniami :)

Milego dnia!

Mika - o kurczę ,a może będą bliźniaki taka nagroda ;) wiecie u mnie moja babcia miała bliźnięta ,ale w skutek wypadku przy pracy jedno się nie utrzymało i urodziła się moja chrzestna tylko babcia myślała ,że już po ciąży ,ale brzuszek dalej rósł i potem ciocia zaczęła kopać ;) babcia mówiła ,że była bardzo szczęśliwa wiecie kiedyś nie było takich usg itd i nawet lekarz myślał ,że już po wszystkim,kazał leżeć krwawienie ustało i potem się właśnie okazało ,że jest drugi maluszek :)

Moja kuzynka po poronienieu urodziła właśnie bliźnięta:) Chłopca i dziewczynkę:) U nas w rodzinie cztery pary bliźniaków były... Za pierwszym razem to bym się cieszyła z dwójeczki, a za drugim to już lepiej jesli jedno:) Mi się w maju śniło, że moja siostra miała test ciążowy pozytywny. Jakieś dwa, trzy tyg później okazało się, że jest w ciąży:) No niestety ciąża się nie utrzymałą i w 14tc miała łyżeczkowanie. Po łyżeczkowaniu śniało mi się znowu, ale tym razem, że urodziła synka:) więc oby prorocze:)

W lidlu za pełen wózek zakupów nigdy nie zapłaciliśmy powyżej 300 zł, a w Biedronce zapłaciliśmy 500...

My płacimy w biedronce do 200zł góra i to jeśli biorę chemię , wiem ,że to się zmieni po narodzinach dziecka ,ale puki co nie jest źle wybieram najtańsze produkty ,szukam promocji natomiast w carefourze za niby nic potrafiłam zapłacić nawet 100zł dlatego unikam tego sklepu jak ognia.

reklama
hehe kobietko ja robię duuże zakupy, bo mieszkam na wsi, a tu albo czegoś nie ma albo są ceny konkretne. Idziesz po chleb, masło i mleko do sklepu i zostawiasz 30 zł... A jak chcesz jeszcze coś do chleba kupić i jakieś picie to już pod 70 zł.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry