reklama

Starania od jesieni 2013

• Starter tematu Starter tematu kobietka22
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Katka - w każdej ulotce testu jest napisane kiedy go wykonać. Poniżej wklejam część instrukcji :)

Kiedy wykonać test owulacyjny?

Wykonywanie testów owulacyjnych powinnaś rozpocząć w dniu, kiedy zaczyna się okres największej płodności, czyli kilka dni przed owulacją (jajeczkowaniem).

• 24 dniowy cykl miesiączkowy - pierwszy test zrób w 7 dniu cyklu miesiączkowego
  • 25 dniowy cykl miesiączkowy - pierwszy test zrób w 8 dniu cyklu miesiączkowego
  • 26 dniowy cykl miesiączkowy - pierwszy test zrób w 9 dniu cyklu miesiączkowego
  • 27 dniowy cykl miesiączkowy - pierwszy test zrób w 10 dniu cyklu miesiączkowego
  • 28 dniowy cykl miesiączkowy - pierwszy test zrób w 11 dniu cyklu miesiączkowego
  • 29 dniowy cykl miesiączkowy - pierwszy test zrób w 12 dniu cyklu miesiączkowego
  • 30 dniowy cykl miesiączkowy - pierwszy test zrób w 13 dniu cyklu miesiączkowego
  • 31 dniowy cykl miesiączkowy - pierwszy test zrób w 14 dniu cyklu miesiączkowego
  • 32 dniowy cykl miesiączkowy - pierwszy test zrób w 15 dniu cyklu miesiączkowego
    [*=left]33 dniowy cykl miesiączkowy - pierwszy test zrób w 16 dniu cyklu miesiączkowego

Test ciążowy najlepiej 14 dni po owulacji żeby się nie rozczarować :)

reklama
Inis
Wyszedł dobrze, nie narzekam naprawdę. Chociaż tęsknię za ojczyzną, to i tak cieszę się ze tu jestem.
A mąż wyjścia nie miał, nawet się nie opierał.
A co do tych opowieści o Poznaniu się ja mojego w autobusie poznałam. :)

Anastazi
Jak dobrze się złoży to będziemy płynąć na tym samym i w tą i spowrotem :) :)
Dziś lub jutro będę wiedzieć konkretnie.

Anulka
No mi sie też siku chce, a jak sie już zsikam to mam uczucie mokrości.
Tak wody nie warto spłukiwać, masz racje. :)

Oj chciałabym żeby te uczucia i przeczucia sie sprawdziły :)

Dopisuje/edytuje

Anulka mnie też lewy jajnik pobolewa.
No i też fajna historia z Twoją miłością. Najważniejsze być szczęśliwym.
A co do prezentu, ja mojemu ostatnio książkę o histori I i II Wojny Światowej kupiłam bo bardzo historie lubi czytać, oglądać, słuchać.

Ostatnia edycja:
Blue trzeba trzeba:) badzmy dobrej mysli:)

Co do poznania sie ja ze swoim na necie sie poznalam hihi najpierw olalam bo pomyslalam o rok mlodszy 60 km drogi nie wyjdzie to... pozniej po 3 miesiacach napisal i znowu tak sie zaczelo:) jestesmy bardzo szczesliwi:)
Misie tesciu moj ma dzis urodzimy co mu kupic??

Amaliee - też to zauważyłam :)

Dziewczyny, jak chcecie coś dopisać to edytujcie swój ostatni post żeby nie tworzyć jeden pod drugim. Rzeczywiście jakiś moderator może się przyczepić a po co nam tu jakieś upomnienia :)

blue wlasnie spojrzałam na swoje bilety promowe i wyjazd w dn.21 powrot 3 stycznia:)

no to biorac pod uwagę sugestie...edytuje wypowiedz:):):):) ja swojemu teściowi kupiłam ostatnio na urodziny sweterek taki zapinany za zamek elegancki bo nigdy nie miał nic do okrycia na koszule:)

Ostatnia edycja:
Rita dziękuję bardzo :)
problem w tym ze ja brałam tabletki i dopiero mam dzis 2 dzien cyklu tak wypada czyli 2 dzien miesiączki o ile donbrze licze.
i nawet nie wiem jakie mam teraz cykle tak to miałam regularne 21 dni +7 przerwy czyli 28 dniowe. i juz sama nie wiem.

katka - to też jest mój pierwszy cykl po odstawieniu tabletek. A jakie miałaś cykle naturalne?
Poza tym po tabletkach zwykle cykle są wyregulowane przynajmniej na jakiś czas. Jak ostatnio odstawiłam to miałam 28-32 dni więc średnio liczę że 30.

anastazi - moja koleżanka zaszła w obie ciąże w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek. Podobno jest łatwiej.

U mnie po wykresiku widać, że owulacja raczej była :) Ale jak macie ochotę poszperać w moim wykresie to rok temu drugi mój cykl po odstawieniu tabletem był bezowulacyjny. Każdej kobiecie zdarzają się cykle bezowulacyjne, to normalne. Niestety z wiekiem jest ich więcej więc nie ma na co czekać :)

reklama
Rita ja miałam taką samą sytuacje.
Pierwsze opakowanie tabletek wziełam w polowie marca i w kwietniu dostałam miesiączke a po niej juz nie braałam tabletek i w maju 2 kreseczki:P mam nadzieje ze teraz tez tak bd:d

a i byłam 7 pazdziernika u mojego gina co mnie z Nadią prowadził powiedział mi ze jak najbardziej tak jest łatwiej i ze mozna nawet miec 2 w 1 ze tak nieby tez sie leczy niepłodnosc...:) i na koniec dodał:P zycze powodzenia i myśle ze zobaczymy sie w ciągu 2 miesięcy:)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry