reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Starania od jesieni 2013

reklama
Dziewuchy mam pytanie, czy planując ciąże i być może w niej jestem to moge łykać witaminy "Complex" czy to nie zaszkodzi?

Ja przestałam łykać Centrum od A do Z,
Bo na ulotce pisało do konsultacji z lekarzem. Wiec ze nie byłam to nie ryzykuje. Jak będę na wizycie to może mi jakieś witaminy przepisze. Ale nie wiem jakie zdanie mają inne staraczki na ten temat.

O folik biorę cały czas.

Ja przestałam łykać Centrum od A do Z,
Bo na ulotce pisało do konsultacji z lekarzem. Wiec ze nie byłam to nie ryzykuje. Jak będę na wizycie to może mi jakieś witaminy przepisze. Ale nie wiem jakie zdanie mają inne staraczki na ten temat.

O folik biorę cały czas.

Folik biore juz od miesiąca. W pierwszej ciazy bralam zelazo i magnez bo anemie miala. Moze odstawie, w ulotce na ten temat nic nie ma

Ja poza folikiem biorę Magnez+B6.
Na ulotce napisane jest, że kobiety w ciąży powinny skonsultować się z lekarzem. Pytałam mojego i powiedział, że w ciąży jest duże zapotrzebowanie na magnez i spokojnie mogę brać. (Z żelazem jest tak samo). Na ulotkach piszą tak dla swojego bezpieczeństwa.
Dla starających się są specjalne witaminy, ale ja myślę, że puki co wystarczy zdrowe odżywianie ;)

Najważniejsze Domka jest że to wyczytałaś, i przestałaś brać :)

Ookatkaoo1993 - z tego co wiem to tylko tempka mierzona od początku cyklu, rano, najlepiej przed godz 8, za nim jeszcze sie wstanie z łóżka, jest prawidłowa.
Ale ja nie jestem ekspertką bo noe mierzyłam.. :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja biorę Folik, doktorka mi kazała go łykac 3 miesiące przed zajściem w ciąży, staram się pic ale ja nie umiem pic tabletek ciągle zapominam:no:

Do góry