reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Starania od jesieni 2013

reklama
Inis jeśli w tym cyklu nam się nie uda to i ja się wybiorę do gin bo po sobie widzę, że u mnie jest chyba coś nie tak z hormonami. Po odstawieniu tabletek przytyłam 11 kilo i ciągle tyje a poza tym nie mogę sobie poradzić z trądzikiem i nadprogramowym owłosieniem. Może dlatego nam się do tej pory nie udało.A poza tym owulacje mam jakoś późno bo dopiero w 22-23 dniu cyklu przy 32 dniowych cyklach :confused2:

kajuta - może masz hirsutyzm ? Ja mam i mam też nadmierne owłosienie i to jest powodem , za dużo testosteronu mam w sobie ,ale u nas w drugim cyklu się udało.
Wiesz co ja bym zbadała na Twoim miejscu sobie tarczycę też , często tarczyca nie zdiagnozowana utrudnia zajście w ciążę , jeśli byś się zdecydowała to warto zrobić tsh , ft3, ft4 na początek :tak:, ja mam chorą tarczycę , przypadkiem się dowiedziałam jak chciałam zdiagnozować to owłosienie podobno to może iść w parze często ,ale ile w tym prawdy nie wiem.
No i muszę brać leki żeby dzidzia była bezpieczna ,a zaszłam w drugim cyklu jak już pisałam ;)

Kobietka22 u mnie w rodzinie siostra ma właśnie niedoczynność tarczycy i wysyła mnie na badania. Wiesz może czy ogólny może dać mi skierowanie na badania tarczycy? Zastanawiałam się jeszcze nad zespołem policystycznych jajników bo także one mogą dawać takie objawy ale przy tym to chyba raz się ma @ a raz nie ma przez długie miesiące?

Kobietka22 właśnie patrzyłam że w luxmedzie można zrobić tsh za 22 zł.Zrobię jutro to badanie a jeśli wyjdzie w nim coś nie tak to wtedy pójdę do ogólnego i poproszę albo o skierowanie na resztę badań albo do endokrynologa.:-)

No samo tsh jest czasem mało miarodajne,a normy dla kobiet w ciąży są bardziej rygorystyczne bo idealny wynik na zajście w ciążę jest pomiędzy 1-2 , góra do 2,5 , ja jestem w drugim trymestrze teraz i mogę mieć do 3 podobno pytałam dwóch lekarzy i obaj mówią to samo, około 5 marca robię kolejne tsh.

No i jak coś nie tak wyjdzie to też anty TPO warto zrobić aby sprawdzić czy nie ma hashimoto.
Mi lekarz ogólny nie dał skierowania , dał tylko skierowanie do endokrynologa i on mnie w szpitalu położył i przebadał , wszystkie hormony , usg nadnerczy , usg tarczycy miałam i jeszcze konsultację z ginekologiem.

Kobietka wpisz mnie na 14.03 2014. Fajnie tu byc z Wami znowu:) z telefonu nie tak wygodnie sie pisze. Ja dzis wsunelam 3 paczki masakra ale tak to wcale nie jem slodyczy wiec raz na jakis czas mozna:)

Kajuta a gdzie do gina chodzisz? Domka a u Ciebie sie cos zmienilo w tym temacie? Ja badan specjalnych nie robilam znaczy w ogole przed starankami zrobilan badania co wyczytalam ze przed ciaza warto zrobic z 300 wydalam...ale wszystko ok bylo

reklama
Jussastar do niedawna chodziłam do przychodni na Nałkowskich ale jestem bardzo niezadowolona i aktualnie poszukuje nowego ginekologa. Pomyślałam o dr Zofii Wieczerzak. Przyjmuje podobno na fundusz na Jutrzenki.

Do góry