Nath096
Fanka BB :)
Powiem szczerze,że te pomiary temp itd to była dla mnie czarna magia,nie chce się jeszcze spinać . Ciągle mam nadzieję,że się uda do końca roku,na święta będziemy więcej razem może się udaTo spróbuj monitoringu owulacji![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Powiem szczerze,że te pomiary temp itd to była dla mnie czarna magia,nie chce się jeszcze spinać . Ciągle mam nadzieję,że się uda do końca roku,na święta będziemy więcej razem może się udaTo spróbuj monitoringu owulacji![]()
Bardziej mi chodziło o wizytę u lekarza, np. w 10 dniu po miesiączce, żeby zobaczył, czy jest pęcherzyk, potem czy rośnie, czy pęka. Wtedy będzie można ustrzelić owulację i współżyć w te dni. Są też różne "wspomagacze" owulacji, ja brałam ostatnio Miovelie Nac, ale strasznie mnie po niej bolał brzuch. Jest też inozytol. Poczytaj, może znajdziesz coś dla siebiePowiem szczerze,że te pomiary temp itd to była dla mnie czarna magia,nie chce się jeszcze spinać . Ciągle mam nadzieję,że się uda do końca roku,na święta będziemy więcej razem może się udajak nie to będę musiała zacząć to wszystko bardziej obserwowac
Przyznam się,że boje się że wyjdę na wariatkę ;/ że mi ktoś powie , ludzie się latami starają a ja drugi miesiąc nie zaszłam i latam po lekarzachBardziej mi chodziło o wizytę u lekarza, np. w 10 dniu po miesiączce, żeby zobaczył, czy jest pęcherzyk, potem czy rośnie, czy pęka. Wtedy będzie można ustrzelić owulację i współżyć w te dni. Są też różne "wspomagacze" owulacji, ja brałam ostatnio Miovelie Nac, ale strasznie mnie po niej bolał brzuch. Jest też inozytol. Poczytaj, może znajdziesz coś dla siebie![]()
Przykro miJa brałam tabletki jakieś 9 lat, odstawiłam w listopadzie i od stycznia się staraliśmy, ale to były pseudo-starania - urządzaliśmy mieszkanie, mieszkaliśmy jeszcze z rodzicami, generalnie rzadko do czegoś dochodziło. Jak się już wzięliśmy za to porządnie (co max 2-3 dni) to był jeden cykl - i w styczniu kolejnego roku 2 kreski, chociaż niestety ciąża poroniona.
Przy regularnych starach (czyli co 2-3 dni przez cały cykl) diagnostykę trzeba zacząć robić, jak nie udaje się zajść przez rok, więc nie ma się co spieszyć. A najlepiej to wrzucić na luz.Przyznam się,że boje się że wyjdę na wariatkę ;/ że mi ktoś powie , ludzie się latami starają a ja drugi miesiąc nie zaszłam i latam po lekarzachtu jest też problem ze w ciągu tygodnia mój mąż jest w domu tylko tydzień i we wrześniu przegapił owu ,a w tym już się nie załapał tak sądzę poprosti
![]()
Heh, nie dokończyłam historii, to chyba błąd...Przykro miu mnie ciężko co dwa trzy dni ,bo mój mąż pracuje w delegacji i w ciągu miesiąca jest tydzień w domu dlatego liczę na święta,bedzie dłużej może się uda
![]()
Gratuluję i cieszę się ,że się udałoPrzy regularnych starach (czyli co 2-3 dni przez cały cykl) diagnostykę trzeba zacząć robić, jak nie udaje się zajść przez rok, więc nie ma się co spieszyć. A najlepiej to wrzucić na luz.
Heh, nie dokończyłam historii, to chyba błąd...Po tym poronieniu musieliśmy ze względów prywatnych zawiesić starania, ale jak do nich wróciliśmy na poważnie w kwietniu kolejnego roku, tak w maju zobaczyłam dwie kreski i teraz mam cudowną, wymarzoną córeczkę, która ma 9,5 miesiąca.
![]()
Super,cieszę się,że się udało tak szybko . Liczę na te święta,że się udaW pierwszą ciążę zaszłam w 3 cyklu starań, tabletki brałam 7,5 roku. Teraz brałam tabletki ok. 6/7 miesięcy i udało się w 5 cs.
To po prostu pójdź do lekarza w okolicy 10-11 dnia cyklu na zwykłe badanie z USG, albo na cytologię z USG i niech dokładnie Ci opisze, co widzi. Może akurat będzie pęcherzyk to mu powiesz, że się staracie, i może sam zaproponuje żebyś wróciła do niego za kilka dni sprawdzić, czy pękłPrzyznam się,że boje się że wyjdę na wariatkę ;/ że mi ktoś powie , ludzie się latami starają a ja drugi miesiąc nie zaszłam i latam po lekarzachtu jest też problem ze w ciągu tygodnia mój mąż jest w domu tylko tydzień i we wrześniu przegapił owu ,a w tym już się nie załapał tak sądzę poprosti
![]()