reklama

Starania po raz pierwszy :)

W irlandii czekoladziarnia??? Prosze cie! Oni na kazdym kroku maja tylko irish breakfast!!!! Tyle jedza! i frytki

A ja sie nie staram juz, ja bede sobie pomagac, wiec pisze na staraniach o niestaraniu tylko sprzataniu, teraz tancze z mopem wlasnie

reklama
Amalfi Ty jesteś niemożliwa:-)Ale dobrze z Tobą ma Twój luby:-)Narobiłaś mi smaka na sernik, sprawdzę o której mam najbliższy samolot do Ciebie i wpadnę na kawkę z serniczkiem;-)
A ja się tak najadłam na obiad, że zaraz pęknę - zrobiłam naleśniki podsmażane z serkiem mascarpone, brokułami i pesto - mniamusie :-)Zawsze jak jesteśmy z L. w almi decor to sobie fundujemy u nich taki obiadek, a teraz postanowiłam zrobić sama:-)

Asiol dawaj przepis tych nalesnikow i wez jak bedziesz leciec do mnie! jak przylecisz, to sie wymienimy. Ja juz skonczylam sernik, teraz robi sie kurczak, moj stary za jakies dwie godz przylezie! Na dodatek slonce sie pojawilo, w sama pore, na wieczor, kiedy juz nie mam sily na nic!!! Dobrze ze jutro tez mam wolne uff

pok jestem, jestem, w towarzystwie rozkręconej @, ale test zrobiłam bo wczoraj rano miałam taki skurcz macicy, że myślałam, że rodzę. Obawiałam się biochemicznej ale na teście I. Nigdy w życiu nie miałam takiego skurczu przed przyjściem @, a okres ma na ogół bardzo bolesny, bez ketonalu się nie obejdzie. Także zastanwiałam się skąd ten skurcz i że skoro nie było to wczesne poronienie to może to wpływ wiesiołka, który brałam pierwszy raz w tym cyklu. ???

pao mój avatar to jest paw, własnoręcznie uwieczniony ;)

a mam plan na kwiecień, jako że staranek nie będzie to zastosuję dietkę, żeby na majowym urlopie pięknie wyglądać, zrobię RTG zęba i w ogóle się odstresuję, o!! taki mam plan wiosenny

Ostatnia edycja:
Asiol dawaj przepis tych nalesnikow i wez jak bedziesz leciec do mnie! jak przylecisz, to sie wymienimy. Ja juz skonczylam sernik, teraz robi sie kurczak, moj stary za jakies dwie godz przylezie! Na dodatek slonce sie pojawilo, w sama pore, na wieczor, kiedy juz nie mam sily na nic!!! Dobrze ze jutro tez mam wolne uff

Dzisiaj się napracowałaś a jutro koniecznie zrób sobie dzień dla siebie KONIECZNIE:-)ok zabiorę ze sobą naleśniczki i się wymienimy :-D Zaraz podam przepis.

a mam plan na kwiecień, jako że staranek nie będzie to zastosuję dietkę, żeby na majowym urlopie pięknie wyglądać, zrobię RTG zęba i w ogóle się odstresuję, o!! taki mam plan wiosenny

Ja muszę się wybrać do dentysty na kontrolę i ewentualne leczenie póki jeszcze czas :-( Nie znoszę tych wizyt:wściekła/y:

PRZEPIS NA NALEŚNIKI Z SERKIEM MASCARPONE, BROKUŁAMI I PESTO :-)
Naleśniki jak to naleśniki każda wie jak zrobić, tylko trzeba pamiętać, że by smażyć dość grube aby się nie podziurawiły potem.
Brokuły lekko podgotowujemy-3 minuty po wrzuceniu do wrzątku osolonego. Następnie smarujemy naleśnika serkiem(ilość serka zależy od upodobań), na 1/4 naleśnika kładziemy brokuły(nie za dużo), skrapiamy leciutko pesto,składamy na 4 i na chwilkę na rozgrzaną, suchą patelnię wrzucamy(tak aby się lakko podgrzał z jednej i drugiej strony, aby serek w środku fajnie się roztopił).Gotowy naleśnik wrzucamy na talerzyk i smarujemy pesto(ilość pesto jak kto lubi).Do tego super pasuje zielona sałata(najlepiej lodowa)z oliwą, pomidorkiem,papryczką...
PESTO:
ząbek czosnku,trzy spore garście liści świeżej bazylii (to rozgniatamy w moździerzu), garstka orzechów piniowych(uprażyć na patelni),oliwa z oliwek, garść startego parmezanu,sól,pieprz.
Do roztartej bazylii z czosnkiem wrzucamy uprażone orzechy i rozcieramy wszystko. Przerzucamy całość do miseczki, dolewamy oliwę i wsypujemy parmezan(parmezanu można dać więcej można mniej zależy jak to lubi-ja np. wolę troszkę mniej),przyprawiamy solą i pieprzem i ewentualnie dodajemy jeszcze oliwy aż do momentu,gdy całość osiągnie konsystencję sosu(dość gęstego). Jeżeli robicie sporą ilość naleśników to pesto proponuję od razu zrobić z podwójnej ilości składników.
Oczywiście pesto można kupić w markecie jak się komuś nie chce robić ;-)

SMACZNEGO :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry