reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Ael jest dużo ciekawych przedmiotów... TFU BOŻE O CZYM JA PISZĘ!! :eek: Koniec tematu...........

Dziurko, ja wiem, ale to bardziej brudzenie niż krwawienie... bardzo jasna kawa z mlekiem. Dopóki krwi nie ma to bez paniki... pewnie tak jak ostatnio muszę odpocząć.... :confused2: Dziękuje za troskę :*

reklama
ah ahh fifka uwazaj na siebie !! odpoczywaj:-)

a ja dostalam nowa umowe o prace na caly etat ale zawsze cos lepszego niz moja wczesniejsza na 750 brutto wskoczylam na 1400brutto to ile ja dostane jak bede na macierzynskim ??bo ja nie zarabiam tyle ile na umowie bo hjak wiemy do reki wiecej idzie :-)

ael a wyszlas z tego dolka bo widzialam ze cie chcieli wyciagac maszynami ło boze przeciez ty nie jestes taKa ciezka napewno podobnie wazymy :-)ja nie widzialam potterka wiec ide a wszystkie przeczytalam :-) tez czytalam czysta krew zmierzch i ogólnie lubie wampiry :-)i fantastyke :-) ael a jakies przepisy posiadasz na te dania ??co pisalas??

Znaczy nie wyszłam, robię pozory. I błagam Cię kochana Ty mnie nie dobijaj! Wierz mi, że ważysz ok 35 kg mniej niż ja...więc....
Ja bym poszła na pottera ale się nie zwlekę do kina nawet, więc zostaje stary i dobry pirat :p a jako maniaczka tych filmów, to chciałam szybko zobaczyć.
Jejciu a co ja pisałam z tych dań bo ni ma pamiętam :eek:

Dziura Fifka, kurna BABY OGARNĄĆ MI SIĘ!!!! IDŹTA FACETÓW ZASPOKAJAĆ!!! W jakiś tam sposób....ale przynajmniej wyjdzie z was ta erotyczna i nieczysta energia! ZBOCZKI!!!

a ja niemam wibratora ;-p ale mam meza ;-p

No ja też nie mam, w zupełności facet mi starcza...
Ale Atanku Fifka i Dziurka są po prostu niewyżyte seksualnie. XD

A co do przepisów, tam zamiast ciastek z toffi miało być z karmelem, nie wiem czemu mi się toffi napisało. Robisz zwykłe ciasteczka takie krojone z foremek, pieczesz normalnie. I robi się karmel, cukier, odrobina masła i jedna papryczka chilli bez pestek pokrojona w paseczki. Topisz cukier chwilę mieszać do lekkiego zbrązowienia i polewasz ciasteczka.

A szynkę kupujesz sobie mięsko surowe, kruszysz liście laurowe z odrobiną cynamonu (naprawdę mało) nacierasz tym szynkę z każdej strony, wbijasz dosyć dużo goździków, zawijasz mięso w rulon, mocno związujesz. W garnku niech przez chwilę pogotuje Ci się zwykły sok jabłkowy, albo woda z dużą ilością jabłek. Wkładasz szynkę do tego wywaru, gotujesz tak z godzinę, godzinę 15 minut. W tym czasie przygotuj sobie mieszankę wody z miodem.
Wyciągnij szynkę, daj jej odpocząć przez 10 minut. Ustaw kuchenkę na 200 stopni, do brytfanki wstaw szyneczkę wysmaruj wierzch i boki mieszanką, posól małą ilością soli i tak piecz ok 1,5 godzin. Z tymże przez pierwsze 40 minut zostaw szynkę a potem co jakieś 15 minut podlewaj sosikiem, który wytworzył się od szynki.
Wyłącz kuchenkę, szynkę w środku zostaw niech schłodzi się z kuchenką. Wyciągnij, schłodź w lodówce. Na drugi dzień obierz z niteczek i na kanapkę.

A paluszki krewetkowe są proste. Kupujesz najlepiej te duże krewetki. Przygotuj ciasto, mąka, jajko, sól, pieprz, papryka słodka dużo, odrobinę ostrej, pieprz cytrynowy i puszka piwa ciemnego. Ciasto ma się lekko lać ale na tyle złapać krewetkę by można na głębokim tłuszczu spokojnie smażyć.
Krewetki zamocz w cieście, odstaw na parę godzin, przejdą aromatem. I potem w głębokim tłuszczu do złotka smaż. A do tego dowolny sosik :-)

Ostatnia edycja:
je też mam męża i co??:-p
sam zrobił zaopatrzenie:-D

dobra dziewuszki ja też się zbieram do spania, miłej nocki;***

Ostatnia edycja:
Ael wypraszam sobie, ja właśnie bardziej cierpię na zbyt niskie libido... :zawstydzona/y: aż mi czasem mojego szkoda... A to że sobie pogadamy...

Atan dostaniesz tyle ile masz na umowie, ale netto nie brutto. Czyli przypuszczam ze coś koło 1200zł na rękę. dostaniesz tylko to co w umowie niestety. Też tak mam.

reklama
ael ale ciesz sie nie wygladasz na tyle kg w zyciu bym ci nie dala tyle!! no jak nic nie wyżyte sa :p a dania to tam o paczkach z grila i innych mieszancach pisalas;-)

Do góry