reklama

Starania po raz pierwszy :)

Zafasolkuje: Gratulacje!!! a tak mówiłaś, że cyce jak u karmiącej i wg;P GRATULUJE jeszcze raz i zycze spokojnych 9 miesiecy;)

A jak testowanie Martooochy? Dziś miał być wielki dzień;> Mi może we wrześniu się uda..

reklama
fifka: zeby tak jeszcze sie dobrze czuć, to byłby to prawdzie=wie błogosławiony stan :-).
odpoczywaj, to moze ci sie polepszy.
A co z sikaniem czy tak przez całą ciążę ???
A i mam zamkniete sutki - tak mi powiedział gin, czy to odsysanie poxniej boli, bo mowil ze cos tam sie z tym zrobi

Zafasoluję, powiem ci ż dobrze jest iść na bete i po 48h ją powtórzyć. Masz wtedy taką podstawę że wszystko jest dobrze i się rozwija. Ja robiłam tylko jedną i tego samego dnia byłam u gina i nic nie było widać. Umówiła mnie za dwa tygodnie a ja bety nie zrobiłam i długo się stresowałam czy wszystko jest w porządku. :zawstydzona/y:
co to jest ta beta? tzn wiem co to jest, tylko po co dwa razy robić?
juz sie obrobiłam, częstujcie się :))Zobacz załącznik 385420
ślinka mi na kolana pociekła ;-)
dawaj przepis:biggrin2:
pencil.png

Ostatnia edycja:
Zafasoluję bo ten hormon wzrasta z każdą dobą! I po wzroście można określić czy ciąża się dobrze rozwija:

Badanie kontrolne powinno powtórzyć się po 48-72 godzinach w celu sprawdzenia jak zmienia się poziom hCG. Ciąże bliźniacze wykazują zwykle wyższe stężenia gonadotropiny kosmówkowej, ale z racji dużej rozpiętości poziomu hormonu u różnych kobiet wysokie czy przekraczające normy wartości nie zawsze oznaczają bliźnięta.

Wartości hCG poniżej normy obserwuje się w ciąży pozamacicznej, niewydolności łożyska, poronieniu niepełnym, pustym jaju płodowym, śmierci płodu. Trzeba również brać pod uwagę możliwość nieprawidłowego obliczenia czasu trwania ciąży. Badanie kontrolne powinno powtórzyć się po 48-72 godzinach w celu sprawdzenia jak zmienia się poziom hCG. Uwaga ? ciąże pozamaciczne lub takie, które ulegną poronieniu wykazują w końcowym etapie niskie stężenia gonadotropiny kosmówkowej, ale początkowo mogą dawać zupełnie prawidłowe. Zdarzają się poza tym ciąże z dość niskimi stężeniami hCG, a które ostatecznie kończą się porodami zdrowych dzieci.

Wysokość stężenia hCG w surowicy krwi powinna podwajać się każdego drugiego lub trzeciego dnia (w początkowych tygodniach ciąży).
Wartości winny wzrastać nie mniej niż o 66% w ciągu 48 godzin, o 114% w ciągu 72 godzin i o 175% w ciągu 96 godzin.
Osiągając poziom 1.200-6.000 mIU/ml wzrost spowalnia ? podwojenie następuje co każde 72-96 godzin.
Uwaga - maksymalne stężenie hCG obserwuje się pod koniec pierwszego trymestru (8-11 tydzień). Nieprawidłowy wzrost poziomu hCG obserwuje się w przypadku ciąży pozamacicznej, tej która uległa poronieniu lub która nie rozwija się prawidłowo i nie rodzi szans na powodzenie.

Lamia a ja ugotowałam zupkę ogórkową bo mam tyle kiszonych ogórków, że coś muszę z nich robić więc teraz zjem zupkę a potem idę jeszcze do dziadka na rosołek, kluski z pieczenią i kapustką :P:P

przepis na oponki , wychodzi około 50 sztuk:
0,5 kg białego sera (ja daję pół tłusty)
0,5 kg maki (jak dla mnie to za mało więc jeszcze dosypuje około szlkanki do tego, i do podsypania, ale to zależy jak mokry będzie ser, wiec dosypywać na oko)
o,5 szkl. cukru
4 żółtka
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka spirytusu
1/4 litra śmietany
cukier wanilowy
olej do smażenia
Ser, żółtka, cukier, cukier wanil,soda, smietana, łyżką dobrze mieszam, dodaje mąkę i spiryt. wyrobić. Troche sie bedzie do rąk kleiło wiec sie nie przejmujcie. Biorę część wałkuję taki grubszy placek, i wykrawam szklanka koła, a w środku kieliszkiem , mozna te z robić takie kartofelki, to wtedy z tych kółeczek z kielisza łącze po 2 i robie kulki i mam troche oponek i kartofelków. Smaże na oleju i gotowe

m_gdalena: umm jak bym te twoje kluski zjadła z pieczenią, i ogórki też , moje jeszcze sie nie ukisiły i pierwszy raz w tym toku w butelce 5 l po widzie robiłam, mam nadzieje ze wyjda ,

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry