reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Aelku kochany jestem w pracy i to właśnie jest największy problem.
Sun prolaktyne robi się z tego co pamiętam 3-5 dzień cyklu. Jak się mylę niech ktoś poprawi. I w tych dniach idź na badania - TYLKO IDŹ
Prolaktyna - norma 1,9- 25 ng/ml
<b>
Wykonanie:
badanie krwi, najczęściej w II fazie cyklu, w godzinach rannych, na czczo, po skojonie przesapanej nocy​
Interpretacja:
3-15 ng/ml wynikbardzo dobry
15-20 ng/ml wynik dobry
20-25 ng/ml łagodna hiperprolaktynemia
> 25 ng/ml wynik ponad normę, oznacza hiperprolaktynemie
Progesteron
</b>
norma w ng/ml​
faza folikularna
0 - 1,13
środek cyklu
0,48- 1,72
faza lutealna
0,95- 21,0
po menopauzie
0 - 1
ciąża 1-trymestr
9,3 - 33,2
ciąża 2-trymestr
29,5 - 50,0
ciąża 3-trymestr
83,1 - 160
Wykonanie:​
badanie krwi, w czasie około 7 dni po owulacji (II faza cyklu) - najczęściej 20-22 dzień cyklu​
Interpretacja:​

wynik świadczący o prawdopodobnie przebytej owulacji (prawidłowa czynność ciałka żółtego) >= 15 ng/ml
wynik <= 3ng/ml świadczy o braku owulacji

mnie prof z wwy kazal zrobic te badania 20-21dc i w tym miesiacu wlasnie to robie

reklama
AeI - kochana a mialam dzisiaj pisac do ciebie smsa jak sie czujesz itp:) no pochwal nam sie pokojem nie badz taka:p

Atanku czuje sie w miare dobrze dzis cos mnie nudnosci dorwaly ale takie leciutkie

Sun ja ci radze tak jak dziewczyny pisza zrobic badania niech ginio zrobi usg czy z jajnikami wszystko ok itp i z wynikami idz do ginia wtedy sie okaze co dalej masz robic moze meza wyslij na badania nasienia??? i wyluzuj naprawde bo zabardzo sie spinasz i psychika ci kleka :/ musisz uwierzyc w to ze ci sie uda z nastawieniem po co mi dziecko strania itp ni przyniosa sukcesow a wercz wprowadza cie w depresje bo bedziesz sie czula nie spelniona kobieta przez to ze nie mozesz zajsc w ciaze. a sama blokuje sobie mozliwosc zajscia w ciaze ja staralam sie ponad rok ale nie poddalam sie ryczalam jak bobr przy jednej kresce ciagle marudzilam wymyslalam sobie ze cos ze mna nie tak ze nie moge zajsc w ciaze wiecznie mialam zal do siebie o to potem do mojego J ze moze to jego winna a jak byl czas owu i nie bylo tulenia sie to foch ze jak zwykle nic nie wyjdzie z tego.. i tak wyluzowalam na kilka cykli odstawilam kwas foliowy witaminy itp i jakos mnie tknelo zeby kupic witaminki i mineraly zaczac brac kwas foliowy i olejek z wiesiolka i nagle pod koniec miesiaca bum dwie kreski postawilam sobie cele do ktorych chialam dazyc (myslalam) skoro nie mog zajsc w ciaze to zrobie to i tam to i nie zdarzylam dobrnac do polowy swoich planow z przed ciazy:) tobie tez sie uda tylko wyluzuj kochana

Sun dokladnie Cie rozumiem co czujesz ja juz staram sie jakies 12mcy z malymi przerwami (delegacje m) i tez jakis czas temu zniknelam z forum ciezko mi było odejsc ale nie było mnie tu jakies 2 miesiace i naprawde odetchnełam nawet moj michu sie dziwil ze nie siedze i nie pisze z wami ale naprawde mi to pomogło przestalam tyle sie nakrecac i myslec jakos bardziej spontaniczniej teraz do tego wszystkiego podchodze. Tym bardziej ze moje 2 sis urodziły malenstwa a trzecia sie stara o dziecko drugie i powaznie do tego podchodza zmoenili auto a ja znow zalamka ze oni juz 2 a ja jeszcze nawet jednego nie mam ale staram sie nie dołowac bo widze ze moj misiu tez by chcial i nie chce go dolowac tez wiec postanowilismy ze w tym cyklu jesli sie juz nie uda to idziemy na badanie nasienia.Wiec kochana głowa do gory prolaktyne tez badalam ale była ok mialam male plamienia dostalam lutke dalej nic ale plamienia ustaly wiec mysle co jest nie tak.Na dodatek fakt tego ze wszyscy pytaja kiedy dzidzia nawet juz dostalam od przyjaciółki kołyske ale lezy u niej bo ja bym zwariowala,sis ma dla mnie wozek i to nie byle jaki wszyscy skladuja dla nas ciuszki i czego wiecej jeszcze chciec powiedz jak tu nie myslec ale staram sie byc twarda nie ulegac i korzstac z zycia sexu i spontan:)
A wiecie co moj wymyslił wczoraj ze chyba trzeba starania na kilka mies przerwac bo on chce zeby dziecko sie urodzilo wiosna myslalam ze go udusze ale szybko zmienil zdanie bo wodzi ze nie jest łatwo:p

Dziureczko zdjecia maluszkow sa przesliczne niech zdrowo rosna napewno wszystko sie unormuje piekne szczescie

Zafasolkuję ja kochana nie wiem skąd mojemu to się wzięło bo szwagier i teść zupełne przeciwieństwa nic nie zrobią sobie poza herbatą. A teściowa jest nauczona że to kobieta jest od gotowania sprzątania itp. Babcia męża do tej pory dziadkowi pod nos wszystko podsunąć musi bo tak nauczyła.

Wtargałam lapka do łóżka to sobie posiedzę z wami :)

Ostatnia edycja:
kwiatuszku i sun specjalnie dla was ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
duzo fluidkow na szybkie zaciazenie:* i blagam was nie poddawajcie sie wiem jak sie czujecie bo nie raz mialam dni takie jak wy.

reklama
ehh ale zalapalam lenia:/ nic mi sie nie chce a ide niebawer szybkowac pyrki na knedl polowe robie z truskawkami a polowe z mieskiem dla chlopa a jestem ciekawa co u pok i asiola jagi ??

Do góry