reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Fasolka - <głaszcze> biedactwo :-( z przepracowaniem to musisz wyluzować, bo NIE WOLNO CI SIĘ PRZEMĘCZAĆ!:angry: Musisz bezkarnie odpoczywać:-) I ja sobie nie przypominam, żebyć była gruba!:angry::angry::angry: Musisz zrozumieć też męża, to i dla niego nowa sytuacja, musi się odnaleźć i wróci do normy :-) i pewnie to jeszcze hormonki:-( Proszę nie zamartwiaj się, bo to jeszcze gorzej :-***

reklama
Fasolko...mój jest tak przerażony tym że może coś zrobić maluszkowi że na palcach JEDNEJ ręki moge wyliczyć nasze przytulanki w ciąży. Też myślałam że może mu się nie podobam bo mam brzuch. Zwyczajnie się boi . CO do ruchów ,osoby mające troszkę nadwagi czują ruchy później , masz (już) dopiero 16 tydzień a mówią że tak od 18 zazwyczaj czuć maluszka więc się nie stresuj!
Pomyśl sobie że masz pod serduszkiem nowe zycie,nosisz najcenniejszy skarb który odczuwa Twoje emocje,nastroje. Doświadczasz najcudowniejszego przezycia jakie może nam dać los. Popatrz na swój śłiczny brzusio i powiedz że się nie uśmiechasz na ten widok;) Mimo naszych hormonowych rewelacji musimy same sobie tłumaczyć że jest dobrze. Ja staję przed lustem i patrzę na ten bębenek i myślę że za jakiś czas będe miała swoje szczęście na rękach:-) Pomyśl o tyuch dobrych stronach a z facetem pogadaj...zwyczajnie zapytaj i powiedz ze potrzebujesz przytulasków i już!

fasolka: ruchy dzziecka czuje sie przeważnie między 18 a 22 tygodniem ciąży, każda ma to inaczej więc nie masz co się martwic.
Myslisz ze ja czuje sie sexi , o nie szczególnie po tym jak roano zobaczyłam sie w stroju kąpieowym.Amój mąż stwierdziła zę moj gin widzi mnie częściej nagą niż on bo ja to wszystko po ciemku :-).
No a co z tym twoim mężem on nie ma chęci czy ogólnie oboje nie macie ?

pyscek &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Mam doła, nie czuje ruchów dziecka, nie wiem czy to dlatego, że nie mam keidy odpocząć i zrelaskować się, czy dlatego, że jestem za gruba. Do tego totalny brak pożądania ze strony męża jeszcze potęguje brak akceptacji dla samej siebie. Koszmar jakiś :-(.

kotek po pierwsze jak mowilam poloznej 16 17 tydzien przelewanie to powiedziala ze to zawczesniej ze to musialy byc jelita bo przy mojej tuszy to w 20 tyg powinnam dopiero cos poczuc... wiec sie nie stresuj kochana :* zjedz cos slodkiego poloz sie na lewym boku i poczujesz dzidzie ;-)
a co do sexu to nic mi niemow ja moze raz w miesiacu dostane ... wiec wiesz mi ciezko z tym u facetow moj wogle niema chcicy a ja strasznie i sie musze prosic o sex wiec... tu nie chodzi o to ze cie nie pozada czy ze brzyko wygladasz w ciazy oni po prostu sie boja ja musialam mojemu tumaczyc ze to dziecku nie szkodzi itd.. pokazac w necie opisy bo inaczej to nadal by nic nie bylo a ostatnio to z jakies 3 tyg temu bylo...

Truskawciu, ja nie wiem jak to czekać na zafasolkowanie, przyznaję i pewnie Ci jeszcze tym pogorszę humor. Ale wiem, jak to czekać na dziecko... Ja chciałam od 18 roku życia. Już, teraz... Zaczynając być z moim obecnym mężem, zaczynając z nim współżyć (a szybko nam poszło, bo po 2 tygodniach), pragnęłam coraz bardziej dziecka. Z nim. Dziś mam lat 27, z moim jestem prawie 5. Naczekałam się. Ale się doczekałam i Ty też się doczekasz, wierzę w to mocno.

Miq, Internetowy Sklep z zabawkami e-zabawkowo.pl na tej stronce można wybrać przedział wiekowy, może coś wybierzesz :)

Pyscku, no to dobre wieści w sumie :) &&&&&&&&&&&&&&&

Fasolka, pisz o co chodzi, ja się tu wypłakałam i mi pomogło. Terapia grupowa działa cuda. Dziewczyny dobrze Ci piszą. Wiem, że łatwo mówić. Ja ruchy poczułam w 18 tyg i 1 dniu. I też już panikowałam, spokojnie, przyjdą, na pewno. A mąż pewnie się boi, nie jesteś nieatrakcyjna, ale musicie pogadać. Ja usłyszałam, że on nigdy nie widział mnie tak pięknej, jak teraz, ale boi się, ze zrobi krzywdę. Ostatni raz próbowałam go namówić jeszcze przed 3 trymestrem, przytulił mnie i poprosił, byśmy szli spać.. a potem gin zakazał. Oni to przeżywają na swój sposób, uwierz w to. A dziś sobie popłacz, jutro będzie lepiej

Najmłodsza jest Mineralna. Z tego co pamiętam

a ja na pocieszenie i z braku słodkości zrobiłam sobie i małemu budyń i otworzyłam słoiczek malin do tego - mniema

a mam takie pytanie jaki rozmiar łóżeczka kupiłyście lub kupicie ????
i czy ktoras kupiła taki wózek bo zdecydowałam się na ten własnie:
http://allegro.pl/raf-pol-wozek-fenix-3w1-gleboki-spacer-fotelik-i1923676462.html
jak będzie chłopiec to chce grafit +pomarańcz\
a jak dziewczynka:to róż + czarny albo limonka+ kwiaty

Ostatnia edycja:
pyscek kup w aptece jeszcze jeden test i zrob z porannego moczu ;-) albo najlepiej idz jutro na betke ;-)ona wykrywa najmlodsza ciaze ;-)
jestem wróciłam. no kupiłam dwa :-) zrobię jutro z porannego i za 10 dni powtórzę :-)
no niby tak dobre wieści :-) a betke mam zrobić po 10 dniu brania tabletek :-p
DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKIE TRZYMANE KCIUKI :*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*

Ostatnia edycja:
reklama
Sil- kochana, bardziej zdołować niż jestem zdołowana to się mnie nie da :-p więc się nie przejmuj :happy: Dziękuję za szczerość, a to najważniejsze :happy: Widzisz ze mną jest podobnie, jesteśmy już 4 lata razem, a już od min. 2 chciałam mieć dzidziusia :happy:Mój mężczyzna jest sporo ode mnie starszy-ma 36 lat, ja 25 i mimo, że kochamy się nad życie, to bałam się, że jak będziemy za długo czekać, to może być w końcu za późno (i właściwie w pewnym sensie moje czarne wizje się sprawdziły, bo coś jest nie tak skoro Nam nie wychodzi):-( Tak więc staramy się od ok. 7 m-cy, ale ja czekam od 2 lat na możliwość bycia mamą (wiem,że on wtedy nie był na to gotów) :hmm: Może też się kiedyś doczekam…

Do góry