• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Sosu raczej nie wyrwe tutaj w sklepie bo tutaj jest jedne może dwa sklepy nakrzyz z 300% marża :)

Kurde taka ładna pogoda była rano bezchmurne niebo nie mal błekitne słoneczko a teraz ponuro ;/

no ja już po radzie i zakichanym opłatku, miały być ogólne życzenia, a sie przewodniczący wyrwał do całowania, fuj

mineralna: muszę do konca roku pracować, a poza tym już czuję się dobrze, jeszcze w poniedziałek to badanie szyjki i jak powie ze wszystko syper to nie mam powodu do zwolnienia chociaż bym chciał już nie pracowac

fifka: a co to za ciasto do krewetek, bo ja tylko tak jak magdalena robie z cytryną w czosnku i jeszcze pietruszke dodaje i smażę na maśle, a bym chętnie zjadłą w innej postaci ??

Kobiey poratujcie mam jutro gości z dziećmi - szalona bliźniaki Filip i Amelka 6 lat, jakie mam robić ciastko bo nie mam pomysłu ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????///

Bardzo dobre jest z taką masą kubusiową! tzn kiedyś tu dziewczyny pisały o kubusiowym cieście ale ja chyba znam troszkę inaczej przepis... no i dzieci zaintryguje bo masa jest kolorowa (w zależności jakiego kubusia weźmiemy)

niestety nie mam tego przepisu ale znalazłam coś takiego http://gotowaniecieszy.blox.pl/2010/11/Ciasto-Kubusiowe.html też fajnie brzmi. Z tym, ze ja używam do masy kubusia z tej serii bez marchewki (jest zielony, czerwony i jakiś tam jeszcze) wtedy wygląda ciekawiej. No i na górę robiłam galaretkę w kolorze kubusia :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Ja dla dzieci robię coś takiego. Do okrągłej formy (tortownicy) na dno herbatniki, na te polowe porcji sernika na zimno, a później masy kubusiowe zielona i jakaś inna pomarańczowa lub bardziej w czerwień, a na wierzch daje galaretkę. Nie mam w rodzinie amatora, który by się nie skusił.

A jak nie chce Ci się grzebać to zrób sam sernik na zimno, a pod galaretkę daj owoce, lub jakieś płatki czekoladowe

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry